Widget Recent Post No.

Ανατροπή σήμερα. Νέα απο τον Έλατο 19 Μαίου

Όλοι περιμένετε με μεγάλη αγωνία τις καθημερινές εξελίξεις απο το βουνό...
Είναι η πρώτη φορά που όλοι οι τόποι κινούνται με το ίδιο μοτίβο. Δηλαδή ότι συμβαίνει σε εμένα, ακούω να συμβαίνει και σε πολλές άλλες περιοχές, και κυρίως στην Ευρυτανία. Εμένα η περιοχή μου είναι κοντά στη Δομνίστα Ευρυτανίας, και σας γράφω τις σημερινές εξελίξεις...

Μικρή ανατροπή σήμερα... Δε το περίμεναμε....
Απο χθές το απόγευμα παρατηρήθηκε αύξηση της υγρασίας. Πχ προχθές το βράδυ είχαμε 29% ενώ χθές είχαμε 36%. Κατευθείαν μόλις είδα το νούμερο αυτό, κατάλαβα ότι θα έχουμε καλές τιμές στη συλλογή μελιού. Και πράγματι έτσι έγινε. Η υγρασία συνεχίστηκε και το πρωί, και το μελίσσι κατάφερε μέσα στη μέρα να ανεβάσει το βάρος του +1780 γραμμάρια μέλι ενώ τις τελευταίες 5 ημέρες έφτασε τα +7,0 κιλά. 

Δείτε τα τελευταία μυνήματα, και στο τέλος της ανάρτησης έχω σύνοψη όλων των ημερών...


Χθές σας είπα ότι φτάσαμε το πίκ της χρονιάς, αλλά σήμερα με την αύξηση της υγρασίας, δώθηκε μια μιρκή παράταση. Απο αύριο ο καιρός ετοιμάζεται για μεγάλη αλλαγή με πτώση θερμοκρασίας αρχικά..
Είναι σίγουρο πως αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την νομή, και το ερώτημα είναι πόσο. Αν οι μετεορολόγοι βγούν αληθινοί και ρίξει χαλάζι καταιγίδες  απο Πέμπτη, τότε αυτό θα σηματοδοτήσει και το τέλος για τον έλατο φέτος. 

Ωστόσο τα βουνά και τα φυτά δίψασαν, οπότε μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Οι παλιοί στο χωριό μιλάνε για πολύ μεγάλη ξηρασία φέτος. Οι μελισσοκόμοι μέχρι τώρα ευνοήθηκαν, αλλά με τέτοια ζέστη δε γίνετε να υπάρξει συνέχεια...














Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Και χθες 18.5.2020 τα μελίσσια δούλεψαν τρελά. Η ακακία τελείωσε. Άρχισαν να δουλεύουν δυνατά το παλιούρι. Οι υψηλές θερμοκρασίες το ξεκίνησαν λίγο πιο νωρίς φέτος. Για σήμερα δεν έχω ακόμα πληροφορίες. Η χθεσινή μέρα ήταν η 4η που δεν είχαμε αφεσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!