Widget Recent Post No.

ΝΕΑ απο Έλατο και Κάμπο 11 Μαίου 2020!!!



Η θερμοκρασία αρχίζει να βαράει κόκκινο, όμως συμβαίνει κάτι άλλο ταυτόχρονα... Η θερμοκρασία το βράδυ ανεβαίνει στο βουνό. Κάθε χρόνο, το πάρτυ στον έλατο ξεκινά με την άνοδο της θερμοκρασίας. Όταν έχει 30+ στο κάμπο, στο βουνό έχουμε το ιδανικό πέταγμα μελισσιώ, και φυσικά ξεκινά το πρώτο μέλι απο τη φούντα, τον κοριό, και τις χορτονομές.

Αυτή τη στιγμή ακούγονται καλά και κακά νέα. Άλλοι λένε δε βλέπουν τίποτα στα έλατα, ενώ άλλοι βλέπουν μικρόβιο και κίνηση. Κάτι εντυπωσιακό επίσης είναι ότι τα έλατα που βρίσκονται σε αυλές στάζουν, και βουίζουν απο μέλισσα, όμως το βουνό είναι σίγουρα 20 μέρες πιο πίσω.

Η δική μου σκέψη...
Εγώ ετοιμάζω ζυγαριά να ανεβάσω στο βουνό, για να έχουμε απο νωρίς δεδομένα. Απο άλλους που ακούω είναι νωρίς, αλλά αυτές τις μέρες είναι σίγουρο πως με τη ζέστη θα φουντώσουν και οι χορτονομές. Ο έλατος είναι λίγο νωρίς για να δώσει, και τον περιμένουμε πιο μετά.
Εγώ θα ανεβάσω μελίσσι στην Ευρυτανία κοντά στη Δομνίστα.
Εκεί το μέρος απο πληροφορίες και δικό μου ψάξιμο, είμαι σίγουρος ότι θα δώσει.

ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΩΡΑ
Όπως μας έγραψε φίλος μελισσοκόμος "Είναι η τρίτη μέρα που δίνει τρελά η ακακία. Από την 20.5.2020 ξεκινάει το παλιούρι το οποίο είναι πολύ δυνατό μελιτοφόρο φυτό της περιοχής μας". Είναι και αυτές οι νομές , και η ακακία λόγω καλοκαιρίας ευνοήθηκε σημαντικά.

Εγώ βλέπω να έρχεται νέκταρ στις κυψέλες αλλά για συντήρηση περισσότερο. Τα μεγάλα μελίσσια θα πάνε στον έλατο, έτσι ώστε να πάρει σάρκα και οστά ολος ο προηγούμενος κόπος...

Για να πάρετε και μια ιδέα... Ο έλατος δίνει το σίγουρο μέλι απο τον κόμπο. Δίνει Ιούνιο Ιούλιο, και μερικές φορές ξεκινά απο τέλη Μαίου. Στη παρακάτω φωτό φαίνεται όταν έχει σκοπό να δώσει ένα δέντρο...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια