Widget Recent Post No.

Σπαρταριστές Εξελίξεις: Έλατος Πορτοκαλιά Χορτονομες 10 ΜΑΙΟΥ 2020!!!



ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΒΟΥΝΟ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΧΟΡΤΟΝΟΜΕΣ ΚΑΜΠΟΣ
-80 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ πορτοκαλιά
-50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ χορτονομές
Γενική εικόνα: Δεν πάνε και τόσο καλά τα μελίσσια
Για την Πορτοκαλιά απο την Άρτα έχουμε -80 γραμμάρια. Τα άνθη τινάζουν πέταλλα, οι μέλισσες όσα άνθη υπάρχουν δεν τα πατάνε. Οι σμηνουργίες σταμάτησαν. Πχ μου είπε παλιός μελισσοκόμος ότι είχε σημαδεμένα κελιά που έκοψε 2 φορές, και σήμερα τα μελίσσια δεν είχαν τίποτα... Λόγω πείνας έκοψαν.
Χορτονομές Αγριοτρίφυλα -50 ίσα που κρατούνται τα μελίσσια, οριακά. Έχει αυτό τον αέρα κάθε μεσημέρι που δεν αφήνει να δουλέψουν, αλλά και να ήθελε η ζέστη δεν θα τα αφήσει τώρα. Έχει αυτά τα 35άρια που έρχονται. Όλα αυτά είναι άποψη παλιού μελισσοκόμου για τις νομές.
Ότι αναπληρωνουν τη μια μερα το χανουν την επομενη



ΕΛΑΤΟΣ 10 ΜΑΙΟΥ
Γενική εικόνα: Δεν υπάρχουν και τόσο καλά δείγματα ακόμα
Σήμερα έχουμε πολλές πληροφορίες.
Μου είπε χαρακτηριστικά επαγγελματίας μελισσοκόμος
"Μιλάω με κόσμο απο Παύλιανη Περτούλι, Καρπενήσι και δε βλέπουμε σημάδια στα δέντα, Να πώ ότι είναι όψιμη η χρονιά; Είναι σίγουρα 20 μέρες πίσω, αλλά δεν έπρεπε να φαίνονται κάποια σημάδια στα δέντρα;
(Χθεσινή φωτογραφία απο Ευρυτανία)

Μελίσσια 20άρια που πήγαν στον έλατα μου λεν ούτε πέταγμα κάνουν, ούτε μέσα φαίνεται τίποτα, και τα δέντρα που κοιτάζουν κάθε χρόνο δεν έχουν τίποτα επάνω. Παιδιά που είναι ντόπια στα χωριά αυτά δεν βλέπουν κοριό φέτος. Βέβαια τίποτα δεν είναι στάνταρ
Μια χρονιά το 12 νομίζω, τα έλατα ήταν μαύρα απο κοριό. Ζήτημα να πήραμε 10 κιλά μέλι απο κάθε μελίσσι. Δεν ποντάρω στο χωριό. Δεν είναι τίποτα στάνταρ".

Όλη η ελλάδα κινείτε γύρω απο τον ΈΛΑΤΟ. Ανεβάζουμε ζυγαριές, να δούμε τι θα γίνει...


Όπως έγραψε σήμερα, ο πολύ σωστός μελισσοκόμο Νίκος στην ομάδα Μελισσοκόμος του Μόσχου Ντιώνια "Αμα δε καψεις ενα ντεποζιτο πετρελαιο ελατο δε βγαζεις". Εννοώντας ότι για να βρείς σημάδια με "κόμπο" που δίνει το σίγουρο μέλι, πρέπει να ψάξεις πολύ...

Στη παρακάτω φωτό φαίνεται ένα δείγμα απο περιοχή που υπάρχει κόμπος, το πλέον σίγουρο μέλι για τον Έλατο...

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Σήμερα 10.5.2020 είναι η τρίτη μέρα που δίνει τρελά η ακακία. Από την 20.5.2020 ξεκινάει το παλιούρι το οποίο είναι πολύ δυνατό μελιτοφόρο φυτό της περιοχής μας. Έλατο δεν έχουμε και προρτοκαλιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!