Widget Recent Post No.

Κόλπο: Τοποθέτηση πατώματος με χτισμένα πλαίσια!!! Μια πανεύκολη μέθοδος


Σήμερα θα μιλήσουμε για το πάτωμα στο μελίσσι, βάζοντας χτισμένα έτοιμα πλαίσια. Κατά την γνώμη μου είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για ανάπτυξη. Σκοπός αυτής της περιόδου, είναι να χτίσουμε τεράστια μελίσσια, για να έχουμε στρατό στη παραγωγή μελιού. Όσο μεγαλύτερα μελίσσια χτίσουμε, τόσο πιο πολύ μέλι θα πάρουμε. Σηκώνοντας πάτωμα με άχτιστα πλαίσια καθυστερούμε το μελίσσι απο θέμα ανάπτυξης, όμως στην αλήθεια κάνουμε πρόληψη για σμηνουργία. Ξέρουμε ότι όταν οι μέλισσες χτίζουν, ταίζουν τον γόνο κλπ... Καταστέλλουν την τάση τους για σμηνουργία.
Τωρα όσον αφορά το πάτωμα στο μελίσσι με χτισμένα πλαισια...
Βρισκόμαστε στη καλύτερη περίοδο της Άνοιξης. Τώρα όλα επιτρέπονται στα μελίσσια. Και οι νέοι μελισσοκόμοι αν τους ξεφύγει κάποιο λάθος, δεν έγινε και τίποτα. Την Άνοιξη που τα μελίσσια είναι τόσο χαρούμενα, όλα τα συγχωρούν. Εγώ προσωπικά όταν βάζω πάτωμα με χτισμένα πλαίσια, το κάνω με τη μέθοδο της σφήνας, δηλαδή βάζω 1 ή 2 χτισμένα πλαίσια στο κέντρο του γόνου. Αν πχ έχουμε ένα 10άρι μελίσσι με 8 γόνους βάζουμε πάτωμα και τοποθετούμε 2 άχτιστα πλαίσια και 1 απο τα δύο με τη μέθοδο της σφήνας. Το άλλο πλαίσιο το βάζουμε έξω απο τον γόνο. Δηλαδή σπάμε τα 8 πλαίσια γόνου με 1 σφήνα, βάζοντας την ανάμεσα απο 2 σφραγισμένους γόνους, και το άλλο πλαίσιο το βάζουμε έξω απο τον γόνο. Το μυστικό όμως είναι το εξής: Αν έχουμε ένα πολύ σφιχτό μελίσσι, με βασίλισσα που έχει πολύ όρεξη για γέννα, μπορούμε να βάλουμε και τα 2 χτισμένα πλαίσια με τη μέθοδο της σφήνας χωρίς πρόβλημα. Όπως είπαμε τώρα βρισκόμαστε στην Καλύτερη Ανοιξιάτικη περίοδο.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα μικρά κολπάκια αναφέρονται στο παρακάτω βιντεάκι. Δείτε το...

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καλημερα,συμφωνω σε ολα εκτος απο το οτι δεν εβαλες στις δυο ακρες τα μελια-γυρες αλλα τα αφησες μαζι και εβαλες το νεο πλαισιο στην γωνια κι ετσι θα το γεμισουν μελιαα -γυρες και θα χασεις τον ενα γονο που θα σου γεννουσε ακομα κατω αν πισω απο το νεο πλαισιο εβαζες το ενα μελι δηλαδη τερμα αριστερα οπως βλεπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!