Widget Recent Post No.

Σούπερ συνταγή σιροπιού για τρελή αύξηση της γέννας ειδικό για παραφυάδες και μικρά μελίσσια


Σήμερα έχουμε μια εξαιρετική συνταγή που εκτοξέυει τη γέννα της βασίλισσας και οδηγεί τα μελίσσια σε ασύγκριτη ανάπτυξη. Η μέθοδος είναι το ίδιο αποτελεσματική στην ανάπτυξη των μικρών μελισσιών παραφυάδων αλλά και των διόροφων τριόροφων που θέλουμε να διατηρήσουμε τους πλυθησμούς. Η γνωστή μέθοδος που ακολουθούν οι περισσότεροι μελισσοκόμοι είναι να βάζουν ζάχαρη με ζεστό νερο, και να το δίνουν στα μελίσσια. Όμως αυτό αποτελεί ένα πολύ φτωχό μείγμα που δεν έχει μέγιστο αποτέλεσμα. Σήμερα θα προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά και θα σας αποκαλύψω μια νέα συνταγή που έχει τρελά δοκιμασμένα αποτελέσματα, και προέρχεται απο πολύ παλιούς μελισσοκόμους που το δοκίμασαν και είδαν ότι έχει μεγάλη διαφορά.


Θα έχετε παρατηρήσει οτι σε περιόδους με έλλειψη γύρης, το ταίσμα δεν έχει αποτέλεσμα. Οι μέλισσες δεν ρίχνουν καθόλου γόνους. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή οι μέλισσες για να παράξουν βασιλικό πολτό, να ταίσουν τον γόνο και τη βασίλισσα χρειάζονται να καταναλώσουν γύρη. Δηλαδή όπως καταλαβαίνουμε η γύρη αποτελεί το βασικό δομικό συστατικό της διατροφής των μελισσών, τόσο για να βγάλουν βασιλικό πολτό όσο να χτίσουν κηρήθρες και όλες τις εργασίες. Το μέλι όπως γνωρίζουμε αποτελεί "ενέργεια" ενώ η γύρη "πρωτείνες" που αν κουμπώσει μαζί με την ενέργεια και τον βασιλικό πολτό γίνεται μια υπερπλήρης τροφή.

Συνεπώς όταν ταίζουμε σκέτο σιρόπι δίνουμε μόνο ενέργεια και αν δεν υπάρχει γύρη κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Τι γίνεται λοιπόν όταν θέλουμε να αναγκάσουμε το μελίσσι να ρίξει γόνους και να αναπτυχθεί; Συνάδελφοι μα φυσικά προσθέτοντας γύρη μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύοντας το σιρόπι μαζί με τη γύρη, αναγκάζουμε τις μέλισσες να καταναλώσουν πρωτείνες πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα να παράγουν βασιλικό πολτό, ταίζοντας τη βασίλισσα, και στη συνέχεια αυτή γεννά ακατάπαυστα.

Ακούστε λοιπόν πως θα κάνετε το σιρόπι. Τα συστατικά που θα χρειαστούμε είναι 2 λίτρο νερό 2 κιλά ζάχαρη και 3-4 κουταλιές της σούπας γύρη. που έχουμε βγάλει απο τα μελίσσια μας. Ζεσταίνουμε το νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη. Οι αναλογίες νερού ζάχαρης μπορούν να είναι 1:1 δηλαδή 1 κιλό ζάχαρη ένα 1 νερό αλλα αν θέλουμε βάζουμε περισσότερη η λιγότερη ζάχαρη ανάλογα με τις ανάγκες μας. Στην συνέχεια αφού ομογενοποιηθεί το σιρόπι με τη ζάχαρη στη κατσαρόλα, παίρνουμε ένα σέικερ βάζουμε τη γύρη μαζί με λίγο νερό και χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί η γύρη. Αδειάζουμε το σείκερ μεσα στη κατσαρόλα με το σιρόπι και είμαστε έτοιμοι. 

Το σιρόπι παίρνει ένα τέλειο χρώμα σαν χυμός ανάπτυξης ένα πράγμα. Καθώς οι μέλισσες ρουφούν το σιρόπι παίρνουν δόση γύρης, και αμέσως αμέσως χτίζουν και παράγουν βασιλικό πολτό. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν άμεσο. Το σιρόπι αυτό είναι ιδανικό πιστεύω για μικρές παραφυάδες, να τις μεγαλώσουμε γρήγορα. Όποιο μελίσσι καταναλώσει τέτοιο σιρόπι παίρνει ερέθισμα για ανάπτυξη, και η γέννα αυξάνεται ραγδαία. Δείτε τι χρώμα παίρνει το σιρόπι...




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια