Widget Recent Post No.

Ο πιο σημαντικός χειρισμός: Δυνατά μελίσσια χωρίς σμηνουργίες, και φοβερή ανάπτυξη



Η πιο κρίσιμη περίοδος για την ανάπτυξη των μελισσιών, είναι τώρα! Ο γόνος τρώει τόσο μεγάλες ποσότητες τροφής, που πραγματικά είναι εντυπωσιακό! Με πρόχειρους υπολογισμούς ενός έμπειρου μελισσοκόμου, ένα γεμάτο πλαίσιο με γόνο θέλει τουλάχιστον 1 πλαίσιο με μέλι, δηλαδή σκεφτείτε για όλες αυτές τις γεννιές και γεννιές που βγαίνουν τώρα πόσο πολύ τροφή χρειάζεται. Πολλοί μελισσοκόμοι αυτή τη περίοδο κάνουν τον εξής χειρισμό για να μεγιστοποιήσουν την ανάπτυξη. Όσα μελίσσια είναι πάνω απο 7 πλαίσια, δίνουν τροφή έως και 4-6 κιλά ανα μελίσσι. Η ποσότητα φαίνεται τεράστια όμως το μελίσσι θα βρεί τρόπο να το καταναλώσει και μάλιστα γρήγορα.

Όμως γίνεται ένα μεγάλο λάθος. Οι υπερβολικές ποσότητες ταίσματος μπορεί να οδηγήσουν αργότερα σε πρώιμη σμηνουργία. Η σμηνουργία είναι ο εφιάλτης του μελισσοκόμου. Δεν θα ξεχάσω τη χρονιά, που ταίσα υπερβολικά τα μελίσσια μου, και αργότερα άρχιζαν να φεύγουν το ένα μετά το άλλο, δίχως να μπορώ να τα κουμαντάρω όλα μαζί ταυτόχρονα! Το κόλπο αν θέλουμε μέγιστη ανάπτυξη, και να αποφύγουμε τη σμηνουργία, είναι η εξίσωση των μελισσιών. Δηλαδή αναπτύσσουμε τα μεγάλα μελίσσια, και τα χρησιμοποιούμε για να δώσουμε δυνάμεις στα μικρότερα. Ο χειρισμός αυτός είναι πολύ καλός νωρίς την Άνοιξη, γιατί δίνουμε μια σούπερ ώθηση στα εξουθενομένα μελίσσια του χειμώνα, που και αυτά θέλουν να αναπτύχθούν αλλά τους λείπουν οι μέλισσες. Ξέρετε πολλές μικρά μελίσσια τώρα, ανέρχονται στα πιο παραγωγικά τον Ιούνιο. Ένας μεγάλος μελισσοκόμος που τον είχα ρωτήσει παλία τι να κάνω με τα μικρά μελίσσια, μου είπε δώστους βοήθεια. Απο τα μικρά μελίσσια θα πάρεις μέλι το Καλοκαίρι. Αυτά θα αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Να γίνω όμως πιο αναλυτικός... Αν αφήσουμε ένα δυνατό μελίσσι, και το ταίσουμε υπερβολικά αυτό θα πάρει τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης! Και μόλις έρθει η ώρα, στη καρδιά της Άνοιξης θα έχουμε σίγουρα σμηνουργίες. Όμως αποδεδειγμένα αν το μελίσσι αυτό του πάρουμε λίγη απο τη δύναμη του για να φτιάξουμε και ένα άλλο εξίσου δυνατό, θα έχουμε σίγουρα λιγότερες σμηνουργίες. Και εφόσον έχουμε πλέον δύο δυνατά μελίσσια ποντάρουμε και σε περισσότερο μέλι.

Ένα μεγάλο μυστικό μελισσοκομίας, όταν το μάθετε θα αλλάξει ο τρόπος που χειρίζεστε στα μελίσσια. Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβετε τις διαφορές στην ανάπτυξη. Πχ έχουμε ένα δυάρι μελίσσι, και ένα δεκάρι. Το δυάρι μελίσσι έχει μόνο ένα γόνο, και αυτόν με το ζόρι. Ενώ το 10άρι έχει 8 καλούς γόνους γεμάτους. Αν δώσουμε 1-2 πλαίσια πλυθησμό απο το δυνατό μελίσσι στο δυάρι, τότε αμέσως αμέσως έγινε ένα καλό 4άράκι μελίσσι, το οποίο μέσα σε λίγες μέρες θα έχει άνετα 3 γόνους. 

Και το 10άρι μελίσσι δεν θα σταματήσει καθόλου την ανάπτυξη του. Με λίγα λόγια εξισώνοντας το μελίσσι μεγιστοποιούμε την ανάπτυξη των μελισσιών μας με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό ισχύει και τις παραφυάδες. Καλύτερα να κόψουμε 3άρες και 5άρες παραφυάδες, παρά να κάνουμε μικρότερες γιατί δεν συμφέρει. Εξίσου σημαντικό είναι τα μελίσσια που θα κόψουμε τις παραφυάδες να μην λιγοστέψουν κάτω απο 6 πλαίσια. Μια τεράστια αλλαγή πλυθυησμού σε μια καλή βασίλισσα, μπορεί να την καταστρέψει και να μη ξανα γεννήσει με τους ίδιους ρυθμούς.



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Γεια σας, Χρειάζεστε μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία για να λάβετε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας, Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή στεγαστικό δάνειο; Μην κοιτάτε πιο μακριά από την Sunshine Financial Group Inc. Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, τόσο με εξασφάλιση όσο και χωρίς εξασφάλιση, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και πολλά άλλα με επιδοτούμενο επιτόκιο 3% ετησίως. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή

    Γνωρίζω ότι η λήψη ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα. ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό σκορ κ.λπ.

    Μην ανησυχείτε άλλο, γιατί, Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Όχι άλλοι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις στην τράπεζα. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα email στο sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +447360502110 | & Λάβετε απάντηση αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!