Widget Recent Post No.

Βεβαίωση κυκλοφορίας για ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμους. Επίσημη Ανακοίνωση



Δύο μελισσοκομικοί σύλλογοι έβγαλαν σήμερα επίσημη ανακοίνωση, για το πως θα μπορούν οι ερασιτέχνες και οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι να κάνουν νόμιμα τις μετακινήσεις τους.


Γράφει ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ιωαννίνων...
Συνάδελφοι σχετικά με τον τρόπο, που μπορούμε να συνεχίσουμε την εργασία μας και τις επισκέψεις μας στους χώρους όπου έχουμε εγκατεστημένα τα μελισσοκομεία μας,
ο Προϊστάμενος της αρμόδιας ΔΑΟΚ κ.Μαυρογιωργος Παύλος, επικοινώνησε με τον Σύλλογο και μας συνέστησε ότι θα πρέπει να έχουμε μαζί μας και για την νομιμοποίηση των μετακινήσεων μας τα ακόλουθα έγγραφα.
Α) Την βεβαίωση συμπληρωμένη.
Β) Την αστυνομική ταυτότητα
Γ) Το μελισσοκομικό βιβλιάριο (ασχέτως αν είναι σε ισχύ)
Για τους συναδέλφους που έχουν λιγότερα μελίσσια από 10 και δεν έχουν Βιβλιάριο θα πρέπει να επικαλεστούν την νομοθεσία και δεν θα έχουν πρόβλημα.



Ανακοίνωση απο το Μελισσοκομικό Σύλλογο Γρεβενών...

Συμφώνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών προκύπτουν προβληματισμοί για την μετακίνηση των μελισσοκόμων στις μελισσοκομικές μονάδες τους.

Μετά απο επικοινωνία με την υπεύθυνη της ΔΑΟΚ Γρεβενών αλλα και τα κεντρικά της ΟΜΣΕ οι μετακινήσεις μελισσοκόμων επιτρέπονται εφόσον έχουν μαζί τους;

1. Μελισσοκομικό Βιβλιάριο (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες)
2. Ταυτότητα
3. Αίτηση Τύπου Α ( θα τη βρείτε σαν αρχείο word - εικόνα στη σελίδα μας)
4. Βεβαίωση ότι είστε αγρότες ειδικού καθεστώτος ή ότι δηλώνετε εισόδημα απο μελίσσια, την οποία μπορείτε να αποκτήσετε μεσω της ΑΑΔΕ .

Επειδή πολλα έγγραφα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο συμπληρωμένα με διαφορετικό τρόπο απο ότι του υπουργείου σχετικα με το τρόπο συμπλήρωσης της φόρμας μετακίνησης σας παραθέτουμε την αρχική αίτηση του υπουργείου και ένα υπόδειγμα . Η όλη διαδικασία μπορει να γινει και χειρόγραφα σε 1 λευκο χαρτί αναγράφοντας τα στοιχεία μας.

Αναμένετε να προστεθούν και άλλοι ΚΑΔ στις εξαιρέσεις μετακίνησης. Σε συνεννόηση με τον Σύλλογο της περιοχής σας και με την αστυνομία μπορει να βρεθεί μια χρυσή τομή σε όλα. Για ότι νεότερο υπάρξει θα ενημερωθείτε.



Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Ποια ειναι η νομοθεσια που αναφερετε πως μπορω να επικαλεστω αν ειμαι ερασιτεχνης μελισσοκομος, χωρις μελισσοκομικο βιβλιαριο δηλαδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι απαιτείται για μετακίνηση από Αθηνα σε Β Εύβοια για τον έλεγχο των μελισσών σε ερασιτέχνες μελισσοκόμους που έχουν μελισσοκομικό βιβλιάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι ερασιτέχνης με στατικό μελισσοκομείο 23 κυψελών λίγο έξω απ το χωριό μου.Δεν έχω βιβλιάριο μελισσοκομικό. Και δεν μπορώ να επισκεπτομαι τα μελίσσια? Να τα αφήσω να πεθάνουν που μπορώ να πηγαίνω και καθημερινή βόλτα μόνος μου και με τα πόδια? Στην περίπτωση που επιτρέπεται σε άλλους να βγάζουν βόλτα το σκύλο τους και με παρέα? Έλεος!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά είμαι ερασιτέχνης χωρις βιβλιάριο. Πηρα Πηρα στη Πολιτική προστασία. Κάνουμε χειρόγραφη υπ. Δήλωση και ο θεος βοηθός είπε..
    Ειναι ίδια περίπτωση με το να εχεις ζωντανά...
    Κοτες γιδες κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!