Widget Recent Post No.

Νέα μέθοδος τοποθέτησης μελισσιών: Για γρήγορη ανάπτυξη και μηδενικές απώλειες παραπλάνησης



Νέα μέθοδος για τοποθέτηση μελισσιών με μηδενικές απώλειες παραπλάνησης επιτυχημένο ξεχειμώνιασμα και καλύτερη ανάπτυξη. Ο μελισσοκόμος που βλέπουμε παρακάτω έχει τοποθετήσει σε απόσταση 120 μέτρων 240 μελίσσια και αυτά δεν είναι με κάποια τυχαία διάταξη. Είναι σε 12άδες και η μια κυψέλη με τη διπλανή της σχηματίζουν γωνια 90 μοίρες. Όπως ισχυρίζεται ο μελισσοκόμος οι απώλειες το χειμώνα ήταν μηδενικές κάτι το οποίο πρέπει να κινήσει το ενδιαφέρον όλων μας.
Επίσης όπως θα παρατηρήσετε τα μελίσσια φέρουν κάτω από το καπάκι την ειδική πατέντα με το φοάμ ξεχειμωνιάσματος. Δηλαδή παράγοντας για το καλό ξεχειμώνιασμα δεν ήταν μόνο η διάταξη των κυψελών αλλά και η μόνωση που είχαν όλη την κρύα περίοδο....



Οι κυψέλες όπως βλέπουμε στη φωτογραφία είναι τοποθετημένες ανα 12άδες. Και όλες οι κυψέλες έχουν γωνία 90 μοίρες μεταξύ τους. Πχ η μια κυψέλη κοιτάει μπροστά και η μπροστινή κυψέλη κοιτά αριστερά. Βασικός σκοπός είναι να μη κοιτάνε όλες οι κυψέλες στην ίδια κατέυθυνση, αλλά η κάθε μια κυψέλη να έχει τη δική της πλευρά. Με τη τεχνική αυτή πετυχαίνουμε πολλά οφέλη όπως μηδενική μετάδοση ασθενειών, πιο δυνατά και ομοιόμορφα μελίσσια, καλύτερη συλλογή στις ανθοφορίες κλπ. Πάνω στην τοποθέτηση μελισσιών έχουμε να σας πούμε και άλλα πολλά μυστικά.

Διαβάστε επίσης:
Πατέντα με μεγάλη μόνωση στο ξεχειμώνιασμα και ανάπτυξη με πολύ μικρό κόστος. Επανάσταση!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια