Widget Recent Post No.

Κατακόρυφη ανάπτυξη μελισσιού, χωρίς τροφοδοσίες και ζάχαρη...



Η καλύτερη μέθοδος για να έχουμε κατακόρυφη ανάπτυξη στα μελίσσια μας, είναι να έχουμε στη διάθεση μας κηρήθρες με μέλι! Δίνοντας στα μελίσσια Κηρήθες με μέλι πετυχαίνουμε πολλαπλά οφέλη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα μελίσσι που τρέφεται με μέλι, οι μέλισσες ζούν περισσότερο, το μελίσσι πάει με 1000 πιο μπροστά. Το ζήτημα είναι ποιές κηρήθρες θεωρούνται οι ιδανικές, και με ποιό τρόπο τις δίνουμε στα μελίσσια για να τα "διεγείρουμε".

Καταρχήν το σημαντικότερο, είναι να έχουμε στη διάθεση μας κηρήθρες γεμάτες μέλι. Αυτές τις συλλέγουμε κυρίως το φθινόπωρο, όταν σφίγγουμε τα μελίσσια. Επιλέγουμε να μη τις τρυγήσουμε, και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο, στη κατάψυξη ή όπου αλλού επιθυμούμε. Όταν λέμε οι κηρήθρες να έχουν μέλι εννοούμε να είναι βαριές στο χέρι, και να ζυγίζουν πάνω απο 1 κιλό. 

Το επόμενο βήμα είναι να ξύσουμε το σφραγισμένο κερί πάνω απο το μέλι, έτσι ώστε να εξαναγκάσουμε το μελίσσι να πάρει το μέλι και να το καταναλώσει. Την Άνοιξη το μελίσσι τρώει το μέλι, περισσότερο απο κάθε άλλη εποχή. Και ξέρετε ο γόνος που προκύπτει απο γνήσιο μέλι, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Τα μελίσσια πάνε σφαίρα!

Αφού ξύσουμε τη κηρήθρα δίνουμε το πλαίσιο δίπλα στον γόνο, και οι μέλισσες θα το πιάσουν κατευθείαν για να φάνε το μέλι.

Δείτε μερικά πλαίσια που θεωρούνται ιδανικά για να διεγείρουμε το μελίσσι, χωρίς να δώσουμε σιρόπι...




Και εδώ βλέπουμε ένα πλαίσιο που έχει λίγο μέλι, και δε μπορεί να "δυναμώσει το μελίσσι" μας...


Γενικά πρέπει να ξέρουμε ότι την Άνοιξη δίνουμε πρώτα όσα πλαίσια έχουν πολύ μέλι ή γύρη, και στη συνέχεια τις άδειες κηρήθρες. Νωρίς την Άνοιξη το μελίσσι έχει την περισσότερη ανάγκη, απο κάθε άλλη περίοδο.

Δείτε το βίντεο...


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρεις απόφαση να πάψεις να μας συμβουλεύεις να ξύνουμε τα σφραγισμένα μέλια. Τι πολύ κόλλησες σ' αυτή την ιδέα. Δεν πρόκειται για την ανακάλυψη του αιώνα. Αφού σ' αρέσει τόσο πολύ και το θεωρείς τόσο σπουδαίο κάντο εσύ. Μη μας προτρέπεις σε κάθε βίντεο να το κάνουμε και εμείς. Γίναμε αλλεργικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!