Widget Recent Post No.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι μετακινήσεις των μελισσοκόμων; Αρκεί το Μελ. Βιβλιάριο; Όλα τα απαραίτητα έγγραφα



Καθολική Απαγόρευση Μετακινήσεων ανακοίνωσε σήμερα ο Προθυπουργός της χώρας. Αμέσως ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε ότι αφορά τους μελισσσοκόμους της χώρας, και τις μετακινήσεις μας, την εποχή αυτη που είναι αρκετά έντονη η δραστηριότητα. Όπως πληροφορηθήκαμε δεν επαρκεί μόνο το μελισσοκομικό βιβλιάριο, συμφωνα με πληροφορίες απο τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Σύμφωνα με τον επαγγελματία μελισσοκόμο Βασίλη ο οποίος ερέυνησε μόνος του το φλέφων αυτό ζήτημα, η διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης τον ενημέρωσε ότι χρειάζονται τα εξής εγγραφα για αγρότες ειδικού καθεστώτος:
1. Μελισσοκομικό Βιβλιάριο
2. Ε3 Που να δηλώνει το αγροτικό εισόδημα
3. Την έναρξη ως αγρότης ειδικού καθεστώτος
4. Και ένα χαρτί απο την περιφέρεια που να δηλώνει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για καθημερινή εργασία
5. Ταυτότητα





Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βασίλης:
Εμένα σήμερα μου ζήτησαν μελισσοκομικό βιβλιάριο, ταυτότητα, Ε3που να δηλώνω αγροτικα εισοδήματα, και την έναρξη ως αγρότης ειδικού καθεστώτος, και σε συνεννόηση με την.περιφερεια θα πάρω ένα χαρτί ακόμα θα στο στειλω αύριο, κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι αν αργήσουν δύο τρεις μέρες αυτήν την εποχή πάνε τα μελισσια. Απο το τμήμα αγροτικής ανάπτυξης τής περιφέρειας θα πάρω ένα χαρτί ότι είναι καθημερινή η ενασχόληση με τα μέλια αυτήν την εποχή, και στο χαρτί θα αναγράφεται που βρίσκονται.

Πιθανόν να απλοποιηθεί η διαδικασία και να έχουμε σύντομα νεότερα για το θέμα...

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Για τους μη έχοντες βιβλιάριο μάλλον τίποτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δύσκολη έως αδύνατη θα είναι η μετακίνηση, ειδικά για όσους τα μελίσσια δεν είναι το κύριο εισόδημα. Αλλά και για τους επαγγελματιες, οι μετακινησεις περιοριζονται εντός νόμου, ή διπλανών νόμων. Δεν θα μπορεί κανείς να πει ότι θελω να πάω να δω τα μελίσσια μου 200χλμ μακρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά τα ερωτηματικά. Έχω την εντύπωση ότι ο φίλος μελισσοκόμος υπερβάλει και ότι δεν θα συμβεί έτσι. Δηλαδή ο κάθε επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης επιχείρησης κ.α., θα πρέπει να προσκομίσει ένα κιλά χαρτιά και ο άλλος με ένα απλό χαρτί θα ψωνίζει σε Σούπερ Μάρκετ που θα απέχει 15 χιλιόμετρα από το χωριό του κ.α. πιο χαρακτηριστικά. Ψυχραιμία λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα συνάδελφοι.
    Ύστερα από επικοινωνία μου με την ΔΑΟΚ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ με ενημέρωσαν πως αρκεί η αστυνομική ταυτότητα , το μελισσοκομικό βιβλιάριο και μια σύντομη έντυπη υπεύθυνη δήλωση ότι "πραγματοποιείται μετάβαση για φροντίδα ή μικρή μετακίνηση ζωικού κεφαλαίου (εφόσον μετακινήσετε μελίσσια). Οι μετακινήσεις να είναι εντός του νομού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα, για τους επαγγελματίες πρέπει να υπάρξει κάποια πρόβλεψη χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν 2-3 υπηρεσίες για να προμηθευτούν έγγραφα, τώρα για τους έχοντες βιβλιάριο αλλά δεν είναι επαγγελματίες τι θα κάνουμε (βάζω και τον εαυτό μου) εντάξει ο καιρός θα φτιάξει κάποια στιγμή, έχουμε μπει σε πρόγραμμα άνοιξης, θεραπείες κ.α. Τι θα κάνουμε? Θα πάθουμε καμία ζημιά. Αρκεί το βιβλιάριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας. Εγώ ξεκίνησα πέρυσι κι έχω δύο μόνο μελισσάκια, δεν έχω βιβλιάριο ούτε εισοδήματα από αγρομελισσοκομικα προϊόντα. Δεν θέλω να τα χάσω γιατί σκοπεύω να το κάνω κύριο επάγγελμα. Πώς θα μπορέσω να πάω να τα δω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα μελίσσια απαγορεύεται να πας εάν δεν έχεις μελισσοκομικό βιβλιάριο
    Στα σκυλιά και τα γατιά επιτρέπεται εάν δεν έχεις βιβλιάριο .
    ΥΓ.Δεν έχω κάτι με τα ζωντανά. Φροντίζω 4 στο μελισσοκομείο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα σας. Απο οσο διαβασα παραπανω και απο οτι καταλαβαινω για οσους δεν εχουν βιβλιαριο δεν μπορουν να κανουν μετακίνηση τα μελισσια τους? Η υπαρχει καποιος αλλος τροπος για εμας που δεν διαθέτουμε το βιβλιαριο να φροντίσουμε τα μελίσσια μας.
    Ευχαριστω εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!