Widget Recent Post No.

Πρόληψη σμηνουργίας με προσθήκη πατώματος: Χειρισμοί άμεσης ανάπτυξης



Σημερα επιθεωρούμε ένα πολύ καλό μας μελίσσι, στο οποίο θα βάλουμε πάτωμα για να γίνει διόροφο. Σκοπός της επιθεώρησης είναι να δούμε πόσους γόνους έχει, όμως καθώς επιθεωρούμε βλέπουμε κάτι απρόσμενο. Το μελίσσι έχει ήδη αναπτύξει τάση για σμηνουργία και θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια.
Να ξέρετε πως αυτό το δείγμα που βλέπουμε εμείς, το αμφισβήτησαν πολλοί μελισσοκόμοι, ότι δεν είναι κελί σμηνουργίας, όμως έκαναν λάθος. Όπως θα δούμε το μελίσσι έγινε 10άρι, ενώ δεν έπρεπε, και το πάτωμα έπρεπε να μπεί τις προηγούμενες ημέρες. Εγώ προσωπικά σηκώνω πάτωμα στους 7-8 γόνους και 9 πλαίσια πληθυσμό, ενώ καθώς ζεσταίνει ο καιρός, θα προσθέτω πάτωμα και σε μελίσσια που έχουν και λιγότερους γόνους - πληθυσμό.

Ένα καθαρό δείγμα που βλέπουμε σε ένα μελίσσι πριν τη σμηνουργία, είναι η εκπληκτική αύξηση της γέννας, και το πολύ αυγό ημέρας. Η βασίλισσα έχει σοβαρό σκοπό που προβαίνει σε μια τέτοια πράξη. Σκοπός της είναι, όταν θα σταματήσει να γεννά λίγες ημέρες πρίν φύγει, το μελίσσι να έχει πολύ κλειστό γόνο, έτσι ώστε η νέα βασίλισσα που θα μείνει πίσω, να μπορέσει να αναπτύξει και αυτή ένα δικό της καλό μελίσσι, και να μην υπάρξει πρόβλημα ως προς την επιβίωση.

Στο σημερινό μας μελίσσι έχουμε πολύ ενδιαφέροντα πραγματάκια να δείξουμε... Δείτε το βίντεο...


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αν καταφέρεις και ανανεώσεις αυτές τις κατάμαυρες κηρήθρες θα είσαι ο καλύτερος μελισσοτρόφος !!!! Χαιρετίσματα από Δράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!