Widget Recent Post No.

Παραγωγή γύρης με γυρεοπαγίδες ANEL: Πως αυξάνουμε τη παραγωγή και ποια περίοδο!!!



Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για παραγωγή γύρης και πως μπορούμε να αυξήσουμε τη παραγωγή μας; Στην αγορά μπορούμε να βρούμε διαφόρων ειδών γυρεοπαγίδες. Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το σωστό εξοπλισμό. Η εταιρία ANEL είναι η πρώτη εταιρία σε παραγωγή πλαστικών στην Ελλάδα, έτσι και στις γυρεοπαγίδες, έχει φέρει την επανάσταση τόσο στις ξύλινες κυψέλες όσο και στις πλαστικές. Είναι τέλεια σχεδιασμένες για υψηλή παραγωγή και μεγάλη ανθεκτικότητα. Μάλιστα οι γυρεοπαγίδες που πρωτοβγήκαν πριν πολλά χρόνια κυκλοφορούν ακόμα και χρησιμοποιούνται με επιτυχία.


Έχω παρατηρήσει οτι το πλαστικό είναι τόσο ανθεκτικό που ακόμη και ξεχασμένο στον ήλιο να το έχεις δεν φθείρεται. Φυσικά αυτό συμβαίνει λόγω της υψηλής ποιότητας πλαστικών που χρησιμοποιούνται κατά τη παρασκευή. Είναι πολύ σημαντικό να αντέχουν τα πλαστικά, γιατί ο μελισσοκόμος που θα αγοράσει σήμερα γυρεοπαγίδες, πρέπει να του κρατήσουν για πολλά χρόνια.

Δείτε εδώ περισσότερα
Για τις ξύλινες κυψέλες η γυρεοπαγίδα ANEL διατίθεται με κόστος περίπου 8 ευρώ + φπα. Η γυρεοπαγίδα έχει ειδικές προεξοχές για να στηρίζεται στη κυψέλη και να σταθεροποιείται. Επιπλέον για όσους μελισσοκόμους θέλουν να τη στηρίξουν με γατζάκια έχει ειδικές τρυπούλες για να την πιάσουμε. Η γυρεοπαγίδα έχει μέγιστο αποτέλεσμα στην συγκράτηση της γύρης απο τις συλλέκτριες χωρίς να τις τραυματίζει και να τις ταλαιπωρεί. Το διάφραγματάκι που έχει μέσα η παγίδα, ανοιγοκλείνει και συλλέγουμε όποτε εμείς θέλουμε, χωρίς να αφαιρούμε τη παγίδα! Έχει ειδικές θήρες για να μπαίνουν και να βγαίνουν οι κηφήνες, και κατα τη συγκομιδή δεν χάνεται ούτε ένας κόκος για να πέσει στο έδαφος. Η γυρεοπαγίδα προσαρμόζεται σε κάθε είδους κυψέλη. Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερη γυρεοπαγίδα παγκοσμίως, η ANEL πρωτοπορεί πάντα άλλωστε!

Γυρεοπαγίδες βάζουμε στα μελίσσια από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο! Η ιδανικότερη περίοδος που τα μελίσσια φέρνουν μεγάλες ποσότητες γύρης είναι απο 20 Μαρτίου έως και μεσα Απριλίου. Πολλοί μελισσοκόμοι πιστεύουν οτι παράγουν περισσότερη γύρη τα μεγάλα μελίσσια! Ωστόσο το μυστικό είναι στην έκταση του γόνου και την αποθηκευμένη γύρη στη κυψέλη. Όσο περισσότερο γόνο έχει ένα μελίσσι και όσο λιγότερη γύρη αποθήκευσε μέσα τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχει οπότε τόσο περισσότερο μαζεύει. Συνεπώς μπορούμε να πάρουμε περισσότερη γύρη απο μικρότερα μελίσσια πχ 10 πλαισίων. Η παγίδα συγκρατεί ένα μεγάλο μέρος της γύρης όμως επιτρέπει να περάσει αρκετή μέσα, ικανή να θρέψει τις ανάγκες του γόνου.

Όσες φορές τοποθέτησα τη γυρεοπαγίδα της ANEL στα μελίσσια μου δεν παρατήρησα καμία επιρροή στην ανάπτυξη του μελισσιού, εφόσον περνούσε η αναγκαία γύρη μέσα.

Τοποθέτηση γηρεοπαγίδας ANEL
Η τοποθέτηση της γυρεοπαγίδας γίνεται 2-3 ημέρες πριν την εναρξη της συλλογής. Δηλαδή πάμε και τοποθετούμε τη γυρεοπαγίδα στο μελίσσι, και αφήνουμε τέρμα ανοιχτό το διαφραγματάκι για να συνηθήσει το μελίσσι τη νέα είσοδο. Δηλαδή αρχικά αφήνουμε τις μέλισσες να μπαινοβγαίνουν κανονικά, χωρίς να κλέβουμε τη γύρη τους. Έπειτα απο 2-3 ημέρες πάμε και κατεβάζουμε αυτό το διαφραγματάκι και ξεκινάει η συγκομιδή την ίδια μέρα κιόλας. Την πρώτη μέρα το μελίσσι μπορεί να έχει περίπου 100 γραμμάρια, όμως καθώς περνούν 2-3 ημέρες η ποσότητα αυξάνει σχεδόν στα 200 γραμμάρια. Συνεπώς μπορούμε απο 5 μελίσσια να βγάζουμε 1 κιλό τη μέρα. Η χωρητικότητα της γυρεοπαγίδας ANEL είναι πολύ μεγάλη οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα "κορεσμού" της παγίδας.

Οι μέλισσες συλλέγουν πολύ γύρη το πρωί και όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος. Οι μέλισσες για να συλλέξουν την γύρη στα πόδια τους και να την κολλήσουν χρειάζονται υγρασία. Για να φτιάξουν τα μικρά σβολάκια αναμειγνύουν τη γύρη με νέκταρ. Ο μελισσοκόμος δεν πρέπει να τοποθετεί την γυρεοπαγίδα συνεχόμενα για πάνω από 7-10 μέρες. Καλό είναι ενδιάμεσα να αφήνουμε κάποιες μέρες κενές. Οι παλιοί λένε μια μέρα για εμάς και μια του μελισσιού. Και πιστεύω είναι πολύ σωστό. Συνεπώς στις 7 ημέρες συνεχόμενης συλλογής αφήνουμε 3 μέρες κενό.

Η γυρεοπαγίδα της ANEL κυκλοφορεί σε πολλά μελισσοκομικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Έχει πολύ μεγάλη ζήτηση άλλωστε. Βεβαιωθείτε ότι η παγίδα που θα αγοράσετε έχει επάνω το σήμα αυθεντικότητας της ANEL STANDARD. Για να επικοινωνήσετε κατευθείαν με την εταιρία:

Επικοινωνήστε με την ANEL στα τηλέφωνα: 2102483870 ή 2102771180
Email: sales@anel.gr
Site: www.anel.gr

Δείτε ένα βιντεάκι πως δουλεύει στο μελίσσι....




Η ANEL εκτός από τη συγκεκριμένη παγίδα έχει εφεύρει ένα νέο σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για τις πλαστικές της κυψέλες που κοστίζει μόνο 3 και κάτι ευρώ + φπα. Το σύστημα γυρεοσυλλέκτη για τις πλαστικές κυψέλες είναι πολύ πιο οικονομικό μιας και συνεργάζεται με τον πλαστικό πάτο. Το αποτέλεσμα στην παραγωγή είναι πολύ υψηλο και η οικονομία για τον μελισσοκόμο πολύ μεγάλη. Η Συλλογή στις πλαστικές κυψέλες θα έλεγα ότι φέρνει μια πραγματική επανάσταση όταν τοποθετείτε πανεύκολα και μπορούμε να βγάλουμε μεγάλη ποσότητα γύρης απο την πρώτη κιόλας ημέρα. Δείτε ένα βιντεάκι με συλλογή γύρης σε πλαστική κυψέλη. Σύντομα θα γίνει αναλυτική παρουσίαση για να δείτε πόσο εύκολότερα παράγουμε γύρη στις πλαστικές κυψέλες. Οι οποίες είναι οι καλύτερες με διαφορά!!!!


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!