Widget Recent Post No.

Φοβερά νέα! Οξαλικό οξύ με γλυκερίνη, τι αποκαλύπτουν οι εμπειρίες και τα αποτελέσματα


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 2019
Μια νέα ανακάλυψη, τάραξε κυριολεκτικά τα νερά στη μελισσοκομία. Δεν υπάρχει μελισσοκόμική συζήτηση, που να μη θίγεται αυτό το θέμα! Έγινε πλέον γεγονός, και όλοι μιλάνε για τα αποτελέσματα του οξαλικόυ οξέος με γλυκερίνη. Η Ορεινή Μέλισσα παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις, και τις συζητήσεις που γίνονται στην Ελλάδα οφείλει να σας ενημερώσει πάνω στο θέμα, και να δωθεί λίγη γνώση πάνω στο θέμα.

Πρίν λίγα χρόνια έγινε στην Αργεντινή μια επαναστατική έρευνα, όπου και ανακάλυψαν την θαυματουργή δράση του οξαλικού οξέος σε συνδιασμό με τη γλυκερίνη. Φέτος έγινε απο το δικό μας πανεπιστήμιο ΑΠΘ, νέα έρευνα, όπου και διαπιστώθηκε αποτελεσματικότητα άνω του 95% για τα Ελληνικά δεδομένα τη καλοκαιρινή περίοδο. Ωστόσο υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις, και ενστάσεις απο τους καθηγητές, ότι το οξαλικό οξύ, ίσως δεν δράσει το χειμώνα, ή ότι είναι πολύ νωρίς για να βγούν σίγουρα συμπεράσματα. Ο καθηγητής κτηνιατρικής Βασίλης Λιάκος μάλιστα, τόνισε ότι το χειμώνα θα πρέπει να αποφύγουμε την χρήση αυτής της μεθόδου (οξαλικό οξύ με γλυκερίνη), και ότι προτιμότερο είναι να εφαρμόσουμε την ενστάλλαξη, μιας και έχουμε περισσότερη σιγουριά.



Οι μελισσοκόμοι μετά την Βόμβα που έσκασε, με τη Νέα αυτή μέθοδο, έσπευσαν να την εφαρμόσουν, και να τη δοκιμάσουν στα μελίσσια τους. Η Ορεινή Μέλισσα έκανε σχετικές ψηφοφορίες όπου οι μελισσοκόμοι ψήφισαν τι θεραπείες έκαναν φέτος στα μελίσσια. Απο τους 100 μελισσοκόμους, το 41% εφάρμοσαν οξαλικό οξύ, και οι μισοί περίπου (δηλαδή το 20%) εφάρμοσε τη νέα μέθοδο με τη γλυκερίνη.

Αν κρίνουμε απο τα σχόλια και τις συζητήσεις, είναι η μέθοδος της χρονιά και δεν υπάρχει άλλη μέθοδος που να είχε τόση χρήση με τόσα αποτελέσματα τόσο γρήγορα.

Όμως η Ορεινή Μέλισσα δεν στάθηκε σε μια ψηφοφορία. Πρίν λίγες ημέρες ζητήσαμε απο τους μελισσοκόμους να μας πούν, ποια μέθοδος είχε άσχημα αποτελέσματα στα μελίσσια τους, και μόλις ένα 2% δήλωσε, ότι αντιμετώπισε πρόβλημα με τη χρήση οξαλικού οξέος με γλυκερίνη. Όσον αφορά την ενστάλλαξη οξ. οξέος το 7% δήλωσε ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα. Αρκετά μεγαλύτερο ποσόστο.

Οι μελισσοκόμοι παρατηρώντας τα αποτελέσματα απο τα μελίσσια τους, βλέπουν κοκκινισμένους τους πάτους απο την ασταμάτητη πτώση των βαρρόα. Αδιαμφισβήτητα το οξαλικό οξύ έκανε εξαιρετική δουλειά. Αυτό που δημιουργεί ακόμα, μερικές ανασφάλειες, σε ορισμένους μελισσοκόμους, είναι τι έχει απομείνει απο τη βαρρόα, ωστόσο οι περισσότεροι πλέον, είναι πεπεισμένοι, ότι αυτή η μέθοδος έχει κερδίσει στα σίγουρα μια καλή θέση στο οπλοστάσιο μας!

Η δική μας γνώμη είναι ότι η μέθοδος είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στη μελισσοκομία τα τελευταία χρόνια, και ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες, για να αποδείξουμε τι όπλο έχουμε στα χέρια μας! Δεν υπάρχει πλέον ασφισβίτηση ότι πρόκειται για μια εξαιρετική μέθοδο, και μάλιστα εντελώς βιολογική, οικονομική και αποτελεσματική ταυτόχρονα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια