Widget Recent Post No.

Ασχολήθηκαν με τη μελισσοκομία και πέτυχαν



Γράφει η σελίδα www.ypaithros.gr...
Λένε πως για έναν μεγάλο έρωτα μπορείς να αλλάξεις ζωή, να αλλάξεις τόπο και συνήθειες. Και ο έρωτας του Γιώργου Αθανασιάδη και της Χαράς Μαγγανά για τη μέλισσα και τα προϊόντα της, τους οδήγησε σε ανεξερεύνητους δρόμους, που είχαν την τόλμη να ακολουθήσουν. Ο Γιώργος, σήμερα, παράγει όλα τα προϊόντα της μέλισσας, στην Εύβοια, τα οποία, στη συνέχεια, επεξεργάζεται η Χαρά και τα μετατρέπει σε προϊόντα φαρμακευτικά και περιποίησης. Μαζί με τα βρώσιμα, προωθούνται στο καταναλωτικό κοινό μέσω της εταιρείας «Bee Naturalles», που έχουν ιδρύσει οι ίδιοι.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης αναφέρει στην «Ύπαιθρο Χώρα» ότι «εκτός από μέλι, συλλέγω γύρη, πρόπολη και βασιλικό πολτό με βιολογική πιστοποίηση. Δημιουργώ, επίσης, νέες ‘‘παραφυάδες’’ (καινούργια μικρά μελισσάκια), που αποτελούν μέρος της εμπορικής μου δραστηριότητας». Ο Γιώργος, εκτός των άλλων, ασκεί και νομαδική μελισσοκομία.

Μεταφέρει, δηλαδή, τα μελίσσια ανάλογα με την εποχή από το Πήλιο μέχρι τη Νότια Πελοπόννησο. Η ενασχόληση, όμως, του ζευγαριού με τη μέλισσα και τα προϊόντα της δεν ήταν πάντα η κύρια ασχολία τους: «Μεγάλωσα στην Εύβοια, σε επαρχία, δηλαδή στη φύση, και πάντοτε μου ασκούσε μια γοητεία η μέλισσα, αλλά μέχρι εκεί, δεν είχα κάποια άλλη σχέση. Και εγώ και η Χαρά κάναμε διαφορετικές δουλειές στην Αθήνα. Όταν, όμως, πριν από οκτώ χρόνια βρέθηκε στον δρόμο μας η μέλισσα, την ερωτευτήκαμε και οι δύο και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αυτήν», τονίζει ο Γ. Αθανασιάδης.



Τα βήματα της επιτυχίας
Με δυνατό εφόδιο την εκπαίδευση, την πολλή δουλειά, την επικοινωνία με τους εν δυνάμει πελάτες και τις παρουσιάσεις των προϊόντων στις αγορές χωρίς μεσάζοντες κατάφεραν μετά από τρία χρόνια δουλειάς να επεξεργάζονται μόνοι τους τα προϊόντα που παράγουν, να τα τυποποιούν και να τα πωλούν μέσω της δικής τους εταιρείας στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, αλλά και μέσω συνεργαζόμενων καταστημάτων στην Αττική, στη Ρόδο, στη Μήλο και σύντομα στην Κρήτη. «Θεωρώ πως η εκπαίδευση είναι ένα από τα σημαντικότερα εφόδια, γιατί μπορεί κάποιος να έχει την εμπειρία, αλλά η εκπαίδευση-παιδεία είναι κάτι που δημιουργεί στέρεες βάσεις για το μέλλον», αναφέρει ο Γ. Αθανασιάδης. Τα τρία πτυχία του Γιώργου στη Φυσική, τη Φυσική Περιβάλλοντος-Μετεωρολογία και τον Ακουστικό Σχεδιασμό αντίστοιχα, αλλά και το πτυχίο της Χαράς στη Βιοτεχνολογία έγιναν το έρεισμα του ζευγαριού για το νέο ταξίδι.

Πελατολόγιο
Για τον Γιώργο και τη Χαρά, η φράση «εσωκλείοντας τη φύση» δεν είναι μόνο το μότο της εταιρείας τους, αλλά η φιλοσοφία και ο τρόπος ζωής τους. «Στόχος μας είναι να μυήσουμε τον κόσμο σε έναν φυσικό τρόπο ζωής και να ενημερωθεί όσο περισσότερο γίνεται για τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει η μέλισσα, αλλά και για την πλούσια βιοποικιλότητα της Ελλάδας», τονίζει η Χ. Μαγγανά.

Όπως μας αναφέρουν και οι δύο, ένα από τα δύσκολα κομμάτια της δουλειάς είναι η δημιουργία του πελατολογίου. «Εκτός από τη σωστή διαχείριση και τη διαφήμιση, χρειάζεται η προσωπική επικοινωνία με τον καταναλωτή, κάτι που επιδιώκουμε σε όποια αγορά και αν βρεθούμε».



Bee Naturalles
Τα προϊόντα, λοιπόν, που παράγει ο Γιώργος με γνώση και μεράκι, μετατρέπονται στα χέρια της Χαράς σε προϊόντα που εσωκλείουν τον βιολογικό χαρακτήρα της παραγωγής, αλλά και τη φιλοσοφία του ζευγαριού για προϊόντα που έχουν ως κεντρικό άξονα τη μέλισσα και που παράγονται 100% από τους ίδιους. «Η εταιρεία είναι μια καθετοποιημένη προσέγγιση, καθώς τα προϊόντα που παράγω τα παρέχω ως πρώτη ύλη στη Χαρά, η οποία ως βιοτεχνολόγος μέσα στο εργαστήριο τα παρασκευάζει και φτιάχνει 100% φυσικά προϊόντα περιποίησης. Δεν περιέχουν χημικά, ούτε συνθετικά αρώματα. Βασίζονται στις αρχές της αρωματοθεραπείας με εξαιρετικής ποιότητας πιστοποιημένα αιθέρια έλαια, αλλά και σε συνταγές και πειράματα πολλών εκατοντάδων ετών», αναφέρει ο Γ. Αθανασιάδης.

Σύμφωνα με τη Χ. Μαγγανά, η εταιρεία έχει τρεις πυλώνες. Έχει το βρώσιμο προϊόν, τη φαρμακευτική σειρά και την κοσμετολογική σειρά. «Το βρώσιμο περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα της μέλισσας. Τα προϊόντα περιποίησης σώματος περιλαμβάνουν κρέμες για το πρόσωπο, το σώμα, τα πόδια, καθώς και προστασία για τα χείλη. Το φαρμακευτικό κομμάτι σχετίζεται με τις κηραλοιφές, που είναι για εγκαύματα,  αιμμοροΐδες και για πιο εξειδικευμένες καταστάσεις».

Σεμινάρια
Για τον διττό ρόλο του εργαστηρίου που διαθέτουν μας μίλησε ο Γιώργος: «Το εργαστήριο, η βάση και ο εκθεσιακός χώρος ο οποίος είναι χτισμένος στη Νέα Αρτάκη στην Εύβοια είναι φτιαγμένος με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι αρκετά πολυμορφικός. Αρχικά, είναι η βάση μας όπου καθένας μπορεί να προμηθευτεί εν είδει εκθέσεως τα προϊόντα σε μία πολύ καλή τιμή. Εκτός, όμως, από αυτό διοργανώνουμε εκπαιδεύσεις με διατροφολόγους, καθώς και κάποιες σεμιναριακού τύπου ημερίδες, που περιλαμβάνουν τη γνωστοποίηση των υγιεινών χαρακτηριστικών των βρώσιμων προϊόντων της μέλισσας ή των κηραλοιφών και ομιλίες ιατρών ποικίλων ειδικοτήτων για διάφορες θεματικές, όλο το φάσμα, δηλαδή, που ουσιαστικά δένει τη φιλοσοφία μας στην πράξη».

Μελλοντικά σχέδια
Η επέκταση της εταιρείας, όχι μόνο για το εμπορεύσιμο στοιχείο, αλλά για τις εκπαιδεύσεις που πραγματοποιούν, είναι στα άμεσα σχέδια του ζευγαριού. Εκτός, αυτού, στο τέλος του 2017 με αρχές του 2018, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας.

www.ypaithros.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια