Widget Recent Post No.

Καταπολέμηση βαρρόα με σκόρδο: Μια απίστευτη ιδέα με εκπληκτικά αποτελέσματαΤο σκόρδο έχει σημαντικές αντι-βαρρόα ιδιότητες. Ένας μελισσοκόμος αποφάσισε να πειραματιστεί πάνω στη καταπολέμηση της βαρρόα. Διαβάστε τις εμπειρίες του μελισσοκόμου Γιάννη Κωνσταντάκη από τη Νάξο και πως καταπολεμάει τη βαρρόα με φυσικά μέσα. Η μέθοδος είναι 100% βιολογική και φυσικά απόλυτα αποτελεσματική...
Η  ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΣΚΟΡΔΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΒΑΡΡΟΑ                                                       Αγαπητοί-ες συνάδελφοι μελισσοκόμοι, διανύουμε μία περίοδο όπου οι εχθροί των μελισσών μας, έχουν αυξηθεί επικίνδυνα. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η βαρρόα είναι ο μεγάλος εχθρός μας.
Πληγωμένος και εγώ όπως και εσείς από αυτόν τον εχθρό, προσπαθώ με θεραπείες που δεν βλάπτουν τον άνθρωπο και τις μέλισσες.

Πως έφτασα στην παρακάτω  θεραπεία;
Γνωρίζοντας ότι το σκόρδο είναι μια ισχυρή αντιβίωση, ξεκίνησα να βάζω σκόνη από σκόρδο στην τροφή των κατσικιών μου. Τα αποτελέσματα στην υγεία των ζώων μου ήταν θεαματικά, πάνω από τις προσδοκίες μου…   Πέρα όμως από αυτό παρατήρησα πως τα τσιμπούρια που πήγαιναν στα αυτιά των ζώων μου και τους ρούφαγαν το αίμα εξαφανίστηκαν! Τότε κατάλαβα πως η μυρωδιά του σκόρδου απωθούσε τα τσιμπούρια από τις κατσίκες

Κι αμέσως, μου ήλθε η ιδέα να χρησιμοποιήσω την σκόνη σκόρδου στα μελίσσια, με την ελπίδα μήπως απωθήσει τα βαρρόα από τις μέλισσες. Πως όμως θα έκανα το σκόνισμα;  Τότε θυμήθηκα τον  θειωτήρα που θειαφίζουμε τα αμπέλια. Γέμισα λοιπόν τον θειωτήρα με σκόνη από σκόρδο (εμπορίου) και σκόνισα τα μελίσσια μου. Όμως πριν τα σκονίσω έβαλα χαρτόνια λευκά στους πάτους των κυψελών, για να δω μήπως πέσουν κάτω βαρρόα και μόλις τελείωσα το σκόνισμα έκανα έλεγχο στα χαρτόνια.

Προς έκπληξη μου είδα ότι όχι μόνο έπεφταν τα βαρρόα αλλά τα 9 στα 10 ήταν νεκρά! Και μόνο 1 ζωντανό. Εφόσον είχα αυτά τα καταπληκτικά αποτελέσματα συνέχισα το πείραμα για μήνες πριν καταλήξω να δημοσιοποιήσω αυτήν την θεραπεία.
Α) Σκόνισα τα μελίσσια μου με μικρή ποσότητα σκόνης, με αποτέλεσμα: Στα 10 βαρρόα να είναι τα 5 νεκρά και τα 5 ζωντανά.
Β) Τους έκανα κανονικό σκόνισμα μέχρι στο σημείο που έβγαινε πάχνη από τα παραθυράκια αερισμού της Κυψέλης, με αποτέλεσμα: Στα 10 βαρρόα τα 9 ήταν νεκρά!
Γ) Το σκόνισμα το κάνω από την πόρτα της κυψέλης σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!
Όμως ο θειωτήρας πρέπει να είναι με λεπτό σωληνάκι.(Για να χωράει στις πόρτες.) Β) Να είναι με φυσητήρα.
Γ)Και με τριβείο. Το τριγωνάκι που έχουν μπροστά να το βγάζετε ώστε να μπαίνει στην κυψέλη.
Συμπέρασμα: Η άχνη ζάχαρη που έμπαινε στην σκόνη σκόρδου προστάτευε τα βαρρόα από βέβαιο θάνατο!

Επίσης εδώ πρέπει να αναφέρω ότι η σκόνη του σκόρδου όπως την ρίχνω με τον θειωτήρα πάει σε όλη την κυψέλη και έτσι καθαρίζει όλες τις μέλισσες και εκτός από την καλή δουλειά που κάνει σκοτώνοντας τα βαρρόα, πιστεύω πως γενικά βοηθάει τα μελίσσια.

Τώρα όσο αφορά τον τρόπο που γίνεται η θεραπεία, δηλαδή με τον θειωτήρα και χωρίς να ανοίξουμε τις κυψέλες είναι τόσο εύκολος που και 1000 μελίσσια να έχεις δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Αυτήν την θεραπεία, πρώτον την δημοσιεύω προς όφελος όλων των  μελισσοκόμων.
Δεύτερον, προς την επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με την μελισσοκομία.

Πηγή melissokomiaoreinisnaxou.blogspot.gr
Σχόλιο Ο.Μ
Σύντομα παιδιά θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο όπως λεπτομέρειες για το τρόπο εφαρμογής. Πιστεύω ότι θα είναι άλλη μια λύση απέναντι στον εχθρό μας, που χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και δυνατότερος. Και πάντα με βιολογικά μέσα. Να είστε όλοι καλά, προσεχώς νέο άρθρο!

Ρυθμίσεις αναρτήσεων Ετικέτες Βαρρόα, Βιολογική καταπολέμηση βαρρόα Δημοσιεύτηκε στις 25/12/15 - 1:11 μ.μ. Eastern European Time Μόνιμος σύνδεσμος Τοποθεσία Επιλογές

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια