Widget Recent Post No.

Δηλητηριάστηκαν όλα τα μελίσσια, και βρέθηκε το επικίνδυνο φάρμακο που έγινε η "δουλειά".... Θέλω τη ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ!
Μπορεί να συμβεί σε όλους μας, και θέλω σήμερα να έχω τη ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ!
Εκεί που ξεκινάτε μια όμορφη μέρα, να πάτε για επιθεώρηση γεμάτη διάθεση και όρεξη, όλα καταστρέφονται, και η χαρά γίνετε πόνος, θλίψη και θυμός. Ποιος μελισσοκόμος βλέπει αυτό το αποτρόπαιο θέαμα, και δεν θα του έρχεται να κλάψει; Ο κόπος και ο ιδρώτας του μελισσοκόμου στο χώμα νεκρός! Χιλιάδες μέλισσες πεθαμένες μπροστά απο τις κυψέλες, και ο λόγος; Το προφανές! Δηλητήρια! Τέτοια δηλητήρια που η ζημιά στο περιβάλλον είναι ασύλληπτη... Και συνεχίζουν να κυκλοφορούν, και να καταστρέφουν τη μελισσοκομεία, χάρη στην άγνοια αυτών που τα ρίχνουν, και την συναίνεση όλων αυτών που τα εμπορεύονται.


Το μελίσσι αυτό ήταν σίγουρα 10άρι. Χιλιάδες μέλισσες βρέθηκαν στο έδαφος, και τελείωσε μέσα σε λίγες ώρες. Ο συνάδελφος βρήκε αυτή την εικόνα, όχι σε 1 ή 2 μελίσσια αλλά σε ολόκληρο το μελισσοκομείο του. Καταστράφηκε όλη η μελισσοκομική μονάδα


Και όσο αυξάνεται ο πλυθησμός του μελισσιού, τόσο αυξάνονται και οι απώλειες. Χιλιάδες μέλισσες έγιναν σωρός μπροστά απο τις κυψέλες λόγω του ισχυρού φυτοφαρμάκου. Βλέπετε πόσο πολύ πλυθησμό είχε η κυψέλη, και πόσες μέλισσες δηλητηριάστηκαν. Σκέτη καταστροφή. 


Οι εικόνες είναι πραγματικά για να κλαίς. Και το χειρότερο, όταν έρχεται η ώρα να ανοίξεις αυτές τις κυψέλες, οι οποίες έχουν μια χούφτα μέλισσες έως καθόλου. Μιλάμε για πραγματική καταστροφή, χωρίς τέλοςΟ ίδιος ο μελισσοκόμος μας αναφέρει επί λέξη το εξής: "Όταν αντίκρισα τα παρακάτω θέαμα ήταν στο 98% του μελισσοκομείου μου. Έριξαν φυτοφάρμακο σε 2 φοίνικες ανθισμένους με νεονικοτινοειδή DANTOP. Το μελισσοκομείο μου βρίσκονταν σε λιγότερο από 500 μ από τους φοίνικες και οι φωτογραφίες δίνουν τα αποτελέσματα. "

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα νεονικοτοειδή, δεν έχουν πάψει να χρησιμοποιούνται. Ο συνάδελφος καταστράφηκε απο το φάρμακο DANTOP το οποίο έχει νεονικοτοειδές ουσίες, άκρως νευρο-τοξικές για τις μέλισσες. Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο είναι... Ας διαβάσουμε λίγα λόγια γι αυτό το φάρμακο απο την εταιρία...Το DANTOP Είναι διασυστηματικό εντομοκτόνο, επαφής και στομάχου, Δρα καταστρέφοντας το κεντρικό νευρικό σύστημα του εντόμου.
Τρόπος Εφαρμογής:
Για τα φοινικοειδή
Οδηγίες για τον τρόπο εφαρμογής με έγχυση:
α) ανοίγεται με τρυπάνι κατάλληλη οπή στον κορμό
β) το βάθος της οπής πρέπει να είναι ίσο με το 1/3 της διαμέτρου του κορμού σε αυτό το σημείο και το πλάτος της να είναι περίπου 1 εκ.
γ) στην οπή που έχει δημιουργηθεί τοποθετείται κατάλληλη ειδική βαλβίδα εισροής που εμποδίζει την εκροή του υλικού. Η βαλβίδα παραμένει μετά το τέλος της εφαρμογής και για μεταγενέστερες εφαρμογές. Για την αποφυγή του κινδύνου δευτερογενούς προσβολής από μύκητες στο σημείο της οπής, να γίνεται χρήση χαλκούχων σκευασμάτων, σε συνδυασμό με μηχανικό κλείσιμο της οπής (π.χ. με χρήση σιλικόνης).
δ) Η έγχυση του υλικού γίνεται αργά και προσεκτικά για να μην υπάρξουν απώλειες.
ε) Τα δένδρα στα οποία έγινε η εφαρμογή επισημαίνονται με ανεξίτηλα καρτελάκια. Καταγράφονται σε πρωτόκολλα η ημερομηνία εφαρμογής, η ποσότητα που εγχύθηκε και οι επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες. 1.Στη ροδακινιά να μην ξεπερνιούνται κατά την εφαρμογή τα 14 γρ. σκευάσματος ανά
στρέμμα
2.Να μην εφαρμόζεται το σκεύασμα όταν οι μέλισσες είναι σε φάση έντονης κινητικότητας
3.Να μην εφαρμόζεται το σκεύασμα κατά την περίοδο της άνθησης
4.Να μην εφαρμόζεται το σκεύασμα σε περίπτωση που εμφανίζεται μελίττωμα (π.χ.
περισσότερες από 4 αφίδες ανά φύλλο).Φυτοτοξικότητα: Δεν είναι φυτοτοξικό όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις συνιστώμενες οδηγίες και χρήσεις

Διαβάζοντας αυτές τις οδηγίες πραγματικά τρελάθηκα.
Δεν αναφέρεται πουθενά απο τους γεωπόνους, πόσο τοξικό είναι αυτό το φάρμακο για τις μέλισσες. Μάλιστα είναι υποχρεωτικό απο την ευρωπαική ένωση, να αναγράφονται αυτές οι πληροφορίες. Μα πόσο δύσκολο είναι, να τόνιζαν ότι δεν πρέπει να γίνετε καμία επέμβαση κατά την ανθοφορία, λόγω της τοξικότητας του προς τις μέλισσες; Πραγματικά λυπάμαι γι αυτά που συμβαίνουν. Θλίβομαι όλος μέσα μου, αλλά είμαι πολύ "μικρός" για να μπορέσω να τα βάλω με αυτά τα "συστήματα", που στόχος τους είναι μόνο το χρήμα. Ας παλέψουμε όλοι για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί οι μέλισσες αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον, και όχι βασανιστικό θάνατο απο αυτά τα δηλητήρια...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια