Widget Recent Post No.

Έξυπνη ιδέα για ξεχειμώνιασμα και μόνωση στα μελίσσια με αποτέλεσμα!



Μιλάμε η πατέντα αυτή είναι πανέξυπνη! Η μελισσοκόμος Ευελίνα, για άλλη μια φορά πρωτοτυπεί και μας δίνει μια πολύ εύκολη πατέντα για να μονώσουμε τα μελίσσια με το καλύτερο δυνατό τρόπο! Ξέρετε όσο πιο βαρύς είναι ο Χειμώνας τόσο πιο καλή θερμομόνωση πρέπει να έχει το μελίσσι μας. Σε προηγούμενες αναρτήσεις έχουμε πεί με λίγα λόγια, ότι πολύ καλή θερμομόνωση μας προσφέρει το φελιζόλ, η νταού (όπως λέγεται στα καταστήματα fibran) το οποίο βάζουμε στο πλάι, αλλά και επάνω απο το μελίσσι.
Σήμερα έχουμε μια πολύ πιο αποτελεσματική ιδέα, για να μονώσουμε το μελίσσι στο επάνω μέρος με τον πιο καλό τρόπο. Να ξέρετε ότι όση περισσότερη θερμότητα μένει μέσα στο μελίσσι, και δεν φεύγει στον αέρα έξω απο τη κυψέλη, τόσο λιγότερη τροφή καταναλώνεται, τόσος περισσότερος πλυθησμός θα μας μείνει για πρώιμη ανάπτυξη την άνοιξη, τόσο καλύτερα μελίσσια θα έχουμε γενικότερα. Κλείνοντας το επάνω μέρος της κυψέλης για να μη φεύγει ο αέρας φαίνεται να είναι ότι πιο αποτελεσματικό. 

Το κόλπο λοιπόν είναι το εξής, κόβουμε ένα κομμάτι φελιζόλ στις διαστάσεις της κυψέλης μας, αφήνοντας μόνο 2 πόντους κενό απο κάθε πλευρά. Στη κάθετη διεύθυνση αφήνουμε μεγαλύτερο κενό για να μη βρίσκει το φελιζόλ στο ξύλο. Το φελιζόλ το φύλο κοστίζει περίπου 5 ευρώ και βγάζουμε αρκετά κομμάτια για τα μελίσσια. Για τα μεγέθη χρησιμοποιούμε ως καλούπι τις διαστάσεις της κυψέλης μας.

Στο κέντρο όμως πρέπει να υπάρχει χώρος και για το ζαχαροζύμαρο, Οπότε κόβουμε και ένα κομμάτι απο το κέντρο για να μπεί το ζυμάρι μας. Φυσικά αυτή η πατέντα γίνεται μόνο στα μεγάλα μας μελίσσια, διότι στα μικρούλια πρέπει να τα στριμώξουμε πολύ περισσότερο, και δεν βολεύει αυτός ο τρόπος. Εξάλλου όταν φτιάχνουμε κομμάτια φελιζόλ, έχουμε και άλλα μεγέθη απο τα ρετάλια που περίσσεψαν, έτσι ώστε να μονώσουμε όλα τα μελισσάκια.

Δείτε λοιπόν για να μη τα πολυλογώ μια ωραία πατέντα...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια