Widget Recent Post No.

Εισβάλλουν στα μελίσσια, γυρίζουν κυψέλες, και τρώνε το μέλι: Φρίκη προκαλλούν οι "ομολογίες" μελισσοκόμων....


Φωτογραφία αρχείου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑ
Ένα θλιβερό περιστατικό όπου μελισσοκόμος βρήκε λεηλατημένη την αποθήκη με τα μέλια - αναφέροντας ότι έγινε απο μετανάστες οι οποίοι πεινούσαν στην περιοχή του - έγινε η αρχή για να σπάσει η σιωπή. Μια θύελλα αντιδράσεων ξεκίνησε, και από μελισσοκόμους που επικοινώνησαν μαζί μας, δεν ήταν το μόνο περιστατικό. Άνθρωποι πεινασμένοι, πέφτουν επάνω στα μελίσσια, τρώγοντας τις κηρήθρες και γυρίζοντας ανάποδα τις κυψέλες. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά ένας μελισσοκόμος "Δεν ξέρεις τι σημαίνει πείνα" εννοώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν φτάσει στα όρια τους".


Γράφει αγανακτισμένος μελισσοκόμος πάνω στο θέμα:
Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Και δικά μου μελίσσια άνοιξαν στην περιοχή της Ασπροβάλτας (Βόρεια Ελλάδα) και τα είχα κοντά στην Εγνατία οδό. Άνοιξαν συνολικά 12 κυψέλες. Πήραν τα τελάρα με το μέλι και άφησαν τις κυψέλες αναποδογυρισμένες χωρίς το καπάκι. Αναγκάστηκα να μετακινήσω τις κυψέλες, γιατί συνέβη 3 φορές.

Φωτογραφία αρχείου


Άλλος μελισσοκόμος μας έστειλε πριν λίγα λεπτά:
Στην Καβάλα άνοιξαν ζωντανά μελίσσια και τρώγαν τις κερήθρες. Αυτό συνέβη όχι στα δικά μου μελίσσια αλλά συναδέλφου. Του άνοιξαν 5-6 κυψέλες και τρώγαν τις κηρήθρες. Όταν ο άλλος πεινάει δεν υπολογίζει. Τα μελίσσια είναι ευάλωτα. Στη φύση φύλαξη δεν υπάρχει επομένως είναι ο εύκολος στόχος. Το κακό είναι η ζημιά που γίνεται στο μελισσοκόμο. Τέτοια εποχή το μελίσσι δεν επανέρχεται μετά.

Επίθεση δεχτήκαμε απο ανθρώπους οι οποίοι μας αποκαλλούν ρατσιστές: Διαβάστε ένα δείγμα...
"Και οι ντόπιοι ελληναρες καταστρέφουν τα Μελίσσια του γείτονα απο ζήλια και οχι απο πείνα. Δεν περίμενα τέτοιο ρατσιστικο άρθρο απο μια σελίδα σαν και αυτή. Ειλικρινά λυπάμαι. Ρεαλιστικό είναι το ότι ο κόπος κάποιου ανθρώπου πήγε στράφι και καταστράφηκε η περιουσία του. Το να στοχεύουμε και να πατάμε στην καταγωγή κάποιου και μάλιστα να το γενικεύουμε κιόλας, και να χρησιμοποιούμε αυτό το τραγικό γεγονός για να σπείρουμε μίσος, είναι το λιγότερο ρατσιτσιστικό. Δεν είδα ποτέ άρθρο να γράφει, Έλληνες κατέστρεψαν τα Μελίσσια ή οτιδήποτε άλλο τελοσπαντων κάποιου. Απο μονο του το άρθρο αναφέρεται στο γεγονός ότι συνέβη από μετανάστες. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάνουν και τα ίδια οι Έλληνες και μάλιστα ζώντας και με πολλά καλούδια στην ζωή τους".

Φωτογραφία αρχείου


Και άλλο ένα σχόλιο....
Είναι απαράδεκτο το άρθρο σου φίλε μου από ένα μεμονωμένο περιστατικό πυροδοτείς ρατσιστικα αντανακλαστικα στην μελισσοκομική κοινωνια. με την ευαισθησία που γράφεις δεν πιστεύω ότι ανήκεις εκει.

Η δική μας απάντηση...
Η θέση η δική μας θα είναι πάντα με την μεριά των Ελλήνων, των Ελλήνων μελισσοκόμων και των μελισσιών της Ελλαδας μας! Οποιοσδήποτε ή ότιδηποτε στέκεται εμπόδιο σε αυτά, θα μας βρίσκει αντιμέτωπους....  Δεν είμαστε ρατσιστές, δεν ειμαστε όμως και τυφλοι. Αυτη τη στιγμη υπαρχει τεράστιο πρόβλημα, και η περιουσία των μελισσοκόμων γνωρίζουμε ότι είναι απροστάτευτη. Αυτούς τους ανθρώπους ποιός θα τους προστατεύσει; Για τα μελίσσια που τα τουμπάρουν μέσα στο κρύο, και πεθαίνουν αλήθεια έχει διαμαρτυρηθεί κανείς; Και όπως ολα δείχνουν δεν ειναι 1 μεμονομενο περιστατικό...

Η μελισσοκόμοι βιώνουν επιθέσεις απο όλες τις κατευθύνσεις. Και οι πεινασμένοι μετανάστες αποτελούν ένα ακόμη πρόβλημα, για το οποίο το κράτος θα έπρεπε να έχει φροντίσει, και όχι να τη πληρώνουν οι ζωές των μελισσιών μας...

Η ανάρτηση πάνω στην οποία σχολίασαν οι μελισσοκόμοι είναι η εξής:
Τραγικό: Μετανάστες μπούκαραν στην αποθήκη με τις κηρήθρες, και φάγανε το μέλι....

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Παλαιότερα είχα τρία βάρβαρα περιστατικά στα μελίσσια. Έσπασαν αρκετές φορές την πόρτα και ένα παράθυρο της αποθήκης και έκλεβαν διάφορα αντικείμενα. Έψαχναν για φαγητό. Είναι χρόνια πολλά τώρα που δεν με ξαναπείραξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!