Widget Recent Post No.

Πανεύκολη πατέντα για ξεχειμώνιασμα για να μένουν ζεστά τα μελισσια BINTEO



Ο μελισσοκόμος Νίκος συνεχίζει τα όμορφα βιντεάκια του και σήμερα μας δείχνει τον τρόπο που επέλεξε για να κρατήσει μονωμένα και ζεστά τα μελίσσσια του. Ένα συχνό πρόβλημα που έχουμε όλοι οι μελισσοκόμοι τώρα με τη πτώση της θερμοκρασίας του χειμώνα, είναι τα ρεύματα αέρα που περνάνε στη κυψέλη και "ξυρίζουν" τις μέλισσες. Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο είναι πολλές φορές, ειδικά σε μέρη με κρύο χειμώνα, να έχουμε όλες τις θήρες ανοιχτές και να μπαίνει αύθονος κρύος αέρας όλη τη μέρα. Φαντάζεστε πως το αισθάνονται οι μέλισσες. Είναι ακριβώς όπως και τα δικά μας σπίτια. Φανταστείτε το χειμώνα να φυσάει βοριάς, και να ανοίξουμε όλες τις πόρτες να δημιουργούνται ρεύματα. Και τέρμα να ανοίγουμε τα καλοριφέρ, το κρύο δεν σπάει με τίποτα.
Έχουμε μάθει για την πατέντα με την οποία σφραγίζουμε τις δύο απο τις 4 θήρες του μελισσιού. Όμως ο μελισσοκόμος Νίκος, προχώρησε αυτή την ιδέα ένα σκαλί παραπάνω. Αντί για χαρτοταινία που βάζουν όλοι οι μελισσοκόμοι, ο Νίκος έβαλε κάτι πολύ πιο ενισχυμένο. Έκοψε ρετάλια απο νταού φελιζόλ, και τα κόλλησε με σιλικόνη επάνω στις δύο θήρες της κυψέλης, απο την πλευρά που χτυπά ο αέρας. Νομίζω είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βίντεο που πρέπει όλοι να δείτε...

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αφήστε τις μέλισσες και θα δείτε ότι αν χρειαστεί σφραγίζουν τις θύρες με πρόπολη και όταν ανοίξει ο καιρός πάλι την αφαιρούν.
    Σε 3 μελίσσια που έχω τις έχουν προπολιασμενες χειμώνα καλοκαίρι εκτός από μία.
    Κάτι περισσότερο ξέρουν, πιστεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!