Widget Recent Post No.

Τρελά πράγματα συμβαίνουν σήμερα: Νέα από τα μελίσσια 4 Δεκεμβρίου 2019


Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑ
Σήμερα παιδιά παρατηρείτε κάτι τελείως ιδιαίτερο σε όλες τις περιοχές. Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, χιονια και έντονο κρύο. Σημερα απο πληροφοριες που εχουμε, η Βόρεια Ελλάδα απο θεσσαλονίκη και πάνω, οι πλαγιές είναι φουλ χιονισμένες και το κρύο ειναι τσουχτερο. Αυτός είναι ένας χιονιάς, το οποίο βέβαια δεν μας ανησυχεί εφόσον ειναι κατι φυσιολογικό για την εποχή.

Τα μελισσάκια τωρα χρειάζονται αποθηκευμένες τροφές για παραγωγή ενέργειας και να ζεσταθούν. Αν υπάρχει μέλι δεν εχουν αναγκη απο κρύο.

Σίγουρα θα ζητατε δεδομένα απο ζυγαριές, και αυτό που βλέπουμε είναι φουλ μείων. Τα μονα + ειναι απο τις βροχές οπότε δεν έχουμε καθαρά δεδομένα ακόμα.

ΑΠΟ ΓΟΝΟΥΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ...
Για Βόρεια Ελλάδα τα μελίσσια ειναι ξεγονιασμένα. Για κεντρική ελλάδα υπήρχαν ελάχιστοι γονοι οι οποίοι θα εκκολαφθούν και τα μελίσσια θα ξεγονιάσουν. Για Νότια Ελλάδα ακουμε για αρκετούς για την εποχή γονους, ωστόσο το κρύο θα τους περιορισει σημαντικά, και οπως ολα δείχνουν θα έχουμε ένα καλό ξεγόνιασμα για τη καταπολέμηση της βαρρόα.

Γενικά για τη βαρροα εμείς περιμενουμε το ξεγονιασμα. Στη βορεια ελλαδα εχει έρθει αυτή η ωρα. Προτείνω να επιλέξετε τρόπους που επιτρέπουν τις επαναλήψεις, και πάντα χωρίς τη παρουασία γόνου. Αυτά τα λίγα για σήμερα, και ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα!

ΚΡΑΤΑΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ 2020!!!
Όπως σας έχω πεί, διαθέτουμε 5άρες παραφυάδες τώρα, αλλά κρατάμε και παραγγελίες για την ερχόμενη Άνοιξη, έτσι ώστε όλοι να έχουμε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ! Επικοινωνήστε με το βασιλοτρόφο Κώστα στο τηλέφωνο
Επικοινωνία: 6983664635
Η με εμένα στο email: orinimelissa@gmail.com
Η στο facebook στην επίσημη σελίδα εδώ





Επίσης όσοι μελισσοκόμοι ενδιαφέρονται για ΜΕΓΙΣΤΗ καταπολέμηση της βαρρόα ο Επαγγελματίας μελισσοκόμος Κώστας μπορεί να προσφέρει την πολύτιμη του βοήθεια: Πάρτε τηλέφωνο εδώ 6983664635

ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΜΕΛΊΣΣΙΑ
Οι δύο καλύτερες επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία





ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ




























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια