Widget Recent Post No.

Νέα απο τα μελισσάκια μας 26 Νοεμβρίου 2019! Τι συμβαίνει την εβδομάδα.... Σύνοπτικά!!


Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ορεινή Μέλισσα
Λοιπόν παιδιά! Σας γράφω μια σύντομη ενημέρωση τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Βροχές καταιγίδες τις προηγούμενες μέρες. Σήμερα άνοιξε ο καιρός, όμως οι θερμοκρασίες είναι πλέον χαμηλές. Σε εμάς η συνολική πτώση ήρθε στα -130 γραμμάρια, και μου κάνει εντύπωση ότι μόλις βγήκε ο ηλιος οι μέλισσες έφαγαν -200 γραμμάρια! Προφανώς ήταν υγρασίες το βράδυ!


Τα μελισσάκια τρώνε σταθερές ποσότητες καθημερινά. Είναι κάτι που το περιμένουμε. Οι ποσότητες βγαίνουν στα 100 γραμμάρια περίπου καθημερινά, κατα μέσο όρο. Επίσης σήμερα μια θετική εξέλιξη, είναι ότι ο ήλιος ανέβασε τη θερμοκρασία μέσα στη γονοφωλιά η οποία απο 23.5 χθές, πήγε στους 26 σήμερα!

Γενικά είναι ότι καλύτερο να βγαίνει ο ήλιος, έτσι ώστε να σπάει η υγρασία, να πετάνε οι μελισσούλες, να καθαρίζουν τη κυψέλη να αδειάζουν το έντερο τους, και να μαζεύουν και λίγη γύρη η οποία είναι πολύτιμη αυτή τη περιοδο.

Όπως έχουμε πεί ο πιο σημαντικός χειρισμός πλέον είναι η θεραπεία βαρρόα. Σε εμάς στο Αγρίνιο η καλύτερη περιοδος ειναι μέσα στο Δεκέμβρη Ιανουάριο, και τότε θα σας δείξουμε τις καλύτερες τεχνικές που θα κάνουμε στα μελίσσια μας!

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΥΑΡΙΕΣ
-130 Κοντά Αγρίνιο
-260 Πεδινά Πρέβεζας
-120 Ημιορεινά Πρέβεζας

Στο τέλος της ανάρτησης έχουμε αρχείο απο τα μηνύματα που μας στέλνει η ζυγαριά καθε μέρα!

ΚΡΑΤΑΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ 2020!!! Όπως σας έχω πεί, διαθέτουμε 5άρες παραφυάδες τώρα, αλλά κρατάμε και παραγγελίες για την ερχόμενη Άνοιξη, έτσι ώστε όλοι να έχουμε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ! Επικοινωνήστε με το βασιλοτρόφο Κώστα στο τηλέφωνο
Επικοινωνία: 6983664635
Η με εμένα στο email: orinimelissa@gmail.com
Η στο facebook στην επίσημη σελίδα εδώ





Επίσης όσοι μελισσοκόμοι ενδιαφέρονται για ΜΕΓΙΣΤΗ καταπολέμηση της βαρρόα ο Επαγγελματίας μελισσοκόμος Κώστας μπορεί να προσφέρει την πολύτιμη του βοήθεια: Πάρτε τηλέφωνο εδώ 6983664635

ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΜΕΛΊΣΣΙΑ
Οι δύο καλύτερες επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία





ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια