Widget Recent Post No.

Νέα απο τα μελίσσια σήμερα 21 Νοεμβρίου: Δεδομένα απο τις ζυγαριές...


Άλλο ένα άρθρο από την Ορεινή Μέλισσα

Κακοκαιρία χθές και σήμερα! Χθές μετά τις 5 το απόγευμα άρχισε βροχή, και σήμερα η υγρασία είναι στα ύψη! Σήμερα στο Αγρίνιο δεν έβρεξε, είχαμε και υψηλότερη θερμοκρασία, όμως όπως είναι φυσικό πήγαμε -135 γραμμάρια.
Τα μελίσσια δεν δούλεψαν σήμερα καθόλου, αλλά ίσως ειναι και το νερό που έχασαν οι κυψέλες
Ωστόσο θα περιμέναμε μεγαλύτερες απώλειες, τα μελίσσια τρώνε περίπου 100 γραμμάρια τη μέρα. Πιθανόν ορισμένα μελίσσια να χρειαστούν τροφή τις επόμενες ημέρες. Υπάρχει γόνος, όχι εκτεταμένος, εμείς υπολογίζουμε να ξεγονιάσουν τα μελίσσια μετά τα Μέσα Δεκέμβρη.

Το καλό φέτος είναι ότι όταν θα γίνει η θεραπεία για τα μελισσάκια μας, έχουμε να σας δείξουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Θα εφαρμοστούν κάποιοι πολύ αποτελεσματικοί τρόποι.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΥΓΑΡΙΕΣ
-135 Αγρίνιο
-150 Κάμπος Πρέβεζα

Γενικά καθώς περνάει ο καιρός θα σταθεροποιηθουνται τα πράγματα. Η θερμοκρασία μέσα στο μελίσσι σήμερα ήταν στους 26.5 όταν πρίν 20 μέρες ήταν στους 34. Πράγμα που μας κανει να καταλάβουμε ότι ο γόνος όλο και λιγοστεύει.

Απο τις ανθοφορίες δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Οι περισσότεροι έχουν πάει στα χειμαδιά τους πλέον, μετά τα ρείκια και τις κουμαριές που πηγαν εξαιρετικά. Υπάρχουν μουσμουλιές ανθισμένες, κρινάκια, και άλλα λουλούδια που τα ψιλοδουλεύουν....

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΡΟΑ
Όποιος μελισσοκόμος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με το μελισσοκόκο Κώστα απο τα Τρίκαλα ο οποίος προμηθεύει με ταινίες για 100% αποτελεσματική καταπολέμηση. Μπορείτε να τον βρείτε στο τηλέφωνο: 6983664635

Παραφυάδες 2019!
Όπως σας έχω πεί, διαθέτουμε 5άρες παραφυάδες με το βασιλοτρόφο Κώστα, και τα πράγματα πάνε εξαιρετικά. Όποιος μελισσοκόμος ενδιαφέρεται για παραφυάδες με μακεδονικές βασίλισσες, ας διαβάσει εδώ. Επιλογή στο μελισσοκομείο στα Τρίκαλα. Τα μελίσσια είναι τούμπανο...



Επίσης όσοι μελισσοκόμοι ενδιαφέρονται για ΜΕΓΙΣΤΗ καταπολέμηση της βαρρόα ο Επαγγελματίας μελισσοκόμος Κώστας μπορεί να προσφέρει την πολύτιμη του βοήθεια: Πάρτε τηλέφωνο εδώ 6983664635

ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
Εξασφαλίζουμε μόνωση στα μελίσσια μας. Άσπρα πλαίσια, και πλάισια με μέλι γύρη που είναι εγκαταλελειμένα τα παίρνουμε στην αποθήκη... Δώστε τροφές στα μελίσσια για να δημιουργήσουν προμήθειες και σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. Οι δύο καλύτερες επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία





ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ


















Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Χθες 21.11.2019 ο μελισσοκομικός σύλλογος Κοζάνης έκανε σεμινάριο από ώρα 19.00 μέχρι 21. 00. Λόγω της απόστασης δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στο σεμινάριο. Με ενημέρωσε όμως συγγενής μου μελισσοκόμος ο οποίος ήταν παρών. Ο ομιλητής περιέγραψε τρόπους καταπολέμησης της Βαρρόα με το οξαλικό οξύ. Φαίνεται πως πανελλαδικά κυριαρχεί το οξαλικό οξύ. Τόνισε ότι το οξαλικό είναι αποτελεσματικό μέχρι 95%. Το μεσημέρι σήμερα έκανα 2η θεραπεία σε ξεγονεμένο 8πλαίσιο μελίσσι. Πάνω στο χαρτόνι μετά από 2 ώρες βρήκα ζωντανές 3 Βαρρόα και άλλες 3 νεκρές στεγνές. Πιστεύω στην επόμενη 3η θεραπεία να μη πέσει ούτε μια Βαρρόα που θα δείξει ότι η θεραπεία έχει επιτυχία 100% με ταχεία δράση του τακ τικ. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!