Widget Recent Post No.

Βαρρόα και τακ τικ: Έχασε μελίσσια και κόπηκαν μέλισσες... 2 τραγικά λάθη μελισσοκόμων...



Επαγγελματίας μελισσοκόμου απο τα Τρίκαλα:
Πρίν λίγες ημέρες έκανε φίλος μου ενστάλλαξη, 3 ml τακ τικ σε 3 λίτρα νερό. Εγώ αμέσως του είπα ότι έκανες υπερδοσολογία. Την επόμενη ημέρα είχε μεγάλη απώλεια σε μέλισσες. Τα μελίσσια έκαναν λες και γινόταν λεηλασία. Οι μέλισσες κοβόταν μεταξύ τους. Εγώ του είπα ότι έβαλες παραπάνω, και το παιδί αυτό είναι καλός επαγγελματίας. Όπως είπε, εγώ δε το ξανα κάνω με ενστάλλαξη, μπορεί να έκανα και εγώ λάθος στη θεραπεία δε ξέρω τι συνέβη.


Στη συνέχεια έφτιαξε ταινίες απο χαρτόνι και αμιτράζη 200άρα τούρκικη όπως είπε, έκανε δοκιμάστηκα σε 10 μελίσσια, και η βαρρόα κατακερματίστηκε στο πάτο της κυψέλης.

Ο μελισσοκόμος που μιλούσαμε, ανεφερε επίσης ότι είναι αρνητικός απέναντι στη θεραπεία με εφόσον όταν έχεις 600 μελίσσια πρέπει να κάνεις κάτι πιο γρήγορο και αποτελεσματικό. Ο ίδιος φτιάχνει ένα χαρτόνι εμποτισμένο με τακ τικ, το οποίο καρφώνει με ένα καλαμάκι και με αυτό το τρόπο βγάζει βάζει εύκολα , θεραπεύοντας και 500 μελίσσια σε μια ημέρα.



Χθές είχα τη τύχη να μιλήσω και με ένα άλλο επαγγελματία μελισσοκόμο απο τη Σπάρτη. Μου ανέφερε τα τραγικά που έγιναν με τα ξυλάκια αμιτράζης, και τα μελίσσια που χάθηκαν απο τους μελισσοκόμους. Μάλιστα μου ανέφερε ότι ήταν εμποτισμένα με καθαρή αμιτράζ, και όσοι τα πουλούσαν ανέφεραν για πολύ καλά αποτελέσματα. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε χάθηκαν μελίσσια λόγω της βαρρόα...

Πείραμα που έκανε επαγγελματίας με 350 μελίσσια
Έβαλα ταινίες απο στιπόχαρτο κομμένες ξέρεις 1 ταινία στα 2 πλαίσια με μέλισσα με καθαρή αμιτράζ. Εκεί που τις αγόρασα μου είπαν ότι κάνει τρομερή δουλειά. Υποπτεόμουν ότι τα μελίσσια δεν καθάρισαν, παρότι έπεσαν αρκετές βαρρόα.

Έτσι έκανα το πείραμα, και έβαλα μια πατονέτα με τακ τικ έπειτα απο 4 μέρες, για να δώ πόσες βαρρόα θα πέσουν. Ξέρεις απλώς μια πατονέτα βουτηγμένη απο τη μια μεριά. Το υγρό εξατμίζεται και σκοτώνει βαρρόα. Έβαλα χαρτί και μέτρησα 17 βαρρόα. Καταλαβαίνεις με τόσο μικρή δόση και έπεσαν τόσα βαρρόα...



Αμέσως πήρα εγκεκριμένες ταινίες απο την αγορά (ακριβές) με την ουσία fluvalinate, αυτό που έβαζαν παλιά το mavric. Μέτρησα 170 βαρρόα νεκρά. Του εμπορίου οι ταινίες αν ξέρουμε ότι δουλεύουν, και ειναι δοκιμασμένες αξίζουν τα χρήματα.

Προσωπικό συμπέρασμα για το τακ τικ είναι ότι δεν δουλεύει το καλοκαίρι με τη ζέστη, και ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλές θεραπείες μονο το χειμώνα.

ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Στην αρχή ο φίλος με την ενστάλλαξη έκανε υπερδοσολογία. Συγκεκριμένα η σωστή δοσολογία είναι 1 ml στα 2 λίτρα νερό, και ο φίλος μας  έβαλε διπλάσια δόση. Γενικά έχω ακούσει απο άλλους οτι δουλεύει, και σήμερα έμαθα ότι κάποιος είδε κακά αποτελέσματα με αυτή τη δόση. Οπότε καταγράφουμε όλες τις εμπειρίες για να ξέρουμε τι κάνουμε. Με τη δόση 1 ml στα 2 λίτρα έχει εφαρμοστεί κατα κόρον και δεν υπάρχει καμία αρνητική συνέπεια. Μάλιστα έχω και υλικό απο το μελισσοκόμο, ο οποίος μας δείχνει πως εφαρμόζει τη θεραπεία του.

Όσον αφορά την καθαρή αμιτράζ, αυτή είναι πανάκριβη, οπότε είναι άγνωστο τι ταινίες αγόρασε ο φίλος παραπάνω. Γενικά έγιναν άσχημα περιστατικά απο αυτές τις ταινίες, και ελπίζουμε τα λάθη του παρελθόντος, να γίνουν ένα γερό μάθημα για το μέλλον

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Η σωστή χρήση του τακ τικ δεν δημιουργεί ποτέ προλήματα, πουθενά. Όποιο φάρμακο αν δεν το χρησιμοποιήσουμε με τις προδιαγραφές του επόμενο είναι ότι θα προκαλέσει προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!