Widget Recent Post No.

Νέα απο τα μελισσάκια μας σήμερα 13 Νοεμβρίου 2019! Πάμε για χειμώνα...



Μουντή και βροχερή μέρα σήμερα απο τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Σε ορισμένα μέρη, κάτι λίγο πέταξαν τα μελισσάκια όμως πήραμε τιμές μέτριες. +40 είχαμε απο Πρέβεζα, και απο ημιορεινά της Πρέβεζας γύρω στα -100 γραμμάρια. Απο αγρίνιο είχαμε +80, και απο τις κουμαριές όπως μας ενημέρωσε φίλος πάνε εξαιρετικά στη Θάσο. Γενικά απο τις κουμαριές χάσαμε την ενημέρωση τελευταία, οι μελισσοκόμοι ετοιμάζονται για ξεχειμώνιασμα. Ωστόσο μια χρήσιμη πληροφορία απο φίλο της σελίδας είναι: "Στη θασο εδω και 11-12 μερες περιπου που δουλευει η κουμαρια κατω απο 650-700 γρ τη μερα δεν εχουμε πεσει".


Γενικά τώρα στη Βόρεια Ελλάδα οι μελισσοκόμοι μπαίνουν σε ρυθμούς ξεχειμωνιάσματος, ενώ στα Νότια και τα νησιά είμαστε πιο πίσω, τα μελίσσια κρατούν ακόμα γόνους και σε ορισμένες περιοχές φέτος ζήσαμε μια μικρή άνοιξη!!

Το πρόβλημα που μαθαίνουμε είναι η διάθεση του μελιού. Γέμισαν τα βαρέλια απο πευκόμελο και τωρα οι μελισσοκόμοι δεν έχουν που να το πουλήσουν. Μιλώντας χθές με φιλαράκι με 350 μελίσσια, του είπα να το δώσει σε τενεκέδες σε μελισσοκόμους, συμφέρει περισσότερο, αλλά ψάχνει καλύτερη λύση. Στη χονδρική απο μεγάλες εταιρίες, όπως μου είπε αργούν πολύ την πληρωμή και το παίρνουν και τσάμπα...

Τώρα όπου ξεγόνιασαν τα μελίσσια ή όπου λιγόστεψε δραματικά ο γόνος και δεν έγινε καλή θεραπεία, μπορεί να ξανα γίνει, ωστε να εξασφαλίσουμε πεντακάθαρα μελίσσια απο την αρχή του χειμώνα.

Επίσης μέλια και προμήθειες πρέπει να αυθονούν στα μελίσσια, και ο πλυθησμός να πατά καλά ολα τα πλαίσια.

Αυτά τα λίγα για σήμερα....

ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
Εξασφαλίζουμε μόνωση στα μελίσσια μας. Άσπρα πλαίσια, και πλάισια με μέλι γύρη που είναι εγκαταλελειμένα τα παίρνουμε στην αποθήκη... Δώστε τροφές στα μελίσσια για να δημιουργήσουν προμήθειες και σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. Οι δύο καλύτερες επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία





ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ










Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Η τροφες που μας δειχνεις κανη να της βαζουμε ολο το χειμωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στείλαμε δείγματα μελιού στην Ολλανδία και στο Βέλγιο και περιμένουμε την εκτίμησή τους για να ανοίξουμε παρτίδες με τις χώρες αυτές. Ελπίζουμε να πετύχουμε πολύ καλύ χονδρική τιμή, υψηλότερη από την λιανική τιμή που πουλάμε σήμερα εδώ. Καλό βράδυ και για σήμερα. Άσκησε πίεση όπου μπορείς μήπως και πετύχουμε επανακυκλοφορία του τακ τικ. Έχω μια ελπίδα. Διαφορετικά θα στραφούμε προς το Ασουντόλ. Το οξαλικό με την γλυκερίνη δεν βλέπω να δουλεύει. Ενώ έχουμε ταινίες μέσα στα μελίσσια βλέπουμε πολλές Βαρρόα πάνω στις μέλισσες που σημαίνει ότι δεν κάνει δουλειά. Δεν ξέρω αν κάνει κάτι αργότερα με την ενστάλαξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!