Widget Recent Post No.

Πάμε για τα σημερινά Νέα 10 Νοέμβρη



ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Σήμερα ήταν μια βροχερή μέρα για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Ωστόσο σε εμάς δεν έβρεξε και τα μελίσσια έκαναν τις πτήσεις τους τις ώρες που βγήκε ο ήλιος. Σήμερα απο το αγρίνιο με καλό καιρό, πήραμε -20 γραμμάρια, ενώ απο τη Πρέβεζα -480 γραμμάρια αφού προηγήθηκε άστατος καιρός. Απο τη κουμαριά μάθαμε απο τη Βόρειο Ελλάδα ότι πάει μέτρια...


ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Πλέον έχουμε μπεί σε ρυθμούς ξεχειμωνιάσματος. Έχοντας εσωτερικό αισθητήρα μέσα στο εσωτειρκό της κυψέλης, βγάζουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το τι συμβαίνει αυτές τις μέρες. Βλέπουμε μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας το βράδυ (το μελίσσι μαζεύεται), και καταλαβαίνουμε ότι η έκταση του γόνου έχει ήδη μικρίνει. Ο αισθητήρας πιάνει θερμοκρασία ξεχειμωνιάσματος το βράδυ, και τη μέρα το μελίσσι ζεσταίνεται πάλι. Απο τροφές βάλαμε 2 κιλά πρίν 10 μέρες περίπου, και τωρα εχουν φάει σχετικά λίγη ποσότητα.

Για την κουμαριά μας ενημέρωσε ο φίλος Δημήτρης απο την Βόρεια Εύβοια...





Εδώ ο δημήτρης βρήκε σήμερα έναν "Αφεσμό" απο λιποταξία, στη μέση του βουνού. Αυτό προήλθε σιγουρα απο βαρρόα, και ο μελισσοκόμος θα κάνει άμεσα τη θεραπεία του. Ήταν 3 πλαίσια σε πλυθησμό, και είναι ένα σύνηθες φαινόμενο το φθινόπωρο, είτε λόγω βαρρόα, είτε λόγω πεταλούδας (αχερόντιες νυχτοπεταλούδες). ή έλλειψη τροφών....



ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΧΩ ΤΗ ΒΑΡΡΟΑ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑ


Σε γενικές γραμμές απο χειρισμούς, τώρα θεωρώ 3 πιο βασικα.
1. Να υπάρχουν αρκετές προμήθειες στα πλαίσια που πατά το μελίσσι




2. Να είναι σφιχτά μελίσσια, με πλούσιο πλυθησμό






4. Να είναι καθαρά απο βαρρόα, και να επαναληφθεί θεραπεία στο ξεγόνιασμα...


ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
Εξασφαλίζουμε μόνωση στα μελίσσια μας. Μόλις ανοίξει ο καιρός πρέπει να τσεκάρουμε εκ νέου πόσα απο τα μελίσσια μας χρειάζονται και άλλο σφίξιμο. Άσπρα πλαίσια, και πλάισια με μέλι γύρη που είναι εγκαταλελειμένα τα παίρνουμε στην αποθήκη... Δώστε τροφές στα μελίσσια για να δημιουργήσουν προμήθειες και σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. Οι δύο καλύτερες επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία





ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Χθες 9.11.2019 που επιθεώρησα τρία μελίσσια στο ένα βρήκα 3 γόνους, στο 2ο δύο γόνους και στο 3ο βρήκα μόνο σφραγισμένο γόνο που σημαίνει ότι σταμάτησε η μάνα του να γεννάει. Σ' αυτό το τελευταίο είδα Βαρρόα πάνω σε μέλισσες διότι δεν υπάρχει ακάλυπτος γόνος για να μπουν μέσα. Θα περιμένω λίγο να ξεγονέψει και να κάνω θεραπεία με το λίγο τακ τικ που έχουμε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!