Widget Recent Post No.

SCABATOX το αντικαταστάσιμο προϊόν του ΤΑΚ ΤΙΚ



Σάλο έχουν προκαλέσει οι μελισσοκόμοι, ψάχνοντας εναλλακτικές για μια καλή καταπολέμηση βαρρόα....

Γράφουν οι μελισσοκόμοι...
Το πείραμα του SCABATOX ξεκίνησε. 60ml σε 1 λίτρο ηλιέλαιο. ακριβώς όπως το αγιασμένο. Έχει δοκιμαστεί  και σε 1ml στα 2 λιτρα νερο....αποτελεσματα άψογα. Oπως επίσης και με λάδι για ταινίες με τη γνωστή μέθοδο. Περιέχει 12.5 αμιτράζ με τα ίδια έκδοχα του τακ τικ. Μια εναλλακτική λύση για τη βαρρόα σε αντικατάσταση του τακ τικ.




Η μέθοδος!
Πάρτε ένα δοχείο (κατά προτίμηση με καπάκι).●  Ρίξτε μέσα  ένα λίτρο ηλιέλαιο και προσθέστε 60ml skabatox.
●  Ανακατέψτε καλά. Πολύ καλά!
●  Βάλτε μέσα στο δοχείο με το μείγμα 100 λωρίδες στυποχαρτο.  (οι δύο λωρίδες μαζί να έχουν επιφάνεια μεγέθους τραπουλόχαρτου. Κλείστε το καπάκι του δοχείου και αφήστε το στυποχαρτο όλη νύκτα να τραβήξουν καλά.
●  Σε κάθε πάτωμα βάζουμε δύο λωρίδες πάνω από τα πλαίσια στην περιοχή της γονοφωλιάς. Αν η κυψέλη μας τυχαίνει να είναι διώροφη, εννοείται ότι θα βάλετε άλλα δύο στον επάνω όροφο.
●  Εφαρμόζουμε κάθε 7 ημέρες επί 4 φορές.
●  Ποτέ δεν αφήνουμε τις λωριδες περισσότερο από 7-8 ημέρες μέσα στην κυψέλη διότι τότε θα δημιουργηθούν ανθεκτικά στελεχη βαρρόα στο amitraz.
●  Μην τρυγήσετε μέλι πριν περάσουν 3 μήνες από την τελευταία εφαρμογή. Τότε δεν θα υπάρχει ούτε ίχνος από το amitraz.
ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ
Γράφει μελισσοκόμος...
Όσον αφορά τη καταπολέμηση με νερό και ενστάλλαξη. Με ένα ml στα τρία λίτρα υπάρχει ελάχιστη θνησιμότητα.. έχει όμως απότομα πτώση πληθυσμών μετά τις 20 μέρες. Πιό έντονο ήταν το πρόβλημα στα μελίσσια του κάμπου, ίσως οι υψηλές θερμοκρασίες έπαιξαν και αυτές το ρόλο τους. μιλάμε για μέλισσες, φυσικά και πτώση βαρροα αρκετά ικανοποιητική..

Γράφει μελισσοκόμος....
Τελικά έκανε δουλειά, το έβαλα σε ενα μελίσσι που είχε πολύ ψείρα, και βρηκα επάνω στις μελισσες 6 ψειρες μονο , και πολλές κάτω ψόφιες, και ουτε μια μελισσα πεθαμένη, και αυτο που βλεπετε στο χαρτι ειναι και πρόπολη...





Γράφει μελισσοκόμος...
Παιδιά με τον άνθρωπο που μίλησα το βάζουμε στο μελίσσι με τον ίδιο τρόπο που δουλεύαμε το δοξασμένο. Υπάρχουν αναφορές ότι μετά την τρίτη εφαρμογή υπάρχει θνησιμότητα στις μέλισσες και πτώση του σμήνους. αναφέρομαι στην παραδοσιακή εφαρμογή με λάδι. Αν το κανετε με λαδι. Βγαλτε τελείως το πορτάκι κάτω, ή με ανοικτό πάτο. Ποτε να μην το κανετε "χαλάκι" (όπως κάποιοι έκαναν στο τακ τικ.



Γράφει μελισσοκόμος...
Κανει δουλειά και πολυ καλη μάλιστα. ίδια με το ΤΑΚ ΤΙΚ. Ιδιες δοσολογίες βάζω..

Γράφει μελισσοκόμος...
Καλησπέρα. όσων αφορά αν το δοκίμασε κανεις, πείρα τηλέφωνο στο μαγαζί πού φέρνει το scabatox καί με είπε ότι το έχουν Πάρη 600 μελισσοκόμοι και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. τώρα πόσο αλήθεια είναι όλο αυτό δεν ξέρω.

Γράφει μελισσοκόμος...
Έχω κι εγώ ένα φίλο, που έχει ένα φίλο που το έβαλε και έπεφτε χιόνι η βαρρόα. Τα δε μελίσσια ανεπηρρέαστα. Διάβασα κάτι ότι με πειράματα πάμε μπροστά. Αλλά, άλλο πειράματα, άλλο φήμες και ανέκδοτα. Αυτές οι δοκιμές απέχουν χιλιόμετρα από αυτό που λέμε πείραμα.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Κάνοντας έρευνα για το συγκεκριμένο σκεύασμα, οι απόψεις διίστανται. Μελισσοκόμοι που το δοκίμασαν γράφουν θετικά σχόλια, ότι η βαρρόα έπεφτε όπως το παλιό, όμως.... Υπήρξαν και οι αντίθετες απόψεις, ότι με συνεχόμενες επαναλήψεις υπήρξαν απώλειες σε πλυθησμούς. Κάνοντας έρευνα πανω στο συγκεκριμένο θέμα, γνωρίζω απο προσωπική πείρα, ότι παίζουν και διάφορα συμφέροντα, μιας και με την αμιτράζη, γίνετε ένα μεγάλο παραεμπόριο. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μελισσοκόμοι ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις....

Βαρρόα κρυμμένη μέσα στον γόνο


Εγώ προσωπικά πλέον θεραπεύω τα μελίσσια μου με Ταινίες οξαλικού οξέος, οι οποίες έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, και εφαρμόζω θεραπεία σίγουρα 3 φορές το χρόνο, για να έχω καθαρά τα μελίσσια μου. Προτείνω στους μελισσοκόμους να δοκιμάσουν αυτή τη μέθοδο, διότι με το τακ τικ, τα αντικατάστατα που κυκλοφορούν, και την αμιτράζ, δυστυχώς υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Και λάθη που γίνονται, αλλά και υπερδοσολογίες που κάνουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.

Τωρα επειδή σίγουρα θα αναρωτιέστε πως μπορεί κάποιος να προμηθευτεί στο SCABATOX. Οι μελισσοκόμοι το αγοράζουν απο γνωστό μελισσοκομικό κατάστημα (πατήστε scabatox στο ίντερνετ και θα το βρείτε κατευθείαν), όπως επίσης και απο το ebay. Ωστόσο στη χώρα μας είναι παράνομο, δεν έχει εγκριθεί απο τον Εοφ, οπότε η όποια διακίνηση του δεν είναι νόμιμη... Και φυσικά το νόμιμο είναι το λιγότερο, εφόσον πολλές φορές με τέτοιους πειραματισμούς μπορεί να κινδυνεύσουν και ζωές μελισσιών!

Βλέπεις βαρρός πάνω σε μέλισσες?
Μία βαρροα μπορεί να είναι και τυχαίο γεγονός, όμως μια Μέλισσα με κομμένα φτερά σίγουρα είναι ανησυχητικό γεγονός. Και στις δύο περιπτώσεις ανησυχούμε στη δεύτερη σίγουρα παίρνουμε μέτρα γιατί είμαστε στό μή περεταίρω. Αν βλέπεις βαρροα πάνω στις πλάτες χωρίς να έχει μέσα θεραπεία, χωρίς κάποια τεχνική κινητικότητα.. υπολόγισε χ (επί) 100 βαρρόα το λιγότερο πολύ πιθανό πάνω 200 αν υπάρχουν αρκετοί γόνοι.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Όλοι πολεμούσατε το τακτικ και φαγωθηκατε ότι κάνει κακό..ενώ βάζατε
    Ολοι με το κιλό και μόλις αποσύρθηκε τρελαθηκατε όλοι να ψάχνουμε να βρούμε αντικαταστάτη του τακ τικ...μετρήσετε άδειες κυψέλες τώρα και ρωτήστε που πήγαν τα μελίσσια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσες μέρες αφήνω τις ταινίες στι κυψέλη για να κανω επανάληψη σε 7 μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!