Widget Recent Post No.

Νέες εξελίξεις από τις ανθοφορίες 30 Οκτώβρη 2019



Παιδιά δε μπορώ να σας περιγράψω τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή.... Ενώ έπεσε η θερμοκρασία κατά 3-4 βαθμούς, η υγρασία ανέβηκε, και σήμερα έχουμε τρομερές ανόδους στα μελίσσια. Να φανταστείτε ότι παραφυαδούλα μας σήμερα μάζεψε +200 γραμμάρια, διπλάσια απο χθες, και στη Πρέβεζα είχαμε άνοδο +1 κιλό από μεγαλύτερο μελίσσι. Πολλές περιοχές στα πεύκα συνεχίζουν να δίνουν μέλι, και το φθινόπωρο πάει δίχως τέλος φέτος.... Ακόμα και τώρα που είναι οι τελευταίες ημέρες καλοκαιρίας, τα πράγματα πάνε εξαιρετικά... Φθινόπωρο 2019, δίχως προηγούμενο!


Γόνοι - Μέλια - Γύρες
Σε αναλυτική επιθεώρηση των μελισσιών, βλέπουμε τα μεγάλα μελίσσια να έχουν 5 γόνους, και τα μικρότερα τουλάχιστον 3. Απο γυρες 2 πλαίσια το λιγότερο, και τα μέλια τα τρυγήσαμε, και δώσαμε τροφές για να γεμίσουν πάλι προμήθειες έτσι ώστε να μπουν δυναμικά στο χειμώνα.

Τις τελευταίες ημέρες αυτό που με απασχολούσε περισσότερο ήταν να βρω ενα καλό μέρος για το χειμώνα.  Πολλοί μελισσοκόμοι μου έγραψαν ότι τα έχω πολύ ωραία τα μελισσάκια πλέον, πχ δείτε ένα σχόλιο" Ο Grigoris Spanopoulos γράφει: Καλό φθινόπωρο Χάρη!!!!! Στην πένα το βλέπω το μελισσοκομείο σου!"

Και του απαντώ...
Φιλε πήγαμε και επισκεφτηκαμε πολλά κτήματα για να βρούμε το κατάλληλο. Μόλις το βρήκα, απόγευμα, πήρα το εργαλείο για τα χόρτα, και το καθάρισα μόνος μου. Έστησα τις βάσεις, και μέσα στην ιδια μέρα τα μελίσσια ήταν εκεί. Σήμερα η ζυγαριά έστειλε +200 γραμμάρια, και έρχεται πολυ γυρη. Δε μπορεις να φανταστείς πως ηρέμησε η ψυχή μου, που τα μελισσακια βοσκουν σε αυτό το μέρος. Πιστευω μια γευση απο τη χαρα μου τη νιωθετε και εσεις μέσα απο τις αναρτήσεις μου. Αυτά τα πλάσματακια τα αγάπησα τόσο πολύ, που πολλές φορές τα βάζω πιο πάνω και από δικούς μου ανθρώπους....




ΡΕΙΚΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑ
Τα ρείκια έχουν κλείσει πλέον στο μεγαλύτερο όγκο τις χώρας. Οι όψιμες περιοχές συνεχίζουν να δίνουν τις τελευταίες ημέρες, και το φθινόπωρο καλά κρατεί. Πλέον όλο και περισσότεροι μελισσοκόμοι μιλούν για τη κουμαριά, και ότι τα μελίσσια τις δουλεύουν πολύ καλά. Δυστυχώς απο τις ανθοφορίες δεν έχουμε ζυγαριά πλέον

ΧΟΡΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΡΙΟ ΡΑΔΙΚΙ, ΑΓΡΙΟΡΙΓΑΝΗ κ.α
Πάνε εξαιρετικά. Στο μελισσοκομείο μου τρέχουν οι γύρες, και γεμίζουν τα πλαίσια. Αποθήκες σε γύρη για όλο το χειμώνα σημαίνει ότι θα έχουμε ένα φοβερό ξεχειμώνιασμα δίχως απώλειες. Το φθινόπωρο μας έχει αποζημειώσει με το παραπάνω...

Αγριο ραδίκι και αγριορίγανη δίνουν ρέστα απο χορτονομές αυτή τη στιγμή...





ΠΕΥΚΟ
Φέτος έδινε ασταμάτητα μέλι. Ακόμα και τώρα απο επιθεωρήσεις μελισσοκόμων, βλέπουμε τα μελίσσια να δουλεύουν. Δυστυχώς έχουμε πολύ λίγους μελισσοκόμους να μας ενημερώνουν και χωρίς να διαθέτουν ζυγαριά. Ωστόσο απο αυτά τα λίγα που μαθαίνουμε, τα νέα ειναι εξαιρετικά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ
Ακούγεται για αλλαγή της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες. Ήδη είχαμε πτώση θερμοκρασίας, αλλά όχι βροχές και βοριάδες. Τα μελίσσια συνεχίζουν να δουλεύουν με αμείωτους ρυθμούς, και αυτό που λέω, είναι να μας δώσει ο θεός λίγη παράταση ακόμα, γιατί τα μελισσάκια τα πήγαν εξαιρετικά.

ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
Δώστε τροφές στα μελίσσια για να δημιουργήσουν προμήθειες και σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. Οι δύο καλύτερε επιλογές μελισσοτροφής, που σας προτείνουμε με κλειστά μάτια είναι οι παρακάτω:
1. Μελοζύμ με Nozevit απο την Αρκαδική Μελισσοκομία
2. Μελοζύμ extra απο την Αρκαδική Μελισσοκομία



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια