Widget Recent Post No.

Φρίκη... Μελισσοκόμοι Κοινοποιήστε σας παρακαλώ!!



Ένα φρικτό περιστατικό βίωσε ο μελισσοκόμος Σάκης απο τη Καστοριά, ο οποίος αντίκρισε 1000δες νεκρές μέλισσες και έχασε πάνω απο 180 μελίσσια. Δεκάδες περιστατικά, με κάποιο καινούργιο κάθε ημέρα. Οι δηλητηριάσεις των μελισσών, απο ασυνείδητους αγρότες, είναι η μάστιγα των ημερών, με αδιανόητη οικολογική καταστροφή, τόσο για τη χλωρίδα του τόπο, όσο και για τις δικές τους καλλιέργειες. Το πραγματικά φρικτό, ότι οι ίδιοι ζημιώνουν την παραγωγή τους, με τις πράξεις τους , εφόσον χωρίς τις μέλισσες πολλές καλλιέργειες δεν μπορούν να καρπήσουν.
Και για όσους αδυνατούν να καταλάβουν, κοιτάξτε προσεκτικά, τί βρίσκετε μπροστά απο κάθε κυψέλη. Δεν είναι χώμα... Είναι μέλισσες! 10δες χιλιάδες εργατικές μελισσούλες, πως στην πορεία τους για να συλλέξουν το μέλι, δηλητηριάστηκαν απο τοξικά φάρμακα, και επιστρέφοντας πίσω, πέθαναν μαρτυτικά μέσα η έξω απο τη κυψέλη. Μπορεί για έναν απλόν άνθρωπο να μην τον συγκινεί κάτι τέτοιο, αλλά αν έβλεπε τα πτώματα απο 1000δες ζώα που πνίγηκαν ή σφαγιάστηκαν να είχε περισσότερη ευαισθησία....

Αν ζήσετε έστω και μια φορά και δείτε πόσο αρμονική και αγαπημένη είναι η κοινωνία της μέλισσας, να νιώσει κάποιος τη γαλήνη μέσα σε αυτό το ξύλινο κουτί, θα μπορούσε να καταλάβει πόσο φρικτό είναι να βλέπεις μετά το θάνατο σκορπισμένο στα λιβάδια.....

Κοινοποιήστε παντού...
Γιατί ένας κόσμος χωρίς μέλισσες, είναι ένας ΝΕΚΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ....











Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Η περιοχή που ήταν τα μελισσια τη καλλιεργειες ηταν εκεί κοντά κρίμα ρε παιδιά ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μακαρι να κανω λαθος αλλα απο εμπειρια αρκετων περιστατικων δηλητηριασης στα μελισσια μου, τετοιας κλιμακας δηλητηριαση δεν γινεται τυχαια. καποιος δηλητηριασε τα μελισσια επιτηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπολίτης μου μελισσοκόμος βρήκε, πριν 10 περίπου χρόνια, μια μέρα 30 από τα μελίσσια του νεκρά. Κάποιος τα ψέκασε με εντομοκτόνο. Ήταν πολύ πιθανόν να πάθει εγκεφαλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!