Widget Recent Post No.

Καταπολέμηση βαρρόα με υψηλά αποτελέσματα την Άνοιξη, με ύπαρξη γόνου.



Πως καταπολεμάμε τη βαρρόα τώρα την Άνοιξη...
Όταν το μελίσσι έχει πολύ γόνο, όλη η βαρρόα είναι κρυμμένη μέσα στον γόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που αν εφαρμόσουμε θεραπεία δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όταν η βαρρόα είναι προστατευμένη εντός των κελιών του γόνου δε μπορεί το φάρμακο να τη "σκοτώσει" άρα πρέπει να εφαρμόσουμε κάτι πολύ δραστικό. Το μυστικό είναι η επέμβαση που θα κάνουμε, να έχει μεγάλη περίοδο δράσης. Αυτό το πετυχαίνουμε με τις ταινίες οι οποίες επιβραδύνουν την ελευθέρωση της ουσίας, και το φάρμακο απελευθερώνεται σιγά σιγά. Καθώς λοιπόν εκκολάπτεται γόνος, εκκολάπτεται και βαρρόα, και με την ύπαρξη των ταινιών καθαρίζει το μελίσσι μας.
Η λύση που έχει υψηλά αποτελέσματα τώρα την Άνοιξη είναι να χρησιμοποιήσουμε ταινίες με κάποια δραστική ουσία πχ φλουμεθρίνη αμιτράζη, και να κάνουμε αλλαγή μια φορά μετά απο 7-10 ημέρες. Με αυτό το τρόπο θα καθαρίσουν τα μελίσσια πάνω απο 60%.

Η λύση που προτείνουμε εμείς σε όλους τους μελισσοκόμους είναι η μέθοδος με τη γλυκερίνη και το οξαλικό οξύ. Είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος με υψηλή περίοδο δράσης, και με αυτή τη μέθοδο δε θα χρειαστεί να βάλουμε πάλι ταινίες. Η μέθοδος δοκιμάστηκε απο το πανεπιστήμιο ΑΠΘ με ύπαρξη γόνου και έδειξε μέγιστα αποτελέσματα με ύπαρξη γόνου. Συνεπώς όσοι έχετε βαρρόα βάλτε τέτοιες ταινίες και θα καθαρίσετε τα μελίσσια σας σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Είναι η πιο σίγουρη λύση, και το βασικό 100% βιολογική. Επειδή απο τον Μάιο αρχίζουν οι τρύγοι, είναι υποχρεωτικό να μην εφαρμόσουμε χημική θεραπεία. Και η μόνη βιολογική με τόσο υψηλά αποτελέσματα είναι το οξαλικό οξύ με τη γλυκερίνη....

Δείτε το βίντεο όπου αναφέρονται όλα αναλυτικά...




Η μεθοδος που αναφέρω στο βίντεο...
http://orinimelissa.blogspot.gr/2017/11/95.html

Εδώ μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμες ταινίες...
http://orinimelissa.blogspot.gr/2017/12/tainies-oksaliko-oksi-varroa.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια