Widget Recent Post No.

Φτιάξτε βάμμα πρόπολης με μια πανεύκολη συνταγή! Γίνεται φάρμακο με απίστευτες ιδιότητες...



Νέα πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε βάμμα πρόπολης στο σπίτι! Είναι τόσο απλή που χρειάζονται μόνο δύο υλικά, πρόπολη και τσίπουρο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, εφόσον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χίλιους δυο σκοπούς και πιστέψτε με δεν είμαι καθόλου υπερβολικός. Δεν θέλω να σας κουράσω γράφοντας για όλες τις ιδιότητες που έχει η πρόπολη γι αυτό θα σας αναφέρω επιγραμματικά τις σημαντικότερες πριν μπούμε στο ψητό!

Η πρόπολη είναι μια ρητίνη που παράγουν διάφορα φυτά και δέντρα (πχ το ρετσίνι του ελάτου) την οποία παίρνουν οι μέλισσες στα ποδαράκια τους και απολυμαίνουν την κυψέλη. Μάλιστα σύμφωνα με ειδικούς μια κυψέλη θεωρείτε πιο αποστειρωμένη και από ένα νοσοκομείο. Κάθε πιθανή χαραμάδα σφραγίζεται με πρόπολη ( για να μην μπορούν να κρυφτούν έντομα όπως ψαλίδες μυρμήγκια μέσα) και έτσι η κυψέλη επιβιώνει παντού και πάντα από εχθρούς και μικρόβια.

Η πρόπολη σύμφωνα με έρευνες καταπολεμά πάσης φύσεως μικρόβια βακτήρια μικροοργανισμός για αυτό φημίζεται για τις αντισηπτικές της ιδιότητες. Για να καταλάβετε τη δύναμη που έχει θα σας πω ένα απλό παράδειγμα. Στη κυψέλη μερικές φορές μπαίνει μια τεράστια πεταλούδα (ονομάζεται αχερόντια) για να κλέψει μέλι. Πάμπολλες φορές οι μέλισσες την τσακώνουν στα πράσα και της επιτίθενται. Όταν ψοφήσει είναι τόσο μεγάλη που αδυνατούν να τη βγάλουν έξω, έτσι την τυλίγουν με πρόπολη και απαλλάσσονται από τα μικρόβια που δημιουργεί το νεκρό σώμα. Απίστευτο;

Αρκετά όμως με τις "γενικούρες". Ας μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης. Το βάμμα που θα φτιάξουμε γίνεται είτε με τσίπουρο είτε με καθαρό οινόπνευμα που πωλείτε σε φαρμακεία και καταστήματα με χημικά. Εμείς θα σταθούμε στο απλό τσίπουρο που βρίσκεται σε όλα τα σπίτια, χωρίς να κάνουμε περιττά έξοδα. Απλώς να γνωρίζουμε ότι όσο πιο δυνατό είναι τόσο καλύτερη δουλειά θα κάνουμε. Στόχος μας να διαλυθεί η πρόπολη και να γίνει σα "χυμός".

ΕΙΚΟΝΑ:  Έτοιμο βάμμα πρόπολης μετά από 4 εβδομάδες ωρίμανσης


Η διαδικασία παρασκευής ξεκινάει με την προμήθεια και τη συλλογή της πρόπολης. Αν κάποιος είναι μελισσοκόμος μπορεί να πάει με το ξέστρο του και να συλλέξει πρόπολη πάνω από τους κηρηθροφορείς πανεύκολα. Επίσης υπάρχουν και ειδικές σίτες στην αγορά, που κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά, αλλά αν κάποιος θέλει λίγη πρόπολη για το σπίτι δεν υπάρχει ανάγκη να κάνει περιττά έξοδα!

Επίσης αν κάποιος δεν είναι μελισσοκόμος μπορεί να την βρει κατευθείαν από παραγωγό μελισσοκόμο ή μερικές φορές και από τη λαϊκή. Η τιμή της δεν είναι ακριβή αν κρίνουμε από τον κόπο που κάνει κάποιος για να τη βγάλει, και κυμαίνεται στα 15 ευρώ περίπου τα 250 γραμμάρια.

Αφού λοιπόν την προμηθευτούμε ξεκινάει η διαδικασία παρασκευής. Παίρνουμε 250 γραμμάρια πρόπολης, και 750 γραμμάρια τσίπουρο. Κόβουμε με το μαχαίρι τη πρόπολη σε μικρά κομματάκια, τη βάζουμε στη κατάψυξη για να σκληρύνει και μετά την τρίβουμε στο γουδί. Πρέπει να γίνει σα σκόνη. Παίρνουμε ένα άδειο βάζο και ρίχνουμε μέσα τη τριμμένη πρόπολη και το τσίπουρο. Για να λιώσει η πρόπολη χρειάζονται 30-40 ημέρες, και θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το μείγμα όταν η πρόπολη μέσα γίνει σα λάσπη και το τσίπουρο πάρει χρώμα. Το βαζάκι το ανακινούμε συνέχεια αν μπορούμε καθημερινά. Για να επιταχύνουμε τη διαδικασία μπορούμε να βάλουμε το βάζο πάνω στο καλοριφέρ, η κοντά στο τζάκι για να τραβά θερμοκρασία και να λιώνει πιο γρήγορα.

ΕΙΚΟΝΑ: Όταν η πρόπολη είναι σε χοντρά κομμάτια κόβουμε με το μαχαίρι

Μόλις είναι έτοιμο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε παντού. Για μολύνσεις, για εγκαύματα, για παθήσεις του δέρματος αλλά και λίγες σταγόνες για τον πονόλαιμο, το στομάχι και τον οργανισμό κλπ. Θεωρείτε ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα πόδια τα νύχια, και πάσης φύσεως ασθένεια που προκαλείτε από μύκητες η μικρόβια. Και πιστέψτε με γίνονται θαύματα!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια