Widget Recent Post No.

Έρχεται η μεγάλη ανάπτυξη των μελισσιών: Νέες προβλέψεις 2017!!!



Ο βαρύτερος χειμώνας των τελευταίων δεκαετιών έπληξε φέτος τους μελισσοκόμους όλης της Ελλάδας. Ήδη πλησίασαν οι πρώτες ηλιόλουστες μέρες και οι μελισσοκόμοι κατάφεραν μετά απο εβδομάδες να μετρήσουν τις απώλειες τους, να επιθεωρήσουν και να ταίσουν τα μελίσσια. Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις οι απώλειες ήταν αρκετές, και πολλοί επαγγελματίες μελισσοκόμοι θα καταφύγουν για αποζημειώσεις μέσω ΕΛΓΑ.
Ωστόσο καθώς τελειώνει ο Ιανουάριος όπως καταλαβαίνετε πλησιάζουμε στο τέλος του "χειμώνα" για τα μελισσάκια μας, και την απαρχή μιας μεγάλης ανάπτυξης, η οποία θα ξεκινήσει τώρα και θα φτάσει στο αποκορύφωμα της τον Απρίλιο. Οι μέλισσες με την πρώτη ευκαιρία καλοκαιρίας του Χειμώνα, και την σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, κατευθείαν ρίχνουν γόνους για να ανανεώσουν όλο το γέρικο πλυθησμό με καινούργιο. Αυτό κάθε χρόνο συμβαίνει τις αλκυονίδες μέρες, μια όαση ζέστης στη καρδιά του χειμώνα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις έμπειρων μετεορολόγων οι αλκυονίδες φέτος θα πέσουν περίπου στις Αρχές Φλεβάρη, και θα σημάνουν την αρχή μιας μεγάλης ανάπτυξης, και μιας καλής μελισσοκομικής χρονιάς.

Μην ξεχνάμε ότι απο 10 Φλεβάρη, οι μελισσοκόμοι της Νότιας Ελλάδας ξεκινούν τις πρώτες διεγερτικές τροφοδοτήσεις. Για να μην τα πολυλογούμε, δείτε τι έγραψε για τις αλκυονίδες μέρες και την πρόβλεψη του καιρού ο έμπειρος μετεορολόγος Σάκης Αρναότογλου στη προσωπική του σελίδα...


Και στο βάθος..... όψιμες αλκυονίδες!
Οψιμες αλκυονίδες ημέρες αρχές Φλεβάρη μετά από μια πιθανή, κατά τόπους αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα θέλουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία!
Για σημάδια κόπωσης του χειμώνα στη χώρα μας αρχισαν να ψιθυρίζουν τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία για αρχές του Φλεβάρη με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μετά όμως από μια πιθανή κατά τόπους αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα το τελευταίο πενθήμερο του μήνα που διανύουμε, δηλαδή προς τα τέλη κυρίως της επόμενης εβδομάδας.
Λίγο υπομονή λοιπόν μέχρι να μπει ο Φλεβάρης και μας κάνει τη χάρη να...βγάλουμε λίγο το χέρι από την τσέπη όσον αφορά στα κόστη θέρμανσης. Η διάρκεια αυτών των προβλεπόμενων με τα τελευταία στοιχεία όψιμων αλκυονίδων ημερών για αρχές Φλεβάρη είναι φυσικά αδύνατο να εκτιμηθεί απο τώρα καθώς μπορεί μεν ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι να μυρίσει μα υπάρχει στατιστικά πάντα και το ενδεχόμενο αν φλεβίσει κι αν κακιώσει μες το χιόνι να μας χώσει!
Για ότι νεότερο φυσικά θα σας ενημερώνω κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο από τη σελίδα μου στο facebook https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/
Για να μην χάνετε τον...καιρό σας! ;)
Να είστε καλά
Σάκης Αρναούτογλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια