Widget Recent Post No.

Νέα από τη πορτοκαλιά και τις ανοιξιάτικες νομές: Τι λέει η ζυγαριά σήμερα στο Αγρίνιο - 30 Μαρτίου

Μόλις πριν λίγα λεπτά έστειλε μήνυμα η μελισσοκομική ζυγαριά της SAVEBEES που είναι τοποθετημένη κοντά στη πόλη του Αγρινίου. Μετά απο συνεχώμενη πτώση τα μελίσσια έμειναν χωρίς τροφές και η τροφοδοσία ήταν πλέον αναγκαστική. Στο μελίσσι της ζυγαριάς μπήκε 1 κιλό παχυρευστο σιρόπι το οποίο αν κρίνουμε από την ένδειξη της ζυγαριάς καταναλώθηκε μέσα σε μια ημέρα. Για να δείτε πόσο μεγάλες ανάγκες έχουν τα μελίσσια σε τροφή αυτή τη περίοδο. Αν δεν ταίσουμε τα μελίσσια δεν ρίχνουν γόνους όπως πρέπει.

Η συμβουλή της ημέρας λοιπόν είναι να τοποθετήσετε τροφές στα μελίσσια ή σιρόπι ειδικά στις μικρές παραφυάδες που δεν έχουν μεγάλο πλυθησμό να συλλέγουν. Να ξέρετε ότι τώρα που έχει καλές θερμοκρασίες ο γόνος τρώει πιο γρήγορα, αναπτύσσεται πιο γρήγορα, εκκολάπτεται πιο γρήγορα το οποίο έχει ως συνέπεια να καταναλώνεται αμέσως η τροφή και να αναπτύσσεται το μελίσσι.

Όσον αφορά την ανθοφορία της πορτοκαλιάς ξεκίνησε να ανοίγει. Σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται σε πλήρη άνθηση και τα διόροφα μελίσσια θα αρχίσουν να μας δείχνουν (+)

Δείτε το μήνυμα...


31 Μαρτίου 2016 
ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
(8:00 το απόγευμα)
56% 
Υγρασία
(στο μελισσοκομείο)
     
20.3 °C
Θερμοκρασία
(στο μελισσοκομείο)
 35.5°C  
Θερμοκρασία
(μέσα στο μελίσσι)
-930       
γραμμάρια



Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Φετος στη Κρητη οπως ισως θα γνωριζετε οι περισσοτεροι. ολες οι νομες ξεκινησαν πολυ πρωιμα! Η πορτοκαλια π.χ. στην περιοχη μου εχει αρχισει να παιρνει την κατιουσα και το πιο πιθανο σε 15 μερες ακομη θα εχει ολοκληρωση την ανθοφορια της, αφηνοντας μας με ενα μεγαλο κενο μεχρι το θυμαρι!
    Αυτο ομως που με προβληματιζει περισσοτερο κ το παρατηρω πρωτη φορα φετος ειναι οτι τα μελισσια ειναι τρομερα επιθετικα, ενω δουλευουν φουλ και τα πλαισια εχουν ικανοποιητικες ποσοτητες μελιου κ ακομα περισσοτερο γυρης!
    Γνωριζει καποιος απο τους φιλους εδω τι μπορει να συμβαινει? Υπαρχει περιπτωση να οφειλεται στην ανθοφορια της πορτοκαλιας κ εχουν αφηνιασει?
    Υ.Γ (για να σας γλιτωσω απο τον κοπο περττων απαντησεων)
    Προβληματα ασθενειων ή αλλων ενοχλησεων (πχ μυρμηγκια, σφηγγες κτλ) δεν υπαρχουν στο μελισσοκομειο. Επισης τα μελισσια τροφοδοτουνται με νερο στα 10 μετρα. Η φυλη των μελισσιων ειναι Backfast k Kekropia, ολες σχεδον οι μανες ειναι φθινοπωρου 2015!

    Φιλικα
    Παπαδακης Λευτερης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5:45 μην λέμε ασυναρτησίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειχα και εγώ πέρυσι αυτό το πρόβλημα και μόλις τους εβαλα μια δυκιλη τροφη ηρέμησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!