Widget Recent Post No.

Βρήκα σωρό με πεταμένες μαύρες κηρήθρες: Μπορώ να τις λιώσω και να φτιάξω κερί;



~Ερωτήσεις Μελισσοκόμων~

Καλησπέρα! Kάνοντας μια βόλτα εχθές στο βουνό είδα ένα σωρό πεταμένα πλαίσια (περίπου 150) από κάποιον νοικοκύρη που βρήκε καλή ιδέα να πετάξει όλα αυτά στο βουνό. Πλησιάζοντας είδα το έδαφος ήταν γεμάτο χιλιάδες νεκρές μέλισσες και τα πλαίσια γεμάτα κουκούλια σκουλήκια και πεταλούδες, πλήρης προσβολή κηροσκώρου.

Δε γνωρίζω εάν έχει προσβληθεί και από άλλες αρρώστιες επειδή είμαι αρχάριος, εάν όμως τα πάρω από εκεί και λιώσω τα κεριά τους και φτιάξω από αυτό νέες κερήθρες και καθαρίσω κ κάψω καλά τα πλαίσια υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουν να υπάρχουν οι ίδιες αρρώστιες και να κολλήσουν και τα δικά μου η αυτά που θα βάλω μέσα;








Απάντηση...
Μην τα χρησιμοποιήσεις φίλε μου διότι μπορεί να φέρουν πολύ σοβαρές ασθένειες όπως η αμέρικάνικη σηψηγονία. Θα μπορούσες προκειμένου να σώσεις τους γύρω μελισσοκόμους να τα θάψεις και να τους βάλεις φωτιά για πλήρης αποστείρωση του εδάφους!

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Έτσι όπως τα βλέπω δεν έχουν τίποτα. Τα κεριά πέταξε τα, τα πλαίσια αποστείρωσε τα σε βραστό νερό και χρησιμοποιησε τα κανονικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Σε ποια περιοχή βρέθηκαν και πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μελισσάκια πέθαναν από δηλητηρίαση , αγανακτισμένος ο έρμος τα πέταξε ....
    Καλύτερα να απολυμανθούν με καυστική ποτάσα, για κάθε ενδεχόμενο ....
    glam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eχω βρει και γω μερικά περισσι τέτοια εποχή.
    Ήταν βρεγμένα
    Αφου αφαιρεσα το κερι και το σύρμα, τα άφησα να στεγνώσουν καλα 5 μέρες στη σκια (για να μην σκεβρώσουν)και κατόπιν τα εκαψα σχολαστικά με καμινετο (πηραν τελειο χρωμα), μετά τα έτριψα καλά με γυαλόχαρτο ψιλό και τέλος τα περασα δυο στρωσεις λινέλαιο.
    Εγιναν τέλεια.
    Αλωστε το παλιό ξύλο αρέσει πολύ στα μελισσάκια.
    ΠΡΟΣΟΧΗ στην σχισμή που μπαίνει το κερί μήπως έχει παραμείνει κανένα κουκούλι απο τον κηρόσκορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει πάντα η εκδοχή αυτά να προέρχονται από κλοπή σε βάρος συναδέλφου μελισσοκόμου καθώς μία τακτική, είναι να τρυγάνε τα μελίσσια και μετά να τα αφήνουν στην τύχη τους ή να ξεφορτώνονται τα τρυγημένα πλαίσια. Καλό είναι να αναφερθεί η περιοχή και η ημερομηνία μήπως κάποιος τα ψάχνει. Πολύ Καλά έκανες και μας ενημέρωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!