Widget Recent Post No.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.. Εβαλαν σιρόπι στη μέση μιας Λίμνης και οι μέλισσες ΔΕΝ πήγαν!!!!!



 Επιστημονες πραγματοποιησαν πειραμα πανω στην επικοινωνια που εχουν οι μελισσες για την ευρεση τροφης.  Αρχικα τοποθετησαν σιροπι απο ζαχαρη και νερο σε μια μικρη αποσταση απο τις κυψελες.  Οι μελισσες ενημερωναν τις αλλες μελισσες για την ακριβη θεση του σιροπιου. Καθε μερα οι ερευνητες αλλαζαν τη θεση του και το απομακρυναν ολο και περισσοτερο και ομως οι μελισσες με το εκπληκτικο συστημα επικοινωνιας που διαθετουν το εβρισκαν.

Ετσι μια μερα εκαναν ενα πειραμα και εβαλαν το σιροπι στη μεση μιας μικρης λιμνης. Οι ανιχνευτριες μολις γυρησαν στην κυψελη εδωσαν ''σημα'' για την ακριβη θεση του σιροπιου με τον ειδικο ''τελετουργικο'' χωρο , ομως οι αλλες μελισσες δεν εδωσαν καμια σημασια εφοσον ηξεραν οτι δεν προκειτε να υπηρχε καμια ανθοφορια στη μεση μιας λιμνης. Ειναι εντυπωσιακο αν σκευτουμε οτι οι ιδιες μελισσες περνουσαν αυτη τη λιμνη για να συλλεξουν νεκταρ η γυρη απο λουλουδια που βρισκοταν στην απεναντι οχθη. Το πειραμα δημοσιευτηκε το 1983 στο περιοδικο Science News.




Aυτη ειναι η απαντηση για οσου νομιζουν οτι οι μελισσες δεν σκευτονται. Η ευρεση τροφης δεν βασιζεται μονο στην ενδοεπικοινωνια με τον γνωστο χωρο , αλλα και στην απομνημονευση ενος ''χαρτη'' ο οποιος συνδεεται αμεσα με την λογικη. Αρα συμπεραινουμε οτι οι μελισσες δεν δεχονται απλως εντολες αλλα τις επεξεργαζονται και τις εκτελουν μονο αν πληρουν καποιες προυποθεσεις καποιες αρχες που στηριζονται στη λογικη και στους κανονες που οριζει η μητερα ΦΥΣΗ!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια