Widget Recent Post No.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021: ΤΟΠ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ!!

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Τα μελίσσια φαίνονται να τα πάνε εξαιρετικά φέτος. Ο χειμώνας φαίνεται αρκετά ήπιος , και η βαρρόα ειναι στα καλύτερα της αυτή την περίοδο. Απο μέλια να ξέρετε ότι θέλουμε περισσότερο κρύο τώρα, και μια πιο ομαλή άνοιξη αργότερα... Γενικά όταν ο καιρός πάει φυσιολογικά, έρχονται και μέλια την επόμενη περιοδο.

Παιδιά όπως ξέρετε ως μελισσοκόμος βρίσκομαι στη Δυτική Ελλάδα, με αρκετά ομαλό καιρό χωρίς έντονα κρύα ακόμα. Το πιο σημαντικό με διαφορά αυτή την εποχή είναι τα μελίσσια να κάνουν την πιο σωστή θεραπεία για βαρρόα, και εγώ θα πρότεινα κάτι αρκετά αποτελεσματικό. Φυσικά αν είστε νέοι μπορείτε να συμβουλευτείτε και καταστήματα της περιοχή σας, να σας προτείνουν αυτοί εκεί κάτι καλό.

Αφου γίνει η θεραπεία προτείνω ένα καλο ταισμα με μια δίκιλη τροφή για να έχει το μελίσσι ενέργεια να καταναλώσει, να ζεσταθεί. Φυσικά για Βόρεια Ελλάδα όλα αλλάζουν γιατι οποιαδήποτε χειρισμός πρέπει να κάνει 13 βαθμούς και πάνω για να γίνει. εκτος απο ενα απλό ταίσμα με ζυμάρι που γινετε πάντα ηλιόλουστες ημέρες.

Προσοχή μεγάλη στη βαρρόα που φέρνει και νοζεμίαση μετά! Να ξέρετε πάντως πως το πολύ φαγητό το τρώνε τα μελίσσια οταν αρχίσουν πάλι γόνο!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια