Widget Recent Post No.

Μεταλλική βάση για κυψέλες που τα σπάει!!

 



Μια μεταλλική βάση που τα σπάει!!! Πρόκειται για μια καλή επιλογή που χρησιμοποιείτε από αρκετούς μελισσοκόμους και χρησιμοποιείτε κυρίως λόγω του βολικού μεγέθους - βάρους της. Πολλοί μελίσσοκόμοι ασκούν νομαδική μελισσοκομία και θέλουν μαζί με τις κυψέλες να μεταφέρουν και τις βάσεις για τις κυψέλες. Ε λοιπόν η συγκεκριμένη πατέντα είναι η πιο βολική για μεταφορές εφόσον βάσεις όπως παλέτες τσιμεντόλιθα κλπ είναι εντελώς ακτάλληλα για τέτοια δουλειά.

Η μεταλλική βάση έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η κυψέλη έχει τι λιγότερη δυνατή επαφή με το υλικό συγκριτικά με άλλες πατέντες. Δηλαδή η κυψέλη ακουμπά το σίδερο πολύ λίγο, ενώ για παράδειγμα τη παλέτα θα την ακουμπούσε περισσότερο, πράγμα που σημαίνει περισσότερη υγρασία και λιγότερη αντοχή στο ξύλο. Είναι λεπτομέρειες όμως αυτές κάνουν και τη διαφορά. 

Όμως για να μη τα παρουσιάζουμε όλα ρόδινα και ωραία έχει και μειωνεκτήματα. Το σημαντικότερο είναι ότι σε μια πολύ δυνατή βροχή (λάσπη) μια βαριά κυψέλη είναι δυνατό να βουλιάξει. Τα πέλματα μπρος και πίσω εμποδίζουν αυτή τη δυνατότητα όμως ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Και εγώ προσωπικά θα το φοβόμουν λίγο αυτό, ειδικά αν το έδαφος είναι μαλακό, καθοδικό, και συγκρατεί νερά σε βροχοπτώσεις.

Δείτε τη μεταλλική βάση...





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια