Widget Recent Post No.

Αυτό το μελισσάκι μπορεί να ξεχειμωνιάσει; Η χρήσιμη ανάρτηση της ημέρας

 


Η χρήσιμη ανάρτηση της ημέρας!
Αυτό το μελισσάκι είναι ακριβώς σε πλυθησμό τα 2.5 πλαίσια τώρα στις Αρχές Ιανουαρίου. Ο πληθυσμός το χειμώνα ξέρουμε ότι μειώνεται συνεχώς. Και ειδικά το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Γίνετε όμως να ξεχειμωνιάσει ένα τέτοιο μελισσάκι. Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μέσα στο Φεβρουάριο; Οι επαγγελματίες που έχουν τέτοια μελισσάκια τι κάνουν; Πρακτικά μήπως δεν είναι και τόσο μικρό αυτό το μελισσάκι;

Δείτε ένα παράδειγμα...



Αυτό το μελισσάκι για εμάς εδώ στα "Νότια" θεωρείτε ιδανικό σε πλυθησμό, και θα ξεχειμωνιάσει τέλεια. Τωρα μέσα στον Ιανουάριο μικραίνουν πάρα πολύ τα μελίσσια. Όμως αντέχουν, και βγάζουν το κρύο μια χαρά, ειδικά αν υπάρχουν γερές μέλισσες, που έχουν γεννηθεί με πλούσια τροφή το φθινόπωρο. Υπάρχουν μελίσσια που κρατάνε λίγους γόνους και τον Χειμώνα, και ένα τέτοιο υγιές μελισσάκι φαίνεται κατευθείαν απο τη πρώτη επιθεώρηση.

Ο ιδανικός πλυθησμός τώρα αυτή τη περίοδο είναι 4-5 πλαίσια - Αυτά θεωρούνται top μελίσσια. Αλλά και μελίσσια με 2 πλαίσια, αν έχουν καλή ποιότητα μέλισσας, είναι καθαρά απο ασθένειες θα την βγάλουν μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρίν λίγο καιρό μιλούσα με ένα επαγγελματία μελισσοκόμο, ο οποίος τα μικρότερα μελίσσια του τα τοποθετούσε μέσα σε τριπλοκυψελίδια, το ένα δίπλα στο άλλο, έτσι ώστε να ζεσταίνονται μεταξύ τους και να βγάζουν με ασφάλεια το Χειμώνα. Πολλοί μεγάλοι μελισσοκόμοι, κρατάνε έτσι με πατέντες τα μικρότερα μελίσσια, άλλο που εσείς οι νέοι ακούνε συνεχώς, ότι όλα τα μικρά μελίσσια συνεννώνονται. Συνενώσεις εννοείτε ότι γίνονται, αλλά με μόνο με ορισμένα μελίσσια. Και όχι με όλα τα μικρά μελίσσια.

Πχ ένα μελίσσι χωρίς μέλλον είναι το εξής. Μελίσσι με ζήτημα να έχει 1 πλαίσιο πλυθησμό. Εκτός αυτού να μην έχει καθόλου γόνο. Επίσης μελίσσι με 1-2 πλαίσια πλυθησμό, και ορφανό, πάλι συνεννώνεται αυτή τη περίοδο. Τώρα δεν γονιμοποιούνται σωστά οι βασίλισσες. Γενικά 1 καλό πλαίσιο μελισσάκι, με καλή μόνωση, τροφή επιβιώνει τώρα το χειμώνα μέχρι την Άνοιξη. Αλλά να ξέρετε το μυστικό της επιτυχίας είναι να ασχοληθείτε, και να βοηθήσετε αυτά τα μελισσάκια, διότι δε θα τα καταφέρουν αλλιώς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια