Widget Recent Post No.

Έκλεψε 430 ευρώ μέλι από επαγγελματία μεκισσοκομο

 Χρησιμοποιώντας το όνομα του αντιδημάρχου Οικονομικών Βόλου Αρη Σαββάκη εμφανίστηκε επίδοξος απατεώνας, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο επαγγελματία μελισσοκόμο. Ο απατεώνας έδωσε παραγγελία 430 ευρώ σε μέλι προσποιούμενος τον αντιδήμαρχο, ωστόσο η πλεκτάνη του αποκαλύφθηκε πριν ολοκληρωθεί, καθώς έπεσε σε πρώην μαθητή του Αρη Σαββάκη.

Χθες ήταν η δεύτερη φορά που επίδοξος απατεώνας χρησιμοποίησε το όνομα του Αρη Σαββάκη για να ξεγελάσει το υποψήφιο θύμα του. Και τον περασμένο Απρίλιο άλλος απατεώνας επιχείρησε να εξαπατήσει έμπορο φρούτων και λαχανικών με παραγγελία των 800 ευρώ που υποτίθεται ότι προοριζόταν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Τότε, ο επίδοξος απατεώνας είχε πιαστεί αδιάβαστος καθώς χρησιμοποίησε μεν το όνομα του αντιδημάρχου οικονομικών, πλην όμως δεν γνώριζε την ιδιότητά του και παρουσιάστηκε ως δημοτικός υπάλληλος όταν υποστήριξε ότι έκανε λάθος κι αντί για 800 ευρώ κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό 8.000 ευρώ ζητώντας να του επιστραφούν 7.200 ευρώ.

Χθες ο επίδοξος απατεώνας επικοινώνησε με μελισσοκόμο. Συστήθηκε ως αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Βόλου, χρησιμοποιώντας το όνομα του Αρη Σαββάκη και έδωσε παραγγελία 430 ευρώ σε ποσότητα μελιού.

Ενημέρωσε τον επαγγελματία ότι θα καταβάλει άμεσα το συμφωνηθέν ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό. Λίγη ώρα αργότερα επικοινώνησε εκ νέου με τον επαγγελματία και ισχυρίστηκε ότι κατά λάθος πάτησε ένα μηδενικό παραπάνω. Αντί για 430 ευρώ ο «πελάτης» υποτίθεται ότι κατέθεσε 4.300 ευρώ στον λογαριασμό του επαγγελματία και μάλιστα του προσκόμισε απόδειξη ζητώντας να του επιστραφούν 3.870 ευρώ.

Η απόδειξη σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τόσο αληθοφανής που ο επαγγελματίας παρά λίγο να πέσει στην καλοστημένη παγίδα.

Πριν όμως επιστρέψει το ποσό φρόντισε να ρωτήσει τον δήθεν πελάτη του σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός. Ο απατεώνας υποστήριξε ότι ανήκει στον κ. Σαββάκη κι όταν ερωτήθηκε απάντησε ότι ήταν ο ίδιος που του μιλούσε.

Δεν είχε υπολογίσει ότι έπεσε σε πρώην μαθητή του αντιδημάρχου ο οποίος διατηρεί και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και τον γνώριζε. Ο απατεώνας όταν κατάλαβε ότι στάθηκε… άτυχος, έκλεισε το τηλέφωνο άρον - άρον.

Όμως ο επαγγελματίας φρόντισε να ενημερώσει για το συμβάν τον αντιδήμαρχο, ο οποίος για μία ακόμη φορά έπεσε από τα σύννεφα. «Βλέπουν τα ονόματά μας, ποντάρουν στην αναγνωρισιμότητα και την αξιοπιστία μας και επιχειρούν να εξαπατήσουν επαγγελματίες. Απευθύνω έκκληση στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν μαζί μου στο γραφείο μου στον Δήμο Βόλου ή στο κινητό μου, πριν προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σαββάκης, ο οποίος θα καταθέσει όπως είπε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Πηγή εφημερίδα Ταχυδρόμος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια