Widget Recent Post No.

Αιθέρια έλαια κατά της βαρρόα: Συνταγή για σιρόπι για 100% βιολογική καταπολέμηση. Οδηγίες

 



Βράζει σιρόπι με ζάχαρη, βάζει μέσα λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο και καταπολεμά αποτελεσματικά τη βαρρόα. Σύμφωνα με εμπειρίες αρκετών μελισσοκόμων πρόκειται για μια αναδυόμενη μέθοδο πολλά υποσχόμενη η οποία χρησιμοποιείτε από ολοένα και περισσότερους μελισσοκόμους. Τα περισσότερα αιθέρια έλαια έχουν σημαντικές αντιβαρρόα ιδιότητες έτσι ανακατέβοντας τα με σιρόπι αναγκάζουμε τις μέλισσες να τα φάνε και να αμυνθούν απέναντι στα βαρρόα. Πανέξυπνο!

Η μέθοδος γίνεται με ψεκασμό του σιροπιού πάνω στις μέλισσες 150 - 200 ml ανά μελίσσι. Προσπαθούμε με ένα ψεκαστήρι να ραντίσουμε όλες τις μέλισσες και να τις αναγκάσουμε να καθαριστούν και να πιούν το σιρόπι. Όσες περισσότερες μέλισσες πασαλειφτούν τόσο καλύτερη και αποτελεσματικότερη η θεραπεία. Όταν αυτό συμβεί μικρή δόση αιθέριου έλαιου θα περάσει στην αιμολέμφο ικανή να δηλητηριάσει τα βαρρόα που θα ρουφήξουν απο τον θώρακα. Το σιρόπι σύμφωνα με έρευνες δεν επηρεάζει καθόλου τις μέλισσες, αλλά επηρεάζει τα βαρρόα τα οποία δηλητηριάζονται και δεν μπορούν να αναπαραχθούν. Κάνει σημαντικό ξελάφρωμα!

Η συνταγή του σιροπιού έχει ως εξής. Βάζουμε 500 γραμμάρια ζάχαρη σε ζεστό νερό 500ml περίπου στους 40 βαθμούς. Όχι βραστό νερό γιατι το σιρόπι μας πρέπει να είναι χλιαρό για να βάλουμε τα αιθέρια έλαια. Αν είναι καυτό όταν βάλουμε το αιθέριο έλαιο θα εξατμιστεί και θα χάσει τη δραστική του ουσία το σιρόπι μας. Αφού λοιπόν φτιάξουμε το σιρόπι 1 προς 1 και είναι χλιαρό μετά ετοιμάζουμε το αιθέριο έλαιο. αν το βάλουμε έτσι σκέτο δεν θα ομογενοποιηθεί το μίγμα οπότε πρέπει να κάνουμε κόλπο! Βάζουμε στο σιρόπι και μια κουταλιά λεκιθίνη σόγιας για να γίνει το μίγμα ένα σώμα και να διασπαστεί το αιθέριο έλαιο. Ως αιθέρια έλαια θα χρειαστούμε 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτο (lemongrass) και 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα. Συνεπώς τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
  • 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτο
  • 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντασ
  • 1 κουταλιά του γλυκού λεκιθίνη σόγιας
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500 ml νερό
Ο μελισσοκόμος που προτείνει αυτή τη θεραπεία κάνει το εξής στα μελίσσια του. Φτιάχνει το σιρόπι αυτό δύο φορές το χρόνο χειμώνα και καλοκαίρι. Και κάνει επίσης άλλες δύο θεραπείες με άχνη ζάχαρη. Το χειμώνα που είναι ξεγονιασμένα επαναλαμβάνει δύο θεραπείες ρίχνοντας άχνη ζάχαρη με ανοιχτό πάτο για να πέσουν τα βαρρόα και να μη ξανα γυρίσουν. Έτσι διατηρεί τα μελίσσια του υγιή και εντελώς βιολογικά χωρίς τη χρήση κανενός φαρμάκου. Δείτε φωτογραφίες από τα υλικά...



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια