Widget Recent Post No.

Αυτοσχέδια κουκούλα για ξεχειμώνιασμα στη Βόρεια Ελλάδα: Δείτε τι έκανε ο μελισσοκόμος...

 


Ένας μελισσοκόμος με ιδιαίτερο μεράκι, απο τη Βόρεια Ελλάδα, ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη μελισσοκομία. Ο Γιώργος λοιπόν, ένας νέος με πολύ όρεξη, τον απασχολούσε το τελευταίο διάστημα πως θα εξασφαλίσει ένα πιο καλό ξεχειμώνιασμα για τα λίγα μελισσάκια του. Σκέφτηκε λοιπόν να μας δείξει πολύ ωραία ιδέα. Μια μονωτική κουκούλα η οποία προσφέρει δύο βασικά πράγματα! Μόνωση απο το κρύο, και προστασία απο βροχές που επιταχύνουν το σάπισμα του ξύλου.
Ο Γιώργος έστειλε την πατέντα αυτή στην Ορεινή Μέλισσα, ρωτώντας και κάποιες απορίες. Μας λέει λοιπόν τα εξής όσον αφορά τα μελίσσια στη περιοχή του:
"Επειδή ξυρίζει εδώ το κρύο πήρα αυτά τα "κυψελοπανα" και τα έβαλα στα "μελισσακια".  Όμως δε μου άρεσε κάτι, γιατί λέω οι μέλισσες πως θα αναγνωρίσουν τη κυψέλη τους στις καλές μέρες όταν έχει ήλιο; (παραπλάνηση) και μετά λέω μήπως είναι καλύτερα να τη χτυπάει ο ήλιος απευθείας τη κυψέλη χωρίς κάποιο υλικό από πάνω του; σου στέλνω και photo. Να μου πεις κιόλας αν πρέπει μπροστά να το κόψω και άλλο...



Όσον αφορά τη παραπλάνηση δεν νομίζω ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Ειδικά αν έχουν απόσταση οι κυψέλες μεταξύ τους. Τώρα στη περίπτωση που είχες κυψέλες κοντά τη μια με την άλλη, σε σειρές, γενικά δηλαδή είχες πολλά μελίσσια μαζεμένς σε μια μεριά, τότε θα χρειαζόσουν να βάψεις τις εισόδους για να μη γίνεται παραπλάνηση λόγω του ιδίου χρώματος των κυψελών. Το να κάνει μια καλή ημέρα και οι μέλισσες να μην αναγνωρίσουν την κυψέλη τους δεν υπάρχει πιθανότητα. Οι μέλισσες το βασικό που κοιτάνε για να μπούν στη κυψέλη είναι η είσοδος και λίγα εκατοστά γύρω. Συνεπώς σε συμβουλεύω να κόψεις λίγο το νάιλον έτσι ώστε να απελευθερωθεί όλη η είσοδος.

Όσον αφορά το καπάκι. έχεις δίκιο. Τον ήλιο τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ το χειμώνα. Γι αυτό οι μελισσοκόμοι που εφαρμόζουν τέτοιου είδους πατέντες για εξωτερική μόνωση, δεν καλύπτουν το καπάκι, παρα μόνο περιμετρικά τη κυψέλη.

Δες ένα παράδειγμα μιας πιο αποτελεσματικής πατέντας....





Πάντως στη περιοχή που βρίσκεσαι η πατέντα που θα τους κάνει πολύ καλό. Εκεί έχετε πολύ κρύο. Αν μπορείς μόνο δώσε το ναίλον γύρω γύρω έτσι ώστε να εφαρμόζει κολλητά επάνω στη κυψέλη. Άντε και καλό ξεχειμώνιασμα!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!