Widget Recent Post No.

Βάσεις για κυψέλες και μέθοδος για καθόλου υγρασία στα μελίσσια! Το πιο νοικοκυρεμένο μελισσοκομείο!!!

 


Το πιο νοικοκυρεμένο μελισσοκομείο του φίλου μας του Μπάμπη, όπου τα μελίσσια φαίνεται ότι ξεχειμωνιάζουν άριστα! Όλοι γνωρίζουμε ότι το βασικό που πρέπει να πετύχουμε στο μελισσοκομείο μας το χειμώνα, είναι ένα καλό ηλιόλουστο μέρος με λίγη υγρασία. Μερικοί μελισσοκόμοι όμως, που έχουν όρεξη για δουλεια, μπορούν να κάνουν το μελισσοκομείο τους, με τέτοιο μεράκι, που τα μελίσσια να ξεχειμωνιάζουν με τεράστια επιτυχία.

Ο μελισσοκόμος που θα δούμε λοιπόν, έβαλε τις κυψέλες του πάνω σε γεωύφασμα, προκειμένου να αποφύγει όλη την λάσπη τα νερά και την υγρασία, με αποτέλεσμα τα μελίσσια να είναι με διαφορά πιο υγιή. Η υγρασία είναι η μητέρα όλων των ασθενειών, και όποιος δεν την προσέξει, θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Το βασικότερο απο αυτά τη γνωστή σε όλους μας νοζεμίαση, μια αρρώστια που αποδεκατίζει το χειμώνα τα μελίσσια και οδηγεί σε κατάρευση - εξαφάνιση μελισσιών, πολλές απώλειες ορφανά μελίσσια , αργή ανάπτυξη την άνοιξη κλπ.

Οι βάσεις είναι υπερυψωμένες απο το έδαφος με λάστιχα αυτοκινήτου. Τα λάστιχα αυτοκινήτου δεν είναι η πιο κατάλληλη λύση, λόγω των ρήπων που μπορούν να δημιουργήσουν, πόσο μάλλον αν ο μελισσοκόμος δεν έχει οικολογική συνείδηση. Ωστόσο φαίνεται να είναι μια πολύ διαδεδομένη και αποτελεσματική λύση με πολύ μικρό κόστος. Εγώ προτείνω στους μελισσοκόμους να χρησιμοποιήσουν αντί για λάστιχα ξύλινες βάσεις, παλέτες και για όσους πιάνουν τα χέρια τους μεταλλικές βάσεις!

Τα λάστιχα αυτοκινήτου έχουν ένα μεγάλο μειωνέκτημα. Πρέπει να τρυπηθούν στο κάτω μέρος, με ένα καυτό σίδερο, προκειμένου να φεύγει και να μη στέκεται νερό. Πολλοί μελισσοκόμοι χρησιμοποιούσαν λάστιχα χωρίς τρύπες και έβλεπαν πνιγμένες μέλισσες, περισσότερη υγρασία κλπ. Τα λάστιχα εκτός αυτού προσφέρουν και θερμότητα και φαίνονται να είναι αποτελεσματικά στο ξεχειμώνιασμα, αυτός ειναι και ο λόγος που χρησιμοποιούνται απο τους μελισσοκόμους.

Δείτε λοιπόν ένα πολύ νοικοκυρεμένο μελισσοκομίο, που φαίνεται ότι ο μελισσοκόμος έχει ασχοληθεί πάρα πολύ...





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια