Widget Recent Post No.

Επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί το μέλι είναι το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό

 


Επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί το μέλι είναι το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό

Επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί το μέλι είναι το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό
Επιτέλους, αναγνωρίστηκαν οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού και από τους επιστήμονες! Αυτό το θαύμα της Φύσης είναι ακόμα πιο ισχυρό από ό, τι τα συμβατικά αντιβιοτικά και αυτό οφείλεται στις ισχυρές αντιικές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του.


Σύμφωνα με επιστήμονες, το μέλι περιέχει αμυντοσίνη-1, μια πρωτεΐνη που παράγεται από τις μέλισσες και αποτελεί έναν δραστικό παράγοντα θανάτωσης μικροβίων. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το μέλι έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει ένα μεγάλο αριθμό παθογόνων συμπεριλαμβανομένου του MRSA και των σαρκοφάγων βακτηρίων.

Η δύναμη του μελιού βασίζεται στην ικανότητά της για την καταπολέμηση πολλών λοιμώξεων, καθιστώντας έτσι δύσκολο για τα βακτήρια να αναπτύξουν αντίσταση, σε αντίθεση με τα συμβατικά αντιβιοτικά. Χίλιες φορές ένα φυσικό αντιβιοτικό, παρά τεχνητό, εκτός από καταστάσεις που έχετε αφήσει να φτάσουν στο απροχώρητο.



Η Susan M. Meschwithz, PhD, ισχυρίζεται ότι
το μέλι περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση ουσίες από τις οποίες προκύπτει ένας συνδυασμός ισχυρών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της οσμωτικής επίδρασης. Κατά τη διαδικασία αυτή, τα βακτηριακά κύτταρα αφήνονται χωρίς νερό και τα παθογόνα δεν έχουν καμία επιλογή παρά να αφυδατωθούν και να πεθάνουν.

Ο Peter Molan είναι ένας βιοχημικός που πέρασε πάνω από 25 χρόνια της καριέρας του στη μελέτη διάφορων φυσικών αντιβιοτικών όπως και το μέλι. Εξηγεί ότι το μέλι Manuka έχει την ικανότητα να σκοτώνει ακόμα και τα πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέλι μπορεί να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα στη θεραπεία των πληγών από οποιαδήποτε άλλο φαρμακευτικό προϊόν, και αυτό έχει επιβεβαιωθεί κλινικά.



Το μέλι περιέχει
βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, και προβιοτικά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β2 ή ριβοφλαβίνη, Β3 ή νιασίνη, βιταμίνη Α, βιοτίνη, βιταμίνη C, και Β5 ή παντοθενικό οξύ. Το μέλι είναι επίσης γεμάτο με πολλά μέταλλα, όπως κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ιώδιο, χαλκό, μαγνήσιο, και ασβέστιο.

Περιέχει επίσης 180 διαφορετικές ουσίες, οι οποίες διασυνδέονται οργανικά με τέτοιο τρόπο ώστε κανείς μέχρι τώρα δεν έχει μπορέσει να το φτιάξει τεχνητά παρά τη γνωστή σύνθεση.

Όταν πρόκειται για την θεραπεία οποιασδήποτε βακτηριακής ασθένειας, το μέλι θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή σας λόγω των ισχυρών ικανότητά του να καταστρέφει τα βακτήρια.

Πάντα να χρησιμοποιείτε ωμό, βιολογικό μέλι, καθώς η θέρμανση κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του καταστρέφει βασικά ένζυμα και θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, το ακατέργαστο μέλι που παράγεται σε τοπικό επίπεδο και μπορείτε να βρείτε στην περιοχή που ζείτε μπορεί να είναι ακόμα πιο ευεργετικό, γεγονός που οφείλεται στο ότι διαθέτει της κατάλληλες ιδιότητες τόνωσης του ανοσοποιητικού που χρειάζεται το σώμα ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια