Widget Recent Post No.

Αύξηση της παραγωγής, με μια επαναστατική ανακάλυψη που αλλάζει τα πάντα. Ας δούμε τη δύναμη της μέλισσας...

  


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΈΡΕΥΝΑΣ!
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΜΕ ΤΗ ΔΎΝΑΜΗ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΜΕΛΙΣΣΑ
Ειλικρινά είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Στο εξωτερικό έκαναν μια τρομερή ανακάλυψη για τις μέλισσες και τον τρόπο που επιδρούν στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής και των καρπών των φυτών, όταν επισκέπτονται τα άνθη. Η λειτουργία αυτή ονομάζεται επικονίαση και είναι ο τρόπος που αναπαράγονται τα άνθη. Η μέλισσα φαίνεται να διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο σε αυτή τη διαδικασία και αυτό επειδή ενστικτωδώς επισκέπτεται το ίδιο είδος λουλουδιού σε κάθε πτήση. Πχ όταν μια μέλισσα βγει για ταξίδι, θα πάει μόνο σε ροδακινιές, η αμυγδαλιές, και αυτό για να μάθει το μυστικό που κρύβεται το νέκταρ και να κάνει μετά αυτοματοποιημένα την διαδικασία.

Στην έρευνα που αναφέρω έγινε ένα εκπληκτικό πείραμα, που ενδιαφέρει όλους τους μελισσοκόμους αλλά πολύ περισσότερο τους αγρότες. Ποιός θα φανταζόταν οτι οι μέλισσες ασκούν τόσο μεγάλη επιροή στη παραγωγή τους, και αυτοί ως αντάλλαγμα τις δηλητηριάζουν. Όμως με μαθηματική ακρίβεια δεν κάνουν κακό στις μέλισσες αλλά στο ίδιο τους το "ψωμί", και κάποια στιγμή θα γυρίσει μπούμερανγκ πίσω. 

Πως σκοτώνουν τις μέλισσες οι αγρότες;
Πάνε μέρα μεσημέρι με ήλιο και ραντίζουν πάνω στις ανθισμένες καλλιέργειες. Οι μέλισσες δεν έχουν την νοητική αντίληψη να το καταλάβουν και καθώς πάνε να πάρουν το νέκταρ τους ανταμοίβονται με ισχυρό νευροτοξικό δηλητήριο ή μυκητοκτόνο. Φυσικά ο θάνατος είναι σίγουρος και γίνεται είτε στην είσοδο τις κυψέλης (οι άλλες μέλισσες δεν επιτρέπουν την είσοδο σε δηλητηριασμένες μέλισσες) είτε μακριά απο τη κυψέλη στους αγρούς.

Το σωστό ράντισμα γίνετε το σούρουπο, και ποτέ πάνω σε ανθισμένες καλλιέργειες!

Το αποτέλεσμα είναι τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει μια τραγική μείωση στους πληθυσμούς των μελισσών αλλά και μείωση της παραγωγής μελιού σε μεγάλο ποσοστό. Ωστόσο αυτό είναι μόνο η αρχή, διότι αν δεν βάλουν μυαλό σύντομα οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την ανθρωπότητα και για ολόκληρο το πλανήτη. Μεγάλο μέρος της διατροφής μας εξαρτάται από τις μέλισσες! Στην Αμερική ήδη οι αγρότες έβαλαν μυαλό και χρυσοπληρώνουν τους μελισσοκόμους για να τους φέρουν "μια χούφτα" μέλισσες στις καλλιέργειες τους.

Η σημερινή έρευνα έχει να κάνει με ένα πολύ περίεργο πείραμα, όπου ερευνητές σε συνεργασία με αγρότες τοποθέτησαν ειδικά "κλουβιά" στα οποία φυλάκισαν κομμάτια από τις καλλιέργειες ή κλαδιά. Κάποιος σκέφτεται, μα τρελοί είναι αυτοί άνθρωποι, σε τι αποσκοπεί αυτό; Όχι φίλες και φίλοι, δεν είναι τρελοί. Αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να διαχωρίσουν κομμάτια της καλλιέργειας, τοποθετόντας δεκάδες κυψέλες γύρω γύρω. 

Συμπερασματικά για να καταλάβετε όλοι τι έκαναν, διαχώρισαν τα φυτά που θα πάνε οι μέλισσες και τα φυτά που δε θα πάνε οι μέλισσες και στη συνέχεια αφού αυτά δέσουν και μεγαλώσουν τους καρπούς τους να μετρήσουν το ποσοστό αύξησης της παραγωγής εξαιτίας των μελισσών και της επικονίασης. Μαγικό;

Συγκεκριμένα στο πείραμα τοποθετήθηκαν κυψέλες γύρω από κάθε ανθοφορία, και ξεκίνησαν να καταγράφουν. Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από απίστευτα! Στις αμυγδαλιές που πήγαν οι μέλισσες η παραγωγή αυξήθηκε 17 φορές πάνω, στις κερασιές 22 φορές, στις μηλιές 8 φορές και στα δαμάσκηνα 11 φορές! Ωστόσο οι βαμβακοκαλλιέργειες πέρα από την αύξηση της παραγωγής παρουσίασαν κάποιες πολύ σημαντικές διαφορές στο βάρος των σπόρων, την περιεκτικότητα τους σε λίπος και τις βαμβακερές ίνες που ήταν πιο ποιοτικές κλπ.

Δείτε φωτογραφίες από τα πειράματα και και στο τέλος το πίνακα με τα απίστευτα αποτελέσματα:


Δείτε τον πίνακα με την αύξηση της παραγωγής...Φυτά - Δέντρα
έλεγχος
ωοθηκών%
επιρροή
ωοθηκών%
Πόσες φορές αυξήθηκε η παραγωγή μετά από την επικονίαση των μελισσών
Ροδάκινο
35,8
30.2
1.19
Χουρμάς
18,9
4.7
4.1
Βερίκοκα
5.9
1
5.9
Μήλο
10.5
1.3
8.3
Δαμάσκηνο
42,2
3.8
11.2
Αμύγδαλα
7.3
0.4
16,9
Κερασιά
37,5
1.7
22,5Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια