Widget Recent Post No.

Γύρη: Μάθετε γιατί Πρέπει να τρώτε 1 κουταλάκι καθημερινά

 


5 λόγοι για να Συμπεριλάβετε τη Γύρη στην Καθημερινή σας Ρουτίνα
Έχει Αντιφλεγμονώδης ιδιότητες
Οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της γύρης (χάρη στα φλαβονοειδή) έχουν συγκριθεί με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) όπως το Neproxen! Ενισχύστε την καταπολέμηση των φλεγμονών με την προσθήκη της γύρης στη διατροφή σας. Δρα καλύτερα, όταν χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, τακτική άσκηση και αρκετό πράσινους χυμούς!


Ενισχύει τα επίπεδα Ενέργειας
Το ευρύ φάσμα των θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται μέσα γύρη την κάνουν μια ενεργειακή υπερτροφή. Οι υδατάνθρακες, οι πρωτεϊνες και οι βιταμίνες τις ομάδας Β που περιέχει, μπορούν να σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις κάθε δύσκολης μέρας. Οι αντιστρες ιδιότητες βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση της κόπωσης, τη βελτίωση της αντοχής και θρέφει τα επινεφρίδια σας.



Βοηθά στην Αντιμετώπιση Αλλεργιών
Η γύρης μειώνει την παρουσία της ισταμίνης – τα πάντα, από άσθμα, αλλεργίες και ρινικά προβλήματα, μπορούν να εξαλειφθούν με τη χρήση της γύρης! Είναι επίσης θαυμάσια αποτελεσματική ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Υποστηρίζει το Ανοσοποιητικό Σύστημα
Η γύρη υποστηρίζει μια υγιή πέψη και την εντερική χλωρίδα – που χτίζει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η γύρη έχει ιδιότητες αντιβιοτικού τύπου που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του οργανισμού από ιούς. Επιπλέον,δεδομένου ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά – η γύρη μπορεί να προστατεύσει την οξείδωση των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.



Βελτιώνει την Πέψη
Εκτός από τις βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα και τις πρωτεΐνες – η γύρη περιέχει επίσης ένζυμα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη. Τα ένζυμα βοηθούν το σώμα σας στη διάσπαση και την απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών από υγιεινές επιλογές τροφίμων σας. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της γύρης είναι επίσης ευεργετικές για τη μείωση της φλεγμονής στο έντερο, ιδιότητες η οποίες ενισχύουν την πέψη.

Δοσολογία
Ήρθε η ώρα να ενισχύσετε με φυσικό τρόπο την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών σας! Η γύρη είναι ένα λειτουργικό τρόφιμο και λειτουργεί καλύτερα όταν λαμβάνεται με γεύματα και ιδιαίτερα με τα φρούτα (οι ίνες των φρούτων ενισχύουν τις θετικές δραστηριότητες της γύρης).

Αν είναι η πρώτη που δοκιμάζετε αυτό το νέο λειτουργικό τρόφιμο – θα πρέπει να ξεκινήσετε αργά – να σιγουρευτείτε ότι είναι κατάλληλο για σας.

Ξεκινήστε με μόλις 1 ή 2 κόκκους – τοποθετήσετε κάτω από τη γλώσσα σας και αφήστε τους να διαλυθούν (ή μασήστε τους). Αν δεν αντιμετωπίσετε μια αντίδραση, μπορείτε να διπλασιάσει την ποσότητα των κόκκων που καταναλώνετε σε δύο την ημέρα. Συνεχίστε αυτό για τουλάχιστον μία εβδομάδα για να ενισχύσετε την ανοχή σας.

Για τη γενική υγεία και ευεξία, 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού  κόκκων γύρης ανά ημέρα είναι περισσότερο από αρκετό. Μπορείτε να τους προσθέσετε σε έναν φρέσκο χυμό λαχανικών, στη σαλάτα, στο γιαούρτι ή να απολαύσετε όπως είναι!

Γύρη: Πιθανές παρενέργειες
Είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους να λαμβάνουν γύρη από το στόμα για χρονικόδιάστημα 30 έως 60 ημερών,ανάλογα με τη δοσολογία.

Η μεγαλύτερη ανησυχία για την ασφάλεια με τη γύρη είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις – που μπορεί να είναι ένα ζήτημα για τους ανθρώπους που είναι αλλεργικοί στη γύρη. Εάν παρατηρήσετε φαγούρα, οίδημα, δυσκολία στην αναπνοή ή ζάλη μετά την κατανάλωση γύρης, διακόψτε τη χρήση μέχρι να μιλήσετε με το γιατρό σας.

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τη γύρη μελισσών.

Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια