Widget Recent Post No.

Αποτελέσματα μετά απο θεραπεία βαρρόα με VARROMED. Τι είδαμε στα μελίσσια...

 



Πριν λίγες ημέρες επιθεωρούσα τα μελίσσια μου και διαπίστωσα πως μερικά είχαν πολύ βαριά προσβολή βαρρόα. Να φανταστείτε έβλεπα τις βαρρόες να περπατάνε πάνω στις μέλισσες. Δόξα το θεό μόνο ένα απο τα μελισσοκομεία μου είχε αυτό το πρόβλημα, και τα υπόλοιπα μελίσσια ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα! Μετά απο αυτή την επιθεώρηση, δεν άντεξα απο τις τύψεις! Και μόνο που σκεφτόμουν αυτά τα μελισσάκια τι έχουν να τραβήξουν μέχρι το χειμώνα, με τις βαρρόες να τους τρυπάνε τη πλάτη και να πίνουν αίμα, το πήρα απόφαση. Κατευθείαν προμηθεύτηκα το βιολογικό σκεύασμα VARROMED της beevital. Συγκεκριμένα το προμηθεύτηκα απο αυτό το τηλέφωνο 2231039228 απο την beevital.gr



Ενώ είχα επιθεωρήσει τα μελίσσια, πήρα το σκεύασμα και τα άνοιξα για δεύτερη φορά, χορηγόντας 15 ml περίπου ανά 10άρι μελίσσι. Ίσως να έβαλα και λίγο παραπάνω δόση. Δεν υπολόγισα τις ποσότητες με σύριγγα, αλλά έριξα τη ποσότητα όπως ήταν με το μπουκαλάκι. Έριχνα το υγρό ανάμεσα απο τα πλαίσια, και συγκεκριμένα όπου υπήρχε γόνος. Το μυστικό για να επιτύχουμε μέγιστη αποτελεσματικότητα, είναι να ρίξουμε καλή ποσότητα του σκευάσματος, στο σημείο που υπάρχει εκκολαπτόμενος γόνος, όπου υπάρχει και η περισσότερη βαρρόα αυτή την εποχή.
Οφείλω να σας αναφέρω ότι τα μελίσσια αυτή την εποχή έχουν πάρα πολύ γόνο, με αποτέλεσμα η οποία θεραπεία γίνει, να είναι μη αποτελεσματική, εφόσον η περισσότερη βαρρόα είναι κλεισμένη μέσα στον γόνο. Ωστόσο αυτό δεν είναι και τόσο αληθές. Αν εφαρμόσουμε μια καλή θεραπεία, έστω και με την ύπαρξη γόνου, θα εφαρμόσουμε ένα καλό ξελάφρωμα, το οποίο είναι εξέχουσας σημασίας για την ανάπτυξη του μελισσιού.



Θέλω να σας καταθέσω λοιπόν τις δικές μου εμπειρίες, και τα όσα παρατήρησα μετά απο θεραπεία βαρρόα με VARROMED...

1 μέρα μετά απο τη θεραπεία με VARROMED...
Αρχικά πριν κάνω τη θεραπεία νόμιζα ότι το VARROMED έχει παρόμοια αποτελέσματα με το οξαλικό οξύ. Ωστόσο απο όσα είδα δεν έχει καμία σχέση! Λειτουργεί τελείως διαφορετικά. Παρατηρώντας το μελίσσι τη πρώτη μέρα, δεν είδα καμία ανησυχία στις μέλισσες, καμία νεκρή και καμία ένδειξη ενόχλησης. Το σκεύασμα δεν επηρέασε καθόλου την εύρυθμη λειτουργεία του μελισσιού και την ανάπτυξη του. Απο το πρώτο κιόλας 24ωρο ξεκίνησαν οι πτώσεις βαρρόα.

2-3 μέρες μετά...
Τα μελίσσια δημιούργησαν ένα "σωρό" απο βαρρόα στην είσοδο της κυψέλης. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι οι περισσότερες βαρρόα ήταν συσσωρευμένες στην είσοδο ακριβώς έξω απο το πορτάκι της κυψέλης. Στον πάτο υπήρχαν επίσης πολλές βαρρόα. Δυστυχώς δεν έχω νούμερα για να σας δείξω, δεν έκατσα να μετρήσω τις νεκρές βαρρόα, όμως στο περίπου μπορώ να πω ότι ήταν δεκάδες. Και σκεφτείτε ότι αν βρέθηκαν οι βαρρόες έξω απο την είσοδο, οι μέλισσες τις πέταξαν, άρα πολλές βαρρόες θα πετάχτηκαν πολύ μακριά απο τη κυψέλη.

Τα αποτελέσματα λοιπόν, μετά τη θεραπεία έγιναν φανερά! Μόλις έπιανα με τα χέρια μου, τις βαρρόες και τις έβλεπα νεκρές, ένιωσα μια μεγάλη ανακούφηση. Ο εφιάλτης για τις μελισσούλες πήρε ένα τέλος. Εννοείτε ότι το χειμώνα θα ακολουθήσει και άλλη καταπολέμηση. Η βασικότερη του έτους!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια