Widget Recent Post No.

Ποιες κηρήθρες γαζώνει η βασίλισσα;

 


Όταν λέμε η βασίλισσα "κεντάει" σίγουρα έχουμε στο μυαλό πολλούς γόνους, από ξύλο σε ξύλο που λέμε και εμείς οι μελισσοκόμοι! Όμως τι πλαίσια προτιμάει η βασίλισσα να γεννάει; εξαρτάται απο την εποχή; Μα φυσικά και ναί!

Βάση της εμπειρίας η βασίλισσα την Άνοιξη όταν ο καιρός ζεστάνει προτιμά τις φρέσκοκτισμένες κηρήθρες ενώ τον χειμώνα και το φθινόπωρο προτιμάει τις παλιές σκούρες. Αυτό συμβαίνει λόγω της θερμοκρασίας που έχει ανάγκη ο γόνος. Την άνοιξη όταν κάνει πολύ ζέση η βασίλισσα προτιμά πλαίσια που δεν απορροφούν την θερμότηρα (άσπρες), ενώ αντιστρόφως όταν κάνει κρύο η βασίλισσα προτιμά αυτές που την απορροφούν (μάυρες).

Τώρα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη εποχή όπου τα μελίσσια αναπτύσσονται για να ανανεωθεί ο πλυθησμός και να μπούμε δυνατά στο χειμώνα! Οι μέλισσες πολλαπλασιάζονται με γρήγορο ρυθμό και η βασίλισσα δίνει τις τελευταίες τις δυνάμεις πρίν το χειμώνα.

Τέτοιες σκούρες κηρήθρες λατρεύει η βασίλισσα αυτή την εποχή


Αν παρατηρήσουμε τα μελίσσια θα διαπιστώσουμε οτι αυτή την εποχή είναι γεννημένες οι μαύρες κηρήθρες, ενώ οι άσπρες χρεισημιοιούνται πολύ λιγότερο. Βλέπουμε μάλιστα ότι οι μαύρες κηρήθρες έχουν πολύ μεγάλη επιφάνεια γόνου, και τα κελιά είναι όλα σφραγισμένα

Παρακάτω θα δούμε μια βασίλισσα να γεννά ζωντανά σε ένα πλαίσιο το οποίο τοποθετήθηκε στο κέντρο του γόνου πριν λίγες ημέρες! Είναι άσπρο, και το βίντεο είναι προφανώς ανοιξιάτικο. (Η κηρήθρα προστέθηκε με τη μέθοδο της σφήνας. Δείτε περισσότερα εδώ). Η βασίλισσα προσήλθε και ξεκίνησε να γέννα το νέο κερί με μανία! Όμως αυτά συμβαίνουν μόνο την Άνοιξη...


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Την άνοιξη αρκεί να υπάρχουν κερηθρες στην κυψέλη να είναι δεκάρα ,και επίσης να υπάρχουν τροφές
    Γαζωνει η βασιλισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!