Widget Recent Post No.

Απολύμανση πλαισίων - Κάθε δουλειά στην εποχή της!

 



~Η διαδικάσια απολύμανσης των πλαισίων από τον συνάδελφο και μελισσοκόμο Γιάννη~

Κόβουμε ένα βαρέλι περίπου 10 πόντους κάτω από το καπάκι. Στην συνέχεια ξεπλένουμε μια φορά με νερό το βαρέλι άλλη μια μετά με χλωρίνη. Ανάβουμε φωτιά βάζουμε το βαρέλι πάνω και βάζουμε 50 λίτρα νερό και ένα 1 κιλό καυστική σόδα για να απολυμανθεί μόνο το βαρέλι καλά. Στην συνέχεια το αδειάζουμε κάπου που δεν υπάρχει τίποτα από δέντρα φυτά διότι η καυστική σόδα είναι δηλητήριο. Στην συνέχεια ξανά βάζουμε το βαρέλι επάνω στην φωτιά. Γεμιζουμε 100 λίτρα νερό και ρίχνουμε 1 κιλό καυστική σόδα. Και είναι η ώρα να απολυμάνουμε τα πλαίσια. Μεγάλη προϋπόθεση για να γίνουν τα πλαίσια σαν καινούργια να έχουν καθαριστεί πολύ καλά από τα κεριά και την πρόπολη που έχουν επάνω. Ο καθαρισμός των πλαισίων γίνεται με κάποιο μαχαίρι η ξεστρο η ότι άλλο βολεύει στον καθένα μας.


Καλό είναι τα πλαίσια να μπαίνουν λίγα λίγα στο βαρέλι για να γίνεται καλύτερη δουλειά.Οταν βγάζουμε τα πλαίσια από το βαρέλι τα ξεπλενουμε πολύ καλά με νερο και είναι έτοιμα για την επόμενη τους χρήση.

Επίσης να προσθέσω ότι επειδή τα πλαίσια ανέβουν προς τα πάνω την ώρα της βρασης μπορούμε να τοποθετήσουμε κάτι από επάνω. Μεγάλη προσοχή στις αναθυμιάσεις και για λόγους ασφαλείας προτείνω την χρήση μάσκας στην μύτη.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια