Widget Recent Post No.

Μελίσσι έχτισε μόνο του κηρήθρες μέσα στη κυψέλη. Δεν ακούμπησε τις έτοιμες κηρήθρες. Και τώρα τι κάνω;




Μελίσσι έχτισε ακανόνιστα μέσα στη κυψέλη. Αντί να χτίσει στα πλαίσια που του έβαλε ο μελισσοκόμος, αυτό κατασκεύασε απο την αρχή δικές του κηρήθρες, στην άλλη μεριά της κυψέλης με αποτέλεσμα η επιθεώρηση του να είναι αδύνατη. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που το βλέπουμε πολύ σπάνια, όμως τι κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση;





Όπως καταλαβαίνουμε δεν αφήνουμε έτσι το μελίσσι. Εννοείτε ότι το μελίσσι πρέπει να το μετακινήσουμε πάνω στα πλαίσια, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε τους διάφορους χειρισμούς μας. Έτσι όπως είναι το μελίσσι, ούτε να δούμε τον γόνο του μπορούμε, ούτε τίποτα. Αρχίζουμε λοιπόν να σκεφτόμαστε πως θα το μετακινήσουμε πάνω στα πλαίσια...
Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Πηγαίνουμε μια ζεστή ηλιόλουστη ημέρα, το μεσημεράκι, ανάβουμε το καπνηστήρι μας, καπνίζουμε καλά το μελίσσι, και αρχίζουμε να κόβουμε με μαχαίρι τις κηρήθρες με τον γόνο πρώτα, σε σχήμα που να ταιρίαζει σε ένα άδειο πλαίσιο. Σκοπός μας; Να δέσουμε τις ήδη υπάρχων κηρήθρες πάνω σε πλαίσια. Ξέρετε στην ουσία θα μετακινήσουμε το μελίσσι απο το ακανόνιστο του σχήμα, σε πλαίσια ασυρμάτωτα. Έτσι θα μπορούμε να κάνουμε όλους μας τους χειρισμούς εύκολα.

Δείτε πως μπορούμε να δέσουμε τη κηρήθρα πάνω σε ένα άδειο πλαίσιο...

Όπως έχουμε κόψει τη κηρήθρα τη τοποθετούμε πάνω στο πλαίσιο, και στη συνέχεια με ένα σχοινί δένουμε επάνω. Για να γίνει καλύτερα η εργασία μας διώχνουμε με έντονο καπνό τις μέλισσες. Αφού μετακινήσουμε με αυτό το τρόπο όλον τον γόνο έχουμε ολοκληρώσει την εργασία μας. 



Στη συνέχεια παίρνουμε τις υπόλοιπες κηρήθρες έτσι στο σημείο που έχτισε το μελίσσι να μήν μείνει τίποτα. Δίνουμε τροφή στο μελίσσι, βάζουμε κηρόπανο, και το περιποιούμαστε έτσι ώστε να αναπληρώσει όλα τα χαμένα λόγω της μετακίνησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια