Widget Recent Post No.

Έχουν βαρρόα τα μελίσσια: Αν βάλω τώρα τις ταινίες θα τους κάνω ζημιά;

 


Μελισσοκόμος ρωτάει...
Εχω 2μελισσακια. Εχουν αρκετο γονο και δεν εχω κανει καθολου καταπολεμιση (την ανοιξη τα πηρα) μου δωσανε τωρα να βαλω ταινιες για 6 εβδομαδες αλλα μου ειπανε οτι κανει κρυο τωρα για να βαλω τις ταινιες. Το ενα μελισσακι παει πολυ καλα και δεν μπορουμε να δουμε βαρροα αν εχει δηλαδη ειναι σε πολυ μικρο βαθμο το αλλο βλεπεις απο καμμια οπως επισης ειδαμε και μια μελισσα με καμμενα φτερα. Αν βαλω τωρα τις ταινιες θα τους κανω ζημια;

Ο μελισσοκόμος Γεράσιμος απαντάει...
Θα σου απαντήσω λέγοντας σου την ταπεινή μου αποψη για το πρόβλημα σου. το πρωτο σου λαθος είναι ότι θα επρεπαι να κανεις ένα μικρο ξελαφρωμα τον Αυγουστο οπού συνήθως οι γόνοι λόγω κενου ανθοφοριας είναι πεσμένοι και η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματικη (τροποι υπαρχουν πολλοί μπορείς να διαλέξεις όποιον σου τερειαζει)- το τρενο όμως αυτό το εχασες! τωρα είναι η καταλληλη περιοδος για θεραπεια αναλογα και με την κατασταση των μελισσιων σου. αν εχουν αρκετους γονους καθηστερησε το λιγο γιατι τα πιο πολλα σκευασματα δεν καταπολεμουν τη βαροα που βρισκεται στον σφραγισμενο γονο. αργοτερα αν δεις και ο γόνος μειωθεί αισθητά κανε την επεμβαση σου για μεγαλύτερη αποτελεσματικοτητα. να μην εχεις βαροα δεν παιζει και αυτό υπαρχει τρόπος να το δεις. κατα την εφαρμογή του φαρμακου βαλε στον πάτο της κυψέλης ένα χαρτί και τσέκαρε το μετά από 2 -3 μέρες θα δεις εύκολα τις βαροες που θα έχουν πέσει.
Φιλικα Γεράσιμος από Αστακό !

Σχόλιο Ορεινής Μέλισσας...
Φίλε μου όπως σου είπε και ο Γεράσιμος τα μελίσσια σίγουρα έχουν βαρρόα. Το ότι δεν έκανες θεραπεία ήταν ένα μεγάλο λάθος. Το φθινόπωρο όλοι κάνουμε, και όποιος αμελεί να κάνει θεραπεία το πληρώνει με μελίσσια. Ότι έγινε έγινε τώρα, περίμενε τη κατάλληλη στιγμή, να μειωθεί ο γόνος και κάνεις μια και καλή τη θεραπεία σου, με ταινίες που είναι αποτελεσματικές. Τώρα που υπάρχει γόνος είναι μικρή η αποτελεσματικότητα. Όλη η βαρρόα είναι μέσα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια