Widget Recent Post No.

Αμιτράζ για τη βαρρόα: Μέθοδος ενστάλλαξης με νερό και αποτελέσματα...

 


Σήμερα μιλάμε για μια μέθοδο που κυκλοφορεί ανάμεσα στους μελισσοκόμους και έχει υψηλά αποτελέσματα. Το σκεύασμα που έχει δοκιμαστεί είναι το τακ τικ, το οποίο καταργήθηκε, και πλέον κυκλοφορούν σκευάσματα με ίδια δραστική ουσία και έκδοχα όπως το SCABATOX.

Μελισσοκόμος πειραματίστηκε με το τακ τικ....
Έκανα θεραπεία με ενστάλαξη tak tικ βαζοντας 1 ml τακ τικ στα 2 λίτρα νερό και 5ml ανα πλαίσιο .Μέτα από 5 ώρες μέτρησα 100+ βαρροα στο μελίσσι που έπεσαν νεκρά. Επίσης έκανα και σε ένα ενστάλαξη οξαλικό οξύ με 25γρ ανά λίτρο κ στις 5 ώρες έπεσαν 45+.


Μετά από 3 μέρες έλεγξα το μελίσσι που έκανα οξαλικό οξύ  25γρ/ λιτ και μέτρησα 100 βαρροα σε 3 μέρες. Ελέγχθηκε ο γόνος η βασίλισσα όλα καλά. Άκου τώρα το τρελό! Ξαναβάζω ζελατίνα με βαζελίνη κ ξεκινάω κανονικά την ενστάλαξη με τακ τικ. Μετά από 5 ώρες που τελείωσα ξαναπιάνω να τσεκάρω για πτώση κ μετράω 300 βαρροα στο μελίσσι το συγκεκριμένο! 

Τι κατάλαβα...
Εγώ δίνω την εξήγηση ότι αφού όπως λες κάνουμε οξαλικό οξύ κάθε 12 μέρες, μετά από 3 που πήγα και έβαλα τακ τικ υπήρχε ακόμα η επήρεια του οξαλικού οξέος και μαζί με το τακ τικ έπεσαν περισσότερες ακόμα. Στη φάση του πειράματος ξεγονιάζαν τα μελίσσια και εκτίθεται η βαρροα στο φάρμακο. Τι λες;


Βαρρόα κρυμμένη στη κοιλιά της μέλισσας. Εκεί κρύβεται, σε ξεγονιασμένη περίοδο, και γι αυτό ο μελισσοκόμος δε μπορεί να καταλάβει την προσβολή με το μάτι....

Γράφει επαγγελματίας μελισσοκόμος: Αν υπάρχει συνέργεια Οξαλικού και ττ. (τακ τικ) έστω και με μικρότερες δόσεις, επηρεάζει την αντίσταση της βαρρόα και σε άλλες ουσίες με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν φάρμακα και με λιγότερη δραστική ουσία στη συνέχεια με υψηλό αποτέλεσμα

Ενστάλαξη με τακ τικ μετά από πόσο καιρό περνούμε μέλι;
Το τακ τικ παραμένει ένα μήνα στο μέλι και τρεις μήνες στο κερί. Αυτό για τις ταινίες. Με την ενστάλαξη είναι μικρότεροι οι χρόνοι.

Δοσολογία με ενστάλλαξη
Α. 1 ml τακ τικ σε 2 λίτρα νερό έξι επαναλήψεις ανα 3 ημέρες με γόνο
Β. 5-6 ml 2 φορές ανα 5 ημέρες
Θερμοκρασίες 5-25
Ενστάλλαξη 5-6 ml σε κάθε κενό κηρήθρας. Πχ συνολικά ράντισμα για 10αρι μελίσσι 45 -55 ml

Η ενστάλαξη με το τ.τ είναι η καλύτερη μέθοδος.
Κάνει άμεση διασπορά (φλας) του φαρμάκου σε όλες τις μέλισσες.
Γίνεται σύντομη διασπορά και η ποσότητα σε κάθε μελίσσι δεν ξεπερνάει τα 4 μg.
Ο χρόνος αποδόμησης κάθε ουσίας εξαρτάται από την δοσολογία και την πυκνότητα.
Όσοι διαφωνείτε και υπερασπίζεστε τα ξυλάκια ( φάρμακο με το τσουβάλι) και σίγουρη ανθεκτικότητα βαρρόα καλά είναι να διαβάσετε φαρμακολογία.

Στις παραφυάδες μετά την γονιμοποίηση κάνουμε κανονικά και τον άλλο χρόνο τα μελίσσια είναι τετραώροφα. Καμία βλάβη στις βασίλισσες.


Μελίσσι διελυμένο, με εμφανή σημάδια ασθένειας, λόγω βαρρόα

Συμβουλή για το χειμώνα...
Όσοι κάνετε οξαλικό οξύ με ενστάλαξη σε μελίσσια χωρίς γόνο το χειμώνα, να κάνετε με τις πρώτες ζεστές μέρες του Ιανουαρίου επανάληψη με το γνωστό (τακ τικ). Η αποτελεσματικότητα του ο.ο. φαίνεται με την επανάληψη με άλλη δραστική. Μια δοκιμή πρέπει να γίνεται πάντα.

Προσοχή στην αξιολόγηση του ποσοστού βαρρόα μετά από κάθε έλεγχο ή θεραπεία. Τις εξαφανίζουν αμέσως τα μυρμήγκια. Εκτός από το αυτοκόλλητο ένας δίσκος με νερό δουλεύει κάτω από τη βάση ή στις σταθερές μπροστά στην είσοδο καλυμμένος με σίτα 3χιλ.

Στις 15 Ιανουαρίου έκανα καταπολέμηση βαρρόα με το τακ τικ μία φορά πριν σφραγίσουν τον πρώτο γόνο.
Μέχρι τώρα δεν έκανα καμία θεραπεία και στα μελίσσια ζήτημα να υπάρχουν ελάχιστες βαρρόα.
Πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάς με μηδενικό ποσοστό.
Αν το κάνουν όλοι... Επιμόλυνση μηδέν και μεγάλες παραγωγές.
Αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια, όσοι αρχίζουν να παραπονιούνται νωρίς το καλοκαίρι για προβλήματα με βαρροα απλά δεν είχαν κάνει καλό καθαρισμό το χειμώνα.


Πειραματισμοί μελισσοκόμων για πιο αποτελεσματική καταπολέμηση βαρρόα...

Άλλο πείραμα μελισσοκόμου...
Δύο εφαρμογές ο.ο 15 gr σε ένα λίτρο νερό (πάντα και μόνο απιονισμενο)με ψεκασμό ανα 10 μέρες τα αποτελέσματα σε εμένα ήταν άριστα. Χωρίς γόνο μετα από 3 μέρες το τεστ έδειξε 0 βαρροα.Στα μελίσσια με γόνο ελήφθησαν 500 μέλισσες απο 5 μελίσσια και τα βαρροα που βρέθηκαν ήταν μόνο τρεις. Δηλαδή 0.6 τις εκατό προσβολή
Ενα έως δυο ψεκασμούς λοξά σε κάθε πλαίσιο ώστε να πάει όσο λιγότερο στο ανοιχτό γόνο. Είναι λιγότερο από 5 μλ ανα πλαίσιο αλλά πάει σε όλες τις μέλισσες.
Α και κάτι άλλο. Η πρώτη εφαρμογή έγινε σχεδόν με συνθήκες καύσωνα και πάλι δεν υπήρχε πρόβλημα.

Σοφή συμβουλή...
Αν κάνουμε όλοι καλή καταπολέμηση βαρρόα στο τέλος του χειμώνα πριν την έναρξη του γόνου, δεν χρειάζεται καμία επέμβαση με οποιοδήποτε φάρμακο μέχρι τον Αύγουστο. Αν έχεις τώρα μεγάλα ποσοστά ή δεν έκανες σωστή δουλειά τότε ή την πήρες από άλλον. Και αυτό το τελευταίο σηκώνει πολλή συζήτηση. 

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Διευκρίνιστε μου λίγο...
    Εκεί που αναφέρεστε στο τότε τ.τ.το μεταφράζετε σαν skavatox;
    Μπερδεύτηκα λιγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ενσταλαξη είναι καλή αλλά χρονοβόρα, ειδικά εάν έχεις 300 + μελισσια. Σκέφτομαι να κάνω δοκιμή με ομιχλοποιητη. Τη γνώμη σας για δοσολογία τακ τικ κ απιονισμένο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H εφαρμογή με scabatox διαλυμένο σε νερό, σε συγκέντρωση 1ml/3litre (νερό βρύσης) έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Περίπου 150 - 200 νεκρές βαρρόα με 1 εφαρμογή. Η εφαρμογή έγινε χρησιμοποιώντας ψεκαστήρα με τρόμπα, κάθε πλαίσιο και από τις 2 πλευρές. Για την πρακτικότητα της εφαρμογής δεν χρειάζεται να βγάζουμε τα πλαίσια από τα μελίσσια, ψεκάζουμε στο διάκενο μεταξύ των πλαισίων αφού τα ανοίξουμε και συνεχίζουμε διαδοχικά για όλα τα πλαίσια του μελισσιού. Είναι χρονοβόρα θεραπεία αλλά αποτελεσματική, οικονομική και με χαμηλή υπολειμματικότητα.

      Διαγραφή
  3. Γεια σας, Χρειάζεστε μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία για να λάβετε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας, επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή στεγαστικό δάνειο; Μην κοιτάτε μακρύτερα από την Sunshine Financial Group Inc. Προσφέρουμε όλα τα είδη δανειακών υπηρεσιών, τόσο με εξασφαλισμένα όσο και χωρίς εξασφάλιση, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και πολλά άλλα με επιδοτούμενο επιτόκιο 3% ετησίως. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή

    Γνωρίζω ότι η λήψη ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα. επιτόκιο, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό σκορ ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

    Μην ανησυχείτε άλλο, γιατί, Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για ένα δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Προσιτό επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητες να λάβετε το δάνειο
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Όχι άλλοι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις στην τράπεζα. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα email στο sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +447360502110 | & Λάβετε απάντηση αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!